Inför kvällens viktigaste match!

Jag hoppas verkligen att TAIF vinner ikväll och Örebro förlora eller tappa poäng och hoppas på glädje i Tingsryd och besvikelse i Örebro.

Var beredd på kvällen viktigaste match ikväll!

Tror knappast kanske att det kommer upp till 2000 idag, men uppåt emot 14-1500 personer tror jag faktiskt eftersom det är en viktig match på spel. Vinst för TAIF ikväll och Örebro tar bara en pinne eller förlora hemma mot Skövde och playoffplatsen är TAIFs. Men då måste TAIF spela som dom gjorde i Skövde fast avgöra matchen lite tidigare. Det återstod ju bara 11 sekunder kvar innan man kunde pusta ut i Skövde faktiskt. Så avgör matchen tidigare tycker jag. Hoppas Mattias Persson kan komma igång med sitt målskytte, har inte vart så dominerande i TAIF som förra året, nu är det ju David Jonsson, vår målkung om man säger så, 9 mål på 13 matcher i Allettan är ett bra facit. Så hoppas verkligen att Mattias och alla andra är på tårna i kvällens match mot Skåre, är dom inte det ja, då kan det vara slut för denna säsong, vilket många inte hoppas på.

Örebro har all press på sig på hemmplan inför hemmafansen mot Skövde. Tingsryd kan köra järnet utan känna sig pressade av hemmapubliken.

Så tycker jag det ser ut som i detta läge.

Tingsryds AIF | | En kommentar |

Hockey imorgon!

Imorgon är det dags för hockeymatchen som avgör för Tingsryds del denna säsong, om det är slut efter klockan 21.00 imorgon kväll eller om det blir en fortsättning för Tingsryd för att spela playoff. TAIF möter Skåre hemma i Dackehallen och sista omgången kommer bli rafflande, för det skiljer endast 1 poäng mellan hårdsatsande Örebro mot det älskade Tingsryd. Imorgon avgörs det om det blir just Örebro eller Tingsryd som går till playoff till kval till hockeyallsvenskan. Jag hoppas på att det blir att Tingsryd vinner och Örebro tappa poäng hemma mot Skövde.

Ons 27/2-08 19.00, Allettan Södra, Ishockey:

Tingsryds AIF - Skåre BK, Dackehallen, Tingsryd

Örebro HK - Skövde IK, Vinterstadion, Örebro

Tingsryds AIF | | Kommentera |

Skövde - TAIF, bussresan gick bra!

Det var väldigt kul och åka upp till Skövde och kolla på hockey uppe i Billingehov mellan Skövde - TAIF. Matchen var det inget större fel på, ingen målsnål match precis, TAIF gjorde 2 mål när drygt 10 min hade gått, men Skövde reducerade till 1-2. Men så kom 3-1 till TAIF och sen innan paus gjorde Skövde 3-2 innan första perioden var slut.

Målskyttar, TAIF, 1a per: William Quist, Henrik Bankelius, Antti Koponen

Andra perioden började lika snabbt det, TAIF gjorde mål efter bara 2 minuter och 30 sekunder ungefär, målet av David Jonsson. Men så kom Skövde tebax och gjorde 3-4 men så gjorde TAIF 3-5 också senare i perioden, det var också av David Jonsson. Sen blev det inga fler mål i den perioden, 5-3 till TAIF stod perioden ut i denna målrika match.

Och tredje behövde vi inte gå mållösa från. 6-3 till TAIF genom Henrik Andersson efter en delikat passning av William Quist. Men Skövde gav sig inte och gjorde både 6-4 och 6-5, 6-5 målet kom i spel 6 mot 5 (Skövde hade tagit ut målvakten). Även när det var 11 sekunder kvar så var det tom bur i Skövdemålet och William Quist satte dit den och segern var ett faktum och 7-5 blev det i denna målrika match. 659 personer hade letat sig till Billingehov denna eftermiddag.

Efter match stod Skövde-supporters kvar och skanderade:
''In med Tingsryd, ut med Örebro''

Och det värmde i mitt TAIF-hjärta :) (L)

Bussresan både dit och hem till Tingsryd gick bra och resan blev nästintill lyckad då Örebro lyckades segra i Olofström och vann med 4-2 och innebär att TAIF fortfarande är 1 poäng när det gäller den så åtråvärda 3e och sista playoffplatsen och i sista omgången avgörs det på onsdag kväll efter 21.00 vilka som bli dom som går vidare till playoff till kval till HockeyAllsvenskan, blir det Örebro eller Tingsryd? Örebro har just Skövde hemma medans Tingsryd har Skåre hemma på Onsdag och gissa vilken rysare det kommer bli på Onsdag kväll nedsläpp 19.00 i Dackehallen i Tingsryd och i Örebro i Vinterstadion.

Tingsryds AIF | | Kommentera |