Allettan Södra: Inför TAIF - Vita Hästen

Idag står Vita Hästen för motståndet i Dackehallen i Tingsryd.

Vita Hästen som har f.d TAIF-spelaren Linus Näsström med i laget och har gjort bra ifrån sig där uppe i Norrköping. Senast vi mötte Vita Hästen var borta i Norrköping i Himmelstalundshallen där TAIF gick segrande ur striden och vann med 4-2 där.

Nu är TAIF seriesegrare för andra gången denna säsong efter att senast vunnit borta mot Skövde med 2-1 säkrade man andra seriesegern den här säsongen. För Vita Hästen är vinna ett måste medans Skåre och Pantern förlorar också.

Vita Hästen ligger på 3e plats med samma poäng som fjärdeplacerade Karlstadlaget Skåre som har 22 poäng. Och sen 5:e placerade Malmölaget IK Pantern på 21 poäng. Vita Hästen har bättre målskillnad än Skåre, därför ligger Vita Hästen bättre placerad. Inför sista omgången så är det så att Skåre möter Tranås AIF borta och IK Pantern spela hemma mot avsågade Kungälv IK och Hästen borta mot TAIF. Så ser läget ut.

Men nu till matchen i Dackehallen.
Sista omgången och matchen i Allettan Södra och sen för TAIF blir det 10 dagars uppehåll innan man börja spela Play Off 3 till kval till HockeyAllsvenskan, vilka dom kommer få möta få ni mer info när det börja dra ihop sig till matchen. Men TAIF börja borta lördag den 7 mars och sen spela man på måndag och eventuellt en avgörande match på tisdag.

21-årige Limhamnsfödde Fredrik Hansson är poängbäst i TAIF med 13 poäng på 13 matcher, vilket är imponerande. Han kom från Malmö Redhawks till Tingsryd till den här säsongen. Och kedjan med Hansson, Simon Stark och Henrik Bankelius är väldigt bra och gör bra ifrån sig i varje match.

I skadeläget är fortfarande långtidskadade Jaakko Harikkala och Henrik Andersson, sen är även forwarden Olof Einarsson höftskadad och backen Antti Alamäki har hälseneskada och kan inte spela ikväll. Annars är laget friska och krya.

Nu tycker jag publiken har svikit på sistone och i och med att det är sista matchen innan uppehållet så tycker jag att åtminstone över 1600 personer kommer ikväll till Dackehallen och stötta vårt kära TAIF. Så kom nu till Dackehallen och stötta TAIF, alla TAIF-supporters. Resultatet blir idag 4-2 till Tingsryds AIF.

Tack för mig!
Ha de bra!

TROGEN TAIFARE

Kung Åkesson - 700:e matchen i TAIF-tröjan

...blir det ikväll för Anders ''Åke'' Åkesson i matchen mot Kungälv hemma i Dackehallen. Har vart genom åren alltid TAIF trogen (förutom några matcher i KHK).

Men Kung Åkesson har gjort hur många bra matcher som helst och Åkesson började som forward och var så väldigt länge ända tills då det var backbrist och Åkesson fick spela back och så är det just nu att Åkesson spelar back i TAIF.

Du är och förblir alltid vår Kung, Anders Åkesson <3
Du är våran KUNG <3
Kung, kung, kung Åkesson <3

Grattis till din 700:e match i TAIF-tröjan

Tingsryds AIF | | Kommentera |

Allettan Södra, Ishockey: JAAAA!

Där satt den!! TAIF avgjorde till slut på straffar och Olof Svensson och Peter Johansson är dom stora matchhjältarna. Olof Svensson satte den avgörande straffen och Peter tog alla tre Skårestraffar.

I och med denna bortasegern efter straffar så befäster TAIF sin ledning i Allettan Södra.

1-0 stod det väldigt länge för Skåre och inte förräns i 3e perioden lyckades TAIF göra mål genom Olof Einarsson och så gick det till förlängningen som blev mållös och straffar fick avgöras och nu är TAIF väldigt nära att vara bland topp 2 som betyder att man går till PlayOff 3 till Kval till HockeyAllsvenskan.

Nu är det Kungälv hemma på onsdag i Dackehallen och där är det bara vinst som krävs mot jumbon Kungälv som bara tagit en poäng i denna Allettan.

Nu går vi hela vägen TAIF <3
Kom igen nu :D<3