Hockey-VM 2008 - Sverige räckte inte till mot...

...Kanada i semifinalen i Hockey-VM 2008 i Kanada. Kanada vann med 5-4 och var lite mer tyngre och skickligare under hela matchen. Men Sverige ska vi säga, skakade Kanada när Sverige kvitterade och reducerade och tog ledningen också, och så när Sverige gjorde 5-4 med 5 minuter kvar och spela så såg Kanada skakade ut. Men Sverige räckte inte till och Henke Lundqvist i Sveriges kasse bytte ut sig själv och Mikael Tellqvist fick chansen och spikade igen i sista perioden men det räckte inte hela vägen och Sverige fick spela bronsmatch mot Finland.

...Finland i bronsmatchen i Hockey-VM 2008 och kan nog vara på att Sverige fick mindre vila eftersom dom hade spelat en kvällsmatch medans Finland hade fått vila under den tiden. Finland hade det där flytet och vann med 4-0 och den sista pucken i tom kasse när Sverige försökte nå en reducering. Om man ser till skottstatistiken 36-13 i Sveriges favör så ser vi att Sverige dominerade men fick inte in puckarna i powerplay eller i 5 mot 5. Finlands målvakt Nicklas Bäckström storspelade och gjorde några omöjliga räddningar i matchen. Sverige hade vart värda en medalj i detta VM för så många nej-tack från NHL-spelare hade ingen land fått som Sverige och med spelare från elitserien så går vi så här långt som till en semifinal. Sverige skakade båda finalmotståndarna Kanada och Ryssland ska vi säga och det var verkligen värda en bronsmedalj faktiskt. Men programmupplägget i detta VM var så att Sverige spelade den sena matchen och orkade inte komma igen i en bronsmatch.

Sverige får klart mer än godkänt i detta VM för sån uppoffrande spel som Ljungby-sonen Johan Andersson som skolades om till back och gjorde det bra när Sverige hade endast 4 backar i matchen mot Ryssland då vi fick två utvisade från matchen. Och Johan som spela i Timrå gjorde det bra och har gjort ett bra VM och är en av många som har gjort det bra.

MVH
Kim Henningsson!