It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-nytt: 20 RAKA för TAIF - match ikväll mot Nybro

Senaste TAIF-nytt kommer här:


# Ja, i onsdags var det match nere i Kristianstad för Tingsryds del och det började med en stor press från Kristianstads sida i första perioden och satte hårt tryck, 10-3 i skott för Kristianstad men dock inget mål för Kristianstad. I andra började det bra, Joakim Hillding assisterad av Anders Åkesson gjorde 1-0 för TAIF i början av andra perioden. Några minuter kom 2-0 från samme man, Joakim Hillding assisterad av Matthew Davidson och det blev dem målen i denna period, men det hände väldigt mycket mot slutet av perioden då Joakim Hillding tacklas hårt av Kristianstads Patrik Magnusson och han kommer i bråk med Tingsryds back Juha Gustafsson och båda får game miscondouct, vet inte hur det stavas, men båda fick alltså matchstraff och det var slutspelat för dessa spelare, även Hillding hade spelat klart i matchen då han fick en smäll på axeln och kunde inte spela sista perioden. Tredje perioden kontrollerade TAIF bra och Peter Johanson fick hålla nollan för andra gången den här säsongen och TAIFs 20 RAKA SEGER var bärgad. 806 personer i Kristianstad kom för att se matchen mellan Kristianstad och Tingsryd. Kristianstad som hade behövt en trepoängare för att hänga med både Nybro, Pantern och Karlskrona som ligger före om de två sista Allettanplatserna. Mer om det dramatiska Allettanplatserna kommer lite längre ner på sidan här.


# I kväll smäller det i Tingsryd, Dackehallen, fredagen den 27 november 2009 mellan smålandsrivalerna Tingsryd och Nybro. Nybro, piskat att vinna för att hänga på Karlskrona och Pantern om de två sista Allettanplatserna. Nybro som förlorade senast mot just Karlskrona borta med 6-4 tappade en plats bland de 4 som går till Allettan efter jul. Nybro på 34 poäng på 5:e plats och Karlskrona 36 på 4:e plats och Pantern 36 på 3:e plats. Ett riktigt getingbo med 7 omgångar kvar av Division 1F. Karlskrona som har Gislaved hemma och Pantern spelar hemma mot Kristianstad. Nybro alltså piskad att vinna mot Tigrarna från Tingsryd som har 20 RAKA SEGRAR och är ostoppbara helt enkelt och ligger 24 poäng före 5:an Nybro och har gjort 97 mål framåt och BARA SLÄPPT IN 28 MÅL! värt att notera det. Tingsryd som senast vann mot Kristianstad som ni läste där uppe med 2-0 i onsdags och Hillding är borta från denna match mot Nybro som lär bli en härlig hockeyfest. Hoppas på vinst för Tingsryd ikväll, kommer som vanligt bli en jämn och tuff match mellan dessa lag där TAIF vunnit med 2-1 borta och 3-2 hemma mot Nybro så räkna med att det bli jämnt ikväll. Lär bli mycket folk och härlig stämning ikväll i Dackehallen.


Skadade/sjuka, Tingsryd:
Joakim Hillding
Christian Jacobsson
Olof Einarsson

Ha de bra alla!
Vi hörs!


Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE

TAIF-nytt: 19 raka!

Senaste TAIF-nytt:

# Tingsryds AIF mötte den 18 november Halmstad HF hemma och vann komfortabelt med 6-1 och en väldig bra offensiv i första perioden där det blev 4-1 till TAIF i den perioden. Målskyttar i 1:a perioden var Simon Stark x 2 och David Laudius x 2. Andra perioden gjorde TAIF det enda målet i perioden 5-1 genom David Laudius som var hans 3:e mål för kvällen. TAIF pressade bra och hårt och Halmstadspelarna fick inte ut pucken, TAIF pressade och pressade men blev inget mål då, men sen kom målet av just Laudius. Tredje perioden hände inte mycket men TAIF gjorde enda målet i sista perioden också genom Ismo Sirén som laddade från blå och stänkte dit den. Skotten blev 40-28 till TAIFs favör inför 1 102 åskådare, notera där att det var en väldigt blåsig och regnig kväll så var nog därför inte många som kunde komma.

# 19:e raka bärgades hemma i sitt tempel för Tingsryds del som vann mot ett Mörrum som stred emot bra och första perioden var det TAIF som hade en del chanser, 11-8 i skott i första till TAIF. Målen kom in i andra perioden, 5 minuter in i perioden gjorde David Laudius 1-0 och sedan kom också 2-0 5 minuter senare av 18-årige TAIF-junioren Simon Dahl som har ett kontrakt med A-laget, men dom har inte kunnat ta in han förut på grund av J20:s tuffa spelschema och skador. TAIF hade några på sjuk/skadelistan ikväll och då tog tränare Tisell in Simon Dahl då det var ont om forwards i laget och han gjorde det mycket bra Simon och hoppas vi kommer få se fler gånger av Simon Dahl i A-laget. Som sagt slarvigt drävel vid offensiva blå gjorde så att en Mörrum-spelare kom fri och gjorde inga misstag och med 3 sekunder kvar av andra blev det 2-1. Skotten hela 21-5 till Tingsryd som borde tryckt dit 2-3 mål till. Tredje perioden blev det målkalas, periodsiffran blev 3-1 till Tingsryd, Tingsryds målskyttar var Christian Jacobsson, Fredrik Hansson och för andra matchen i rad fick Ismo Sirén göra mål inför 2 048 åskådare i Dackehallen denna söndag eftermiddag den 22 november. 19 raka nu och ser mycket bra ut för TAIF.

Match borta i Kristianstad imorgon för Tigrarna!
Nu siktar vi på 20 RAKA!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE

TAIF-nytt: Segertåget fortsätter

Segertåget fortsätter, senaste matchrapporter kommer här:

# Seger mot Gislaved i fredags med 6-1 genom en stark forcering i sista perioden där TAIF vände 1-1 till seger med 6-1, alltså 5-0 i sista perioden. Första och andra perioden var TAIF under isen och spelade inte som dom brukar göra men som ni vet så är TAIF grymma i sista perioden och jag var inte ett dugg orolig för att TAIF skulle förlora matchen och jag hade rätt och dom gjorde 5 mål i sista och födelsedagsbarnet i fredags Simon Stark fick fira med att göra ett mål och en assist. Notera att Anders Åkesson gjorde hela FYRA assist i fredagens match. 

Andra målskyttar för TAIF:
Christian Jacobsson X 2
Matthew Davidson
Olof Svensson
Henrik Bankelius

Publik : 1 240

# Segertåget stormade mot Telenor Arena i Karlskrona i söndags där TAIF-supportrar efter KHK:s intro och TAIF kommit in då ramlade det in konfetti så att dem fick spola isen just vid KHK:s målvakt Oskar Franssons mål och det tyckte var väldigt dåligt faktiskt av TAIF-supportrar att dom inte kasta det utåt utan uppåt i taket istället för på isen. Nåja, nog om det, nu till matchen där TAIF för ovanlighetens skull började bra i första perioden och periodens enda mål kom genom TAIFs assistkung Joakim Hillding där gick förbi österikiske landslagsbacken Mario Altman och gjorde sen mål bakom Oskar Fransson. Det blev desto jämnare där TAIF hade övertaget i andra perioden men KHK kom lite närmare i andra perioden och perioden slutade 0-0 i andra perioden och 0-1 till TAIF inför sista perioden. Tredje perioden blev en nagelbitare för TAIFare där KHK pressade i hela sista perioden och TAIF hade inte mycket till anfall men ett bra försvarspel och bra målvaktsspel av Victor Tisell i målet gjorde att TAIF höll undan och vann med 2-0 sedan KHK tagit ut målvakten och Christian Jacobsson sprätte dit den i tom bur inför 3 450 åskådare i Telenor Arena.

Målskyttar:
Joakim Hillding
Christian Jacobsson

Publik : 3 450


Imorgon, onsdag är det Halmstad som kommer på besök till Tingsryd och Dackehallen. Senast lagen möttes blev det en tuff fajt i Halmstad där TAIF drog det längsta strået och vann med 3-2 efter ordinarie tid.

Ha de bra!
Hörs och ses!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE

Visa fler inlägg