Senaste TAIF-nytt:

# Knapp seger borta mot Halmstad förra onsdagen 14 oktober, seger med 3-2 för Tingsryd som ångar på som bara den. Målskyttar var Robin Jacobsson, Joakim Hillding och Olof Svensson.

# Knapp seger borta mot Nybro i Victoriahallen i söndags där TAIF kontrollerade matchen igenom enligt mej, trots många utvisningar för TAIF så lyckades dom vinna med ett bra boxplay, bra målvaktspel och bra powerplay. TAIF vann med 2-1 efter två powerplaymål gjorda av Ismo Siren och Christian Jacobsson. Victor Tisell stod i mål och gjorde en fantastisk match faktiskt och lyckades plocka 23 av 24 skott, imponerande.

# 18-årige TAIF-junioren Simon Dahl är uttagen till juniorkronorna/Team 20 för 4-nationsturneringen i St Petersburg i Ryssland mellan 6-8 november. Deltagande länder är: Sverige, Finland, Tjeckien och Ryssland. Ett stort grattis till Simon Dahl.

# En riktig härlig sista period såg till att TAIF vann hemma igår kväll hemma i Dackehallen mot blekingelaget Mörrums GoIS IK. Och TAIF spelade inte alls bra i första och det var då gästerna tog ledningen och det stod 1-0 efter första perioden. Och det stod sig även efter andra perioden, TAIF kunde aldrig attackerna på grund av alla utvisningarna som Tingsryd fick. Men i sista lossnade efter 1.32 satte Henrik Bankelius 1-1 assisterad av Fredrik Hansson och Simon Stark och ett stort jubel utbröt i Dackehallen (2 067 åskådare). 2-1 kom 5 minuter senare och målet gjorde Matt Davidson assisterad av Victor Rollin-Carlsson och sen 4 minuter senare satte David Jonsson 3-1 assisterad av Rollin-Carlsson och Olof Svensson. Sista målet för Tingsryd kom drygt 3 minuter senare gjort av Fredrik Hansson assisterad av Henrik Bankelius och Simon Stark. Victor Tisell gjorde en bra match, då Peter Johanson ej var med i truppen.

Det var allt för mej!

MVH

Senaste TAIF-nytt:

# TAIF är obesegrade så här långt efter seger efter förlängning hemma mot Karlskrona med 4-3. Kunde vart 3 istället för 2 poäng, för KHK kvitterade med 3 sekunder kvar av matchen och 3-3 efter full tid. Men sen gjorde Christian Jacobsson 4-3 i förlängningen. Bortamatch mot Halmstad, en enkel match på pappret kanske, men med tanke på hur svårt många topplag haft det i Sannarpshallen i Halmstad blev det ingen lätt match för TAIF, TAIF vann dock med 3-2 och 3 poäng hem till Tingsryd. I morgon eftermiddag är det smålandsderby mellan Nybro och Tingsryd i Victoriahallen i Nybro. Hoppas på vinst även i denna match då det kommer bli en tuff match räknar jag med.

# J20 vann igår mot Södertälje SK hemma med 3-2 då 1.12 återstod av 3:e perioden, då Patrik Linander klev in framför mål och satte pucken i mål. Denna match var det Södertälje som stod för det mesta och pressade Tingsryd hårt men Johan Salomonsson storspelade i kassen denna fredagkväll. 0-0 efter första perioden stod det och sen i andra gjorde Tingsryd första målet genom Oskar Carlsson men SSK kvitterade några minuter senare och 1-1 stod perioden ut. Tredje perioden hade SSK enorm press och hade hela 19 skott mot Tingsryds 3 i sista perioden där Salomonsson i TAIF-kassen spelade grymt bra och räddade Tingsryd gång på gång och då som sagt vann Tingsryd till slut med 3-2. Skotten: 23 - 49

Matchens bäste spelare i TAIF J20:
Johan Salomonsson
- motade hela 47 av 49 skott i går kväll och vilken match han gjorde, det var mycket hans förtjänst att Tingsryd vann matchen igår.

NOTERA! TAIF J20 spelar hemma även i eftermiddag kl. 15.00, då också mot Södertälje SK.

Det var allt för mig!

Tingsryds AIF | | Kommentera |

Hockey: Seriefinal eller vad det verkligen det?

Det var ju en tidig seriefinal, men var det verkligen det med tanke på hur matchen slutade och hur Tingsryd krossade Olofström, som var många nummer för litet i denna tidiga seriefinal. Matchen började med att Fredrik Hansson gjorde 1-0 efter 9 minuters spel i första perioden, Olofström kvitterade dock 1-1 men det var bud på mer TAIF mål framåt men det var 1-1 efter en period.

Andra perioden började lika bra som den första. 6 minuter och 11 sekunder in i andra stänker Olof Svensson in 2-1 och 40 sekunder senare sätter Tomas Lundström 3-1, en mycket bra start för TAIF som dominerade hela perioden och mycket riktigt kom 4-1 genom Matt Davidson efter drygt 14 minuters spel i andra. Periodsiffrorna blev 3-0 och 4-1 inför sista perioden och matchen var nästan intill avgjord för ingen trodde att Olofström skulle komma tillbaka in denna match då TAIF gjort sina två bästa perioder.

Tredje perioden gjorde Olofström 4-2 efter 2 minuters spel av Beniot Doucet, men drygt 11 minuter in i sista perioden sätter Matt Davidson 5-2 efter att målvakten Dennis Karlsson i OIK-målet släppt en retur. Drygt två minuter senare sätter matchens bäste på plan Olof Svensson 6-2 och matchen var avgjord definitivt och nästan två minuter efter 6-2 målet sätter David Laudius 7-2 och det blir slutresultatet och TAIF fick stående ovationer inför 2 452 personer i Dackehallen denna onsdagkväll.

Och det var verkligen klasskillnad mellan TAIF och Olofström, inget snack om saken vilket lag som skulle föra matchen, Tingsryd var det bästa laget och gjorde säsongens bästa match hittills.