It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Hockey-VM 2008 - Sverige räckte inte till mot...

...Kanada i semifinalen i Hockey-VM 2008 i Kanada. Kanada vann med 5-4 och var lite mer tyngre och skickligare under hela matchen. Men Sverige ska vi säga, skakade Kanada när Sverige kvitterade och reducerade och tog ledningen också, och så när Sverige gjorde 5-4 med 5 minuter kvar och spela så såg Kanada skakade ut. Men Sverige räckte inte till och Henke Lundqvist i Sveriges kasse bytte ut sig själv och Mikael Tellqvist fick chansen och spikade igen i sista perioden men det räckte inte hela vägen och Sverige fick spela bronsmatch mot Finland.

...Finland i bronsmatchen i Hockey-VM 2008 och kan nog vara på att Sverige fick mindre vila eftersom dom hade spelat en kvällsmatch medans Finland hade fått vila under den tiden. Finland hade det där flytet och vann med 4-0 och den sista pucken i tom kasse när Sverige försökte nå en reducering. Om man ser till skottstatistiken 36-13 i Sveriges favör så ser vi att Sverige dominerade men fick inte in puckarna i powerplay eller i 5 mot 5. Finlands målvakt Nicklas Bäckström storspelade och gjorde några omöjliga räddningar i matchen. Sverige hade vart värda en medalj i detta VM för så många nej-tack från NHL-spelare hade ingen land fått som Sverige och med spelare från elitserien så går vi så här långt som till en semifinal. Sverige skakade båda finalmotståndarna Kanada och Ryssland ska vi säga och det var verkligen värda en bronsmedalj faktiskt. Men programmupplägget i detta VM var så att Sverige spelade den sena matchen och orkade inte komma igen i en bronsmatch.

Sverige får klart mer än godkänt i detta VM för sån uppoffrande spel som Ljungby-sonen Johan Andersson som skolades om till back och gjorde det bra när Sverige hade endast 4 backar i matchen mot Ryssland då vi fick två utvisade från matchen. Och Johan som spela i Timrå gjorde det bra och har gjort ett bra VM och är en av många som har gjort det bra.

MVH
Kim Henningsson!

Hockey-VM 2008 - Slutspelet börjar med...

Kvartsfinalen mellan Tjeckien och Sverige som ikväll kommer bli tuff och jämn men förra gången vann Sverige i mellangruppspelet mot Tjeckien med 5-3. Avgörande 4-3 gjorde Patric Hörnqvist framför tjeckiske målvakten Milan Hnilcka som har fått kritik mot sig och har inte presterat bra och har bara 88 % jämfört med Henke Lundqvist i Sveriges mål har 93% i räddningsprocent.

Så ikväll möter Sverige TjeckIGEN i kvartsfinal i Le Coliseé Pepsi Arena i Quebec i Kanada i Hockey-VM 2008. Vinnaren kommer att möta antingen Norge/Kanada, mycket troligt att det blir Kanada i semifinal mot antingen Tjeckien eller Sverige. Men visst det blev ju bara 2-1 till Kanada senast mot Norge och visst det vore en sensation om de lyckas hålla ner samma siffror som Norge gjorde senast mot Kanada, det får vi väl se. Det är ju bara en sensation att Norge lyckas går så här långt som till kvarten

Så ikväll smäller det på allvar, en kvartsfinalmatch, två lag, en plats till semifinalen mot antingen Kanada / Norge.

Hockey-VM 2008 i Kanada
TV: TV 6 18.30
Nedsläpp: 19.00
Var: Le Coliseé Pepsi Arena, Quebec
Vad: Kvartsfinal mellan Tjeckien - Sverige


HEJA SVERIGE! <3


Mvh
Kim Henningsson

Hockey-VM 2008 - mellangruppsspelet kortfattat...

Lite kortfattat för Sveriges matcher de två senaste:

1. Rysarmatchen mellan Ryssland och Sverige blev en rysare då Sverige blev två backar kort och spelade endast med 4 backar och flyttade ner centern Johan Andersson som back. I och med 10 minuter in i första perioden tacklade Douglas Murray till Andrei Morozov en av deras bästa spelare ner i marken och då skulle Ilya Kovalchuck ta bort han men då kom Anton Strålman och tog bort han. Och det blev ett slagsmål mellan just Kovalchuck och Strålman och de båda fick matchstraff likaså Murray som blev också avstängd en match och det i nästa match mot Tjeckien. Sverige hade ledningen 2-1 när Ryssland gjorde både 2-2 och sedan med 5,6 sekunder kvar av matchen 3-2, ett riktigt skitmål som kan bara göras utav en, Washington Capitals Alexander Ovechkin och Sverige var riktigt nära en förlängning och en bragd med bara 4 backar plus en center till back att ta poäng mot en av guldfavoriterna.

2. Tjeckien matchen vann Sverige inatt med 5-3 (0-0, 2-2, 3-1) och den som gjorde det avgörande målet, 4-3 målet var Patric Hörnqvist assisterad av Washington Capitals forward Nicklas Bäckström och Robert Nilsson. Henrik ''Henke'' Lundqvist, New York Rangers målvakt spelade stabilt och gjorde en bra match.

O.B.S. Kommer inte ihåg så mycket av Tjeckien då jag inte såg ett dugg, skulle stigit upp vid 00.20 och vakna upp lite men inte det, för jag hörde inte alarmet jag hade ställt för jag låg och sov i sängen utan att höra den. Så kan det vara ibland ;).


Mvh
Kim Henningsson
Visa fler inlägg