Allettan Södra: Inför TAIF - Vita Hästen

Idag står Vita Hästen för motståndet i Dackehallen i Tingsryd.

Vita Hästen som har f.d TAIF-spelaren Linus Näsström med i laget och har gjort bra ifrån sig där uppe i Norrköping. Senast vi mötte Vita Hästen var borta i Norrköping i Himmelstalundshallen där TAIF gick segrande ur striden och vann med 4-2 där.

Nu är TAIF seriesegrare för andra gången denna säsong efter att senast vunnit borta mot Skövde med 2-1 säkrade man andra seriesegern den här säsongen. För Vita Hästen är vinna ett måste medans Skåre och Pantern förlorar också.

Vita Hästen ligger på 3e plats med samma poäng som fjärdeplacerade Karlstadlaget Skåre som har 22 poäng. Och sen 5:e placerade Malmölaget IK Pantern på 21 poäng. Vita Hästen har bättre målskillnad än Skåre, därför ligger Vita Hästen bättre placerad. Inför sista omgången så är det så att Skåre möter Tranås AIF borta och IK Pantern spela hemma mot avsågade Kungälv IK och Hästen borta mot TAIF. Så ser läget ut.

Men nu till matchen i Dackehallen.
Sista omgången och matchen i Allettan Södra och sen för TAIF blir det 10 dagars uppehåll innan man börja spela Play Off 3 till kval till HockeyAllsvenskan, vilka dom kommer få möta få ni mer info när det börja dra ihop sig till matchen. Men TAIF börja borta lördag den 7 mars och sen spela man på måndag och eventuellt en avgörande match på tisdag.

21-årige Limhamnsfödde Fredrik Hansson är poängbäst i TAIF med 13 poäng på 13 matcher, vilket är imponerande. Han kom från Malmö Redhawks till Tingsryd till den här säsongen. Och kedjan med Hansson, Simon Stark och Henrik Bankelius är väldigt bra och gör bra ifrån sig i varje match.

I skadeläget är fortfarande långtidskadade Jaakko Harikkala och Henrik Andersson, sen är även forwarden Olof Einarsson höftskadad och backen Antti Alamäki har hälseneskada och kan inte spela ikväll. Annars är laget friska och krya.

Nu tycker jag publiken har svikit på sistone och i och med att det är sista matchen innan uppehållet så tycker jag att åtminstone över 1600 personer kommer ikväll till Dackehallen och stötta vårt kära TAIF. Så kom nu till Dackehallen och stötta TAIF, alla TAIF-supporters. Resultatet blir idag 4-2 till Tingsryds AIF.

Tack för mig!
Ha de bra!