Inför TAIF - Göteborg

image1                                                          image1

Det blir en enkel match ikväll i och med att vi möter Göteborg så kan vi släppa fram lite mer juniorer ikväll och låta dom få känna på och få vara med i A-laget, några juniorer är ju med sen tidigare. Johannes Jönsson får stå i kvällens match.

Det kommer nog inte mycket folk ikväll som det kom senast vi mötte Göteborg hemma. För det är ju snart jul och dom håller på och dona hemma och så är ju TAIF redan klara för ALLETTAN!

Vinst ikväll med  9-2 blir det.

Publik: 640 personer

Trogen TAIFare
Tingsryds AIF | | Kommentera |

Olofströms IK - TAIF-MÅLLÖS är ordet!

JAG ÄR HELT MÅLLÖS efter matchen igår eftermiddags.
Visst var det lustigt att OIK lyckas sätta dit 3-2 pucken med 1 sekund kvar är bara för bittert, vill inte ha OIK i Allettan, Mörrum hade vart lite roligare men jag hoppas Mörrum gå vidare till Allettan.

Men tänk från det positiva i alla fall från TAIFs sida:
1. Enligt Freddan höll dom matchplanen rakt igenom hela matchen
2. Matti Höylä börja hitta formen inför Allettanmatcherna efter gårdagens match, han gjorde en bra insats.
3. William Quist, född 1989 kom in i laget och har gjort det väl förtjänt, härlig skridskoåkning och teknik och blev också matchen bäste spelare i TAIF.
4. Hela 7 juniorer var med i gårdagens match vilket är väldigt positivt för juniorerna att visa framfötterna.
5. Vi gjorde båda målen i power-play och lyckades hålla undan många gånger i boxplay, särskilt 3 mot 5 spelet i 1 min och 38 minuter är väldigt bra.
6. TAIF spelade väldigt bra med tanke på att det var 7 ordinarie borta så detta var inte så dåligt om man tänker efter. Dom gjorde en bra match men OIK hade väldigt mycket flyt om man säger så.
7. VI ÄR KLARA FÖR ALLETTAN!

Inte nåt positivt för Olofström:
1. OIK fortsätter filma till sig utvisningar, vilket syntes igår och det kommer inte hålla i längden.
2. Ishallen, kallt som fan var det stundtals.

Nåja, nu ska vi se, från och med nu så kommer jag alltid kalla Olofströms Steelers IK för:

Filmbolaget Olofströms Divings IK

På grund av alla filmningar helt enkelt.

Tingsryds AIF | | En kommentar |

TAIF - Pantern, plattmatch av TAIF igår

I går var jag på hockey igår i Tingsryd, nu ska ni få se vad jag tyckte om matchen.

Jaha, igår var det en riktig plattmatch dem sista 30 minuterna. Och dem första 30 minuterna var bra. Ja, vad ska man säga vi tar ledningen genom Simon Stark assisterad av Henrik Andersson och Jukka-Pekka Holopainen väldigt snyggt mål som blev det enda målet för TAIF, för sen rasade det väl lite grann när Pantern gjorde 2 sista målen i andra perioden och Pantern var i ledning 2-1. I den sista perioden hade vi ynka 2 skott på mål, vilket är väldigt dåligt om man ska vinna en sån här viktig toppmatch som det var, trots det lyckades Pantern göra 3-1 när det drygt var 6 minuter kvar av matchen och sen försöker vi ta ut målvakten men det blir 4-1 i tom kasse och Pantern vinner den här plattmatchen av TAIF. Jag ska säga det, det var ingen vidare match av någon av lagen, Pantern var mer effektivare, 24-15 i skott till Pantern säger det mesta.

Vi får tacka Troja att vi är i praktiken klara för Allettan efter jul, eftersom dom vann efter sudden death mot Olofström. Snacka om tur, för det var tur för Troja satte dit 6-6 pucken med 3 sekunder kvar och gjorde sen 7-6 målet efter 30 sekunder in i sudden death. Det är 6 poäng ner till Kristianstad och det vore ett under om TAIF skulle missa det här, i och med vi har Göteborg på hemmaplan om vi inte skulle lyckas besegra Steelers på söndag vilket hoppas vi gör så vi bli definitivt klara för Allettan.

Dem bästa i dagens match:

Henrik Andersson
Tomas Lundström
Simon Stark
Oliver Ekman-Larsson
Matti Höylä

ALLA TILL STÅLHALLEN PÅ SÖNDAG OCH STÖTTA TAIF!

Trogen TAIFare

Tingsryds AIF | | Kommentera |