TAIF-nytt: Segersviten bruten...

# Matchen i fredags kväll mot Nybro inför 2 476 åskådare i Dackehallen i Tingsryd blev en ruskigt bra start för hemmalaget TAIF, 2-0 efter fem minuter genom mål av Matthew Davidson och David Laudius men sen kom reduceringen med mindre än två minuter kvar och Nybro fick häng på obesegrade Tingsryd som hade 20 raka segrar inför fredag kvällens match. 2-1 slutade period 1 till Tingsryd. Andra perioden och när åtta minuter hade gått av perioden så satte Matthew Davidson sitt andra mål för kvällen, 3-1 och en betryggande ledning för Tingsryd som hade matchen under kontroll. Men sen drygt en minut senare satte William Quist in en ful tackling på Tingsryds forward Johan Forsander som fick avbryta matchen på grund av hjärnskakning. Quist fick 2 + 10 minuter för checking to the head och fick en 10 minuter game-miscondouct när han satt i utvisningsbåset då han drämde klubban i insidan plexiglaset och det var därmed färdigspelat för Quists del. Men Nybro fick en tändning efter just detta för 13 minuter in i andra perioden satte Nybro 3-2 och 3 minuter senare även 3-3 och det var kvitterat och perioden slutade 2-1 till Nybro och det var en hel öppen match inför sista perioden. Men i sista perioden var det Tingsryd som var det bättre laget och Tingsryd brukar har en stark sista period och hade så även i fredags kväll och 4-3 kom genom Henrik Bankelius som var matchens bäste på planen, målet kom drygt 7 minuter in i sista. 5-3 kom sedan i tom bur då Nybro tog målvakten med 3 minuter kvar av matchen, målet sattes av Simon Stark. Och 21 RAKA var ett faktum men ska inte håsa upp det för mycket, det är mycket från medias sida som har håsat upp det så himla mycket och TAIF har inte brytt sig inte så mycket om och har tagit match för match och lyckas vinna och vinna helt enkelt.

# I söndagens match mot Pantern var jag inte på plats från början då jag hade vart iväg och spelat dubbelmatch i Kalmar med bowlingen, vi förlorade dock båda matcherna i Kalmar 18-2 respektive 16-4 och jag slog 645 och 732 i dom matcherna. Men nåja, kom precis när andra perioden var slut och det stod 0-0 och hörde att jag hade faktiskt inte missat så speciellt mycket av matchen där Tingsryd hade bara 12 skott på mål efter två perioder och det var inget bra spel från något av lagen. Men inför tredje då började Tingsryd pressa Pantern lite mer och med några sekunder kvar hade Tingsryd 2-3 lägen att sätta dit 1-0 pucken men det stod 0-0 efter 60 minuters spel. I förlängningen hade Tingsryd chansen och avgöra då Pantern dragit på sig en utvisning med 2 sekunder kvar av tredje perioden och Tingsryd pressade men lyckades inte få in pucken och hade många bra lägen men även här slutade det 0-0 och straffar fick avgöra och där missade alla Tingsryd-spelare men i Pantern satte en pucken bakom Peter Johansson och TAIF fick inkassera sin första förlust dock inte efter full tid där man fortfarande är obesegrade men en förlust är alltid en förlust. Men TAIF har ju redan säkrat platsen bland de 4 som går till Allettan medans Pantern försöker komma med bland de 4 främsta.

Ikväll möter Tingsryd Kungälv borta i Ishallen Oasen i Kungälv, där kommer TAIF som är revanschsugna efter den bittra förlusten i söndags och jag tror faktiskt TAIF greja detta och vinner ikväll.

Ha de bra!
Vi hörs och ses!