Inför TAIF - Skövde IK

I och med förra matchens bottennapp mot jumbon Ulricehamn som blev förlust med 4-3 så sprack sviten på 10 raka utan förlust. Nu är det en ny match och 3 poäng att spela om, 2 taggade lag inför kvällens möte.

Tingsryds AIF

VS.

Skövde IK

Tingsryds tränare Mikael Tisell:

Jag förväntar mig att matchen mot Skövde blir en riktig holmgång. Jag tycker att det är ett av de bästa lagen vi mött hitills i årets serie.

Hemsidans kommentarer:

Skövde har imponerat som vanligt i serien. Man ligger på slutspelsplats helt välförtjänt. Man har tre riktig bra femmor där två håller mycket hög klass. Vi får se två riktig bra målvakter och försvarsspelet kommer bli en viktig faktor i matchen. Sedan vet vi om att Skövde är mycket på på skridskorna. Nu har man en jobspost i och med att backen Paul Esdale inte kan spela, men det kommer inte att betyda så mycket för matchen i sin helhet.

Skövde är serien bästa lag i powerplay och det är inte så konstigt med de rutinerade forwards dom förfogar över. Det gäller att TAIF håller sig borta från utvisningsbåset fast det är Tingsryd som är seriens bästa lag i boxplay.

Johan Thelin och Christoffer From-Björk gör hemmadebut i dag och det ger ju en liten extra krydda för publiken i denna jubileumsmatch.

Nyckelorden för TAIF är högfart och ett bra passningsspel. Sedan vet vi vad power/boxplay betyder i ishockey. Vi får nog se Bankelius, Thelin och Stark dubblera. Laget kommer spela med 6 backar.
(Texten hämtad från: http://www.taif.nu/ )

Tingsryds AIF fem senaste matcher:

Ulricehamns IF - Tingsryds AIF
Resultat: 4-3

Tingsryds AIF
- Gislaveds SK
Resultat: 12-2

Karlskrona HK - Tingsryds AIF
Resultat: 2-5

Helsingborgs HC - Tingsryds AIF
Resultat: 0-5

Tingsryds AIF - Olofström IK
Resultat: 4-1

Skövde IKs fem senaste matcher:

Kristianstads IK - Skövde IK
Resultat: 4-3

Skövde IK - Ulricehamns IF
Resultat: 2-3

Gislaveds SK - Skövde IK
Resultat: 1-5

Karlskrona HK - Skövde IK
Resultat: 1-2

Skövde IK - Helsingborgs HC
Resultat: 8-3

Tingsryds AIFs laguppställning:

Målvakt:
#30 Peter Johansson
(#47 Johannes Jönsson, reserv)

1a femman:
#4 Antti Alamäki                       #10 Anders Åkesson
#43 Sebastian Ellerstad        #91 Tomas Lundström               #2 Johan Thelin

2a femman:
#5 Robin Jacobsson                         #? Christopher From-Björk
#29 David Jonsson           #24 Joakim Hillding                 #15 David Laudius

3e femman:
#26 Christoffer Björklund                      #3 Simon Gunnelid
#13 Simon Stark                 #11 Fredrik Hansson         #14 Henrik Bankelius

4e femman:
#7 Rasmus Johansson
#89 Olof Svensson               #9 Robin Larsson

Tröjnummer på From-Björk är inte klart än.

NOTERA! Två nya nyförvärv som är backen Christopher From-Björk som gör debut i TAIF-tröjan och Johan Thelin som gjorde debut i TAIF-tröjan förra matchen.

Skadade:
#12 Henrik Andersson, knäskada
#22 Olof Einarsson, tränar och kanske spelar i nästa match
#6 Jaakko Harikkala

Laguppställningen tagen från:

TROGEN TAIFARE

Tingsryds AIF | | Kommentera |

Ny back klar för TAIF

Christopher From-Björk förstärker TAIF

Christopher har bestämt sig för att komma och spela med oss i TAIF. Christopher är en defensivt duktig back som beskrivs ha en fysisk spelstil med sin största styrka i egen zon. Christopher har representerat alla ungdoms och juniorlandslag och har spelat 61 st allsvenska matcher i Almtuna. Christopher har sin största bakgrund inom Djurgårdens IF där han fick debutera i Elitserien 05/06. Christopher född 1987, väger 92 kg och är 188 cm lång. De ska tilläggas att det även finns en hel del offensiva styrkor då han under säsongen gjorde flest poäng av juniorbackarna i Allsvenskan säsongen 06/07.

Texten hämtad från: http://www.taif.nu/
Tingsryds AIF | | Kommentera |

Ny forward klar för Tingsryds AIF

Johan Thelin senast i Växjö Lakers klar för TAIF.

Johan Thelin har under dagen skrivit på för oss i TAIF. Johan är en rutinerad center som kommer med imponerande meriter ifrån allsvenskt spel. Johan tar med sig 307 allsvenska matcher och har sedan säsongen 06/07 representerat Växjö Lakers med en avstickare till Vita hästen under förra säsongen och 10 matcher i Div 1. Johan producerade här 5 mål och 5 assist under dessa omgångar.

Johan kan beskrivas som en lojal lagspelare som alltid bjuder upp till 100 procentiga insatser. Johan väger 90 kg och är 182 cm lång.

Texten hämtad från: http://www.taif.nu/
Tingsryds AIF | | En kommentar |