It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Hockeyn...

...för Tingsryds AIF den senaste har vart bra i Division 1F. Vinst mot både Gislaved borta med 5-2 och vinst igår mot Ulricehamn hemma med 7-1. Skönt att dom har kommit igång med dom har vinsterna.

I det jag såg i matchen mot Ulricehamn att vi hade många målchanser vilket är väldigt bra och gjorde 7 mål är också positivt. Sen att Robin Jacobsson, Simon Gunnelid och även forwarden Simon Stark trycker på i tacklingarna gillar jag att se. Sen den nykomponerade kedjan med David Jonsson, Joakim Hillding och David Laudius är väldigt bra, dom gjorde igår 2 av de sju målen. Igår var Ellerstad i första kedjan med Tomas Lundström och Olof Einarsson och dom var också rätt bra. Johannes Jönsson är en duktig målvakt och skötte sig utmärkt och är väldigt lugn och följsam och jag tycker han borde vara första målvakt faktiskt, känner mig trygg när han står, när Peter Johansson står så släpper han en del returer rakt ut och det ska han inte göra. Jönsson släpper inte många returer som Johansson och därför vill jag ha Jönsson som förste målvakt just nu. Serien är lång och det blir framåt tillbaka för målvakterna. Nästa match är på onsdag borta mot Skövde i Billingehov, senast vi var i Billingehov så vann Tingsryd den matchen med 7-5. Nu är det en ny match, tre poäng, två taggade lag som står på isen på onsdag, hoppas att Tingsryd är strået vassare.


Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE

Hockey..

...i Division 1 F och TAIF spelar idag borta mot Gislaved SK och vi har mötts 23 gånger och vi har vunnit 17 av de 23 matcherna. Nu siktar vi i TAIF givetvis på en 18:e vinst. Men det kommer inte bli lätt i Gislerinken. TAIF har alltid haft svårt i Gislaved borta och har ändå vunnit matcherna.

Dagens laguppställning i Tingsryds AIF:

I mål:
# 47 Johannes Jönsson
Reserv:
# 30 Peter Johansson

1:a femman:
# 4 Antti Alamäki, back
# 10 Anders Åkesson, back

# 22 Olof Einarsson, forward
# 91 Tomas Lundström, forward
# 13 Simon Stark, forward

2:a femman:
# 3 Simon Gunnelid, back
# 26 Christoffer Björklund, back

# 29 David Jonsson, forward
# 24 Joakim Hillding, forward
# 43 Sebastian Ellerstad, forward

3:e femman:
# 7 Rasmus Johansson, back
# 5 Robin Jacobsson, back

# 15 David Laudius, forward
# 11 Fredrik Hansson, forward
# 14 Henrik Bankelius, forward

4:e femman:
# 9 Robin Larsson, forward
# 89 Olof Svensson, forward


Detta är dagens laguppställning för TAIF
Skadade/sjuka i TAIF:
#12  Henrik Andersson (forward), skadad
#33  Mikael Söderlund (back), sjuk

Jag tror och hoppas på vinst i Gislerinken i Gislaved ikväll för TAIF

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE

Hockeypremiär snart...

...endast 4 dagar kvar sen smäller det.

Hockeypremiär i division 1 för Tingsryds AIF hemma mot nykomlingen Karlskrona HK i en fullsatt Dackehallen (3400 personer).

Jag bara längtar till den matchen, det är ju då allt drar igång på riktigt.

HEJA TAIF!


Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE
Visa fler inlägg