ESC 2009: Waldos People - Lose control

Waldos People - Lose control (Finland)
| | En kommentar |

KVALEXTRA: Kvällen då allt gick vägen

Det var igår ikväll då allt gick Tingsryds väg, både för Tingsryds del och dom andra reslutaten för TAIFs del i kvalet till HockeyAllsvenskan.

Tingsryd lyckades vinna borta mot Gävlelaget Valbo Hockey med 4-2 trots att TAIF hade ett 2-0 underläge i andra perioden lyckades TAIF reducera i andra perioden genom Olof Einarsson i powerplay och 2-1 stod perioden ut. Sen i sista perioden började vändningen, 2-2 kom genom Joakim Hillding och 3-2 gjorde David Laudius med 2.15 kvar av sista perioden och med 1 sekund sätter Tomas Lundström 4-2 i tom kasse och tre nya poäng bärgade. Nu har halva serien och nu möter TAIF på fredag Valbo hemma och sen på söndag möter dom Huddinge, det också hemma, så alltså dubbelmatch hemma. Två grymt viktiga matcher.

I dom andra matcherna besegrade Nybro allsvenska Huddinge med 4-2 borta och det var ju precis vad Tingsryd behövde, att Huddinge skulle förlora mot Nybro för att ha någon chans att komma ikapp både Huddinge och Örebro. Örebro som mötte Asplöven borta förlorade i förlängning trots att Örebro hade 2-0 ledning efter första perioden redan, men förlorade i sudden mot Asplöven och 3-2 efter förlängning. Detta betyder det är 4 lag inom 3 poäng nu när halva serien har gått. TAIF och Nybro (4a respektive 3e plats) har 9 poäng var och Huddinge som ligger på andra plats har 10 poäng, sen Örebro som har 12 poäng på förstaplatsen. Asplöven ligger näst sist med 5 poäng och Valbo som sagt sist i tabellen utan poäng.

Nu vänder det i serien och nu väntar 5 heta och spännande omgångar av kvalet till HockeyAllsvenskan. Örebro möter Asplöven hemma på fredag, Nybro möter Huddinge hemma och Tingsryd möter Valbo hemma. Seger för Tingsryd och Nybro och förlust eller tappad poäng för Örebro hemma mot Asplöven då har Tingsryd mycket stor chans att ta den åtråvärda förstaplatsen och enda platsen till HockeyAllsvenskan.

Heja Tingsryd
Krossa Valbo

TROGEN TAIFARE

Tingsryds AIF | | Kommentera |

KVALEXTRA: Förlust i söndags - match ikväll

I söndags i kvalserien till HockeyAllsvenskan så mötte Tingsryd Huddinge IK borta. Till synes en väldigt svår bortamatch, men inte alls till en början. 1-0 till Tingsryd kom redan efter 49 sekunder i 1a perioden av Tomas Lundström. Periodsiffran blev 1-0 till Tingsryd och endast 3-2 i skott till Huddinge. Andra perioden blev mållös och det skulle hända nåt i tredje perioden, efter några slarviga byten av TAIF så gjorde Huddinge 2 raka mål på 1 minut och 30 sekunder efter halva perioden hade gått och 2-1 till Huddinge i detta olyckliga läge. Och när TAIF försökte ta ut målvakten Peter Johanson kunde Huddinge göra 3-1 i tom bur och det blev slutresultatet och 23-22 i skott till Huddinge. Och en tråkig förlust i och med Örebro drog ifrån tillsammans med Huddinge, Örebro som i söndags vann borta mot Nybro Vikings borta med 2-1 och har nu 11 poäng på 4 matcher och på andra plats Huddinge har 10 poäng och sen följer Nybro och Tingsryd på 6 poäng och Asplöven på 3 poäng och utan poäng är Valbo på sista plats i kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Men nu är det vinna eller försvinna känns det som för TAIF i detta läge för om TAIF förlorar ikväll borta mot Valbo har man nog ingen chans på förstaplatsen till HockeyAllsvenskan. Men om TAIF vinner ikväll samtidigt som Örebro tappar någon poäng borta mot Asplöven och Huddinge förlorar mot Nybro då har Tigrarna från Tingsryd fortfarande chans på den enda platsen till HockeyAllsvenskan. Man får tänka positivt nu, men så här gäller det:

Vinst - då är vi fortfarande med
Förlust - känns det mycket trist och vi är utan chans om inte Örebro och Huddinge förlorar förstås

Men vi hoppas på vinst ikväll mot Valbo i Borr & Tång Arena i Valbo för Tingsryd.
Kriga nu Tingsryd!

Heja Tingsryd<3