Hockey: Seriefinal eller vad det verkligen det?

Det var ju en tidig seriefinal, men var det verkligen det med tanke på hur matchen slutade och hur Tingsryd krossade Olofström, som var många nummer för litet i denna tidiga seriefinal. Matchen började med att Fredrik Hansson gjorde 1-0 efter 9 minuters spel i första perioden, Olofström kvitterade dock 1-1 men det var bud på mer TAIF mål framåt men det var 1-1 efter en period.

Andra perioden började lika bra som den första. 6 minuter och 11 sekunder in i andra stänker Olof Svensson in 2-1 och 40 sekunder senare sätter Tomas Lundström 3-1, en mycket bra start för TAIF som dominerade hela perioden och mycket riktigt kom 4-1 genom Matt Davidson efter drygt 14 minuters spel i andra. Periodsiffrorna blev 3-0 och 4-1 inför sista perioden och matchen var nästan intill avgjord för ingen trodde att Olofström skulle komma tillbaka in denna match då TAIF gjort sina två bästa perioder.

Tredje perioden gjorde Olofström 4-2 efter 2 minuters spel av Beniot Doucet, men drygt 11 minuter in i sista perioden sätter Matt Davidson 5-2 efter att målvakten Dennis Karlsson i OIK-målet släppt en retur. Drygt två minuter senare sätter matchens bäste på plan Olof Svensson 6-2 och matchen var avgjord definitivt och nästan två minuter efter 6-2 målet sätter David Laudius 7-2 och det blir slutresultatet och TAIF fick stående ovationer inför 2 452 personer i Dackehallen denna onsdagkväll.

Och det var verkligen klasskillnad mellan TAIF och Olofström, inget snack om saken vilket lag som skulle föra matchen, Tingsryd var det bästa laget och gjorde säsongens bästa match hittills.

TROGEN TAIFARE