Hockey: Tingsrydnytt

Senaste nytt:

# TAIF:s J20-lag spelade hemma igår i Dackehallen i J20 SuperElit mot smålandslaget HV71, där TAIF var bra med hela tiden och ledde med 2-1 efter 1:a perioden, två mål av Simon Dahl i TAIF i första perioden. HV71 kvitterade dock i andra, men sen kom duktige Filip Owesson och gjorde väldigt snyggt mål och det stod 3-2 till hemmalaget. Men HV kom tillbaka och gjorde 3-3 innan perioden var slut. 3-4 till HV kom i mitten av sista och tredje perioden, men då kom om inte Simon Dahl igen och gjorde sitt tredje mål för kvällen inför 211 åskådare i Dackehallen och det stod 4-4 nu. Men det var tyvärr domaren som stod i centrum denna match, det blev mycket utvisningar emot Tingsryd och HV71 utnyttjade det 4-5 kom med bara 3 minuter och 30 sekunder kvar av matchen. 6-4 till HV kom med 2 minuter kvar och där var matchen avgjord, Tingsryd försökte trycka på och var nära nära och reducera, men när Tingsryd tog ut målvakten så satte HV71 7-4 i tom bur med 30 sekunder kvar drygt.

TAIF J20:s tre bästa spelare:
* Simon Dahl, forward - visa varför han har fått en A-lagsplats i TAIF, med sin härliga puckkontroll och skridskoåkning så gjorde han 3 mål
* Filip Owesson, forward - även han visade bra teknik och gjorde också ett mål i matchen.
* Joakim Berggren, målvakt - väldigt bra trots 6 insläppta mål och väldigt följsam och kommer vara en hård konkurrens i målet mellan Joakim och Johan Salomonsson

# TAIF:s A-lag spelar ikväll mot Kristianstad och tror på mycket folk till Dackehallen ikväll.
Vinst för TAIF blir det ikväll tror jag.

TROGEN TAIFARE

Hockey: Tingsrydnytt

Senaste nytt:

# Mörrum borta i onsdags var en lätt match för Tingsryd som dominerade från start och trots det ledde bara med 1-0 efter första perioden. Andra perioden dödade TAIF matchen och ledde med 5-1 efter andra. Sen var det rena transportsträckan och TAIF vann med hela 8-1 inför 2007 personer i Jössarinken i Mörrum.

Skott: 23 - 41

Målskyttar, TAIF:
Robin Jacobsson
Henrik Bankelius
Matthew Davidson
Olof Svensson
David Laudius
Christian Jacobsson
Fredrik Hansson x 2

# Tingsryd vann enkelt matchen hemma mot Kungälv i söndags eftermiddag inför mycket positiva 1 740 personer i Dackehallen. Tingsryd började segt som vanligt och det var dock Tingsryd hade chanserna med det var bara 1-1 efter första perioden. Andra perioden lossnade det lite, 3-1, men som blev 3-2 efter två spelade perioder, då Kungälv gjorde mål i 5 mot 3, men det skulle vart avblåst för hög klubba vid det målet. Tredje perioden var Tingsryd rakt igenom hela perioden, 4-2 i början av perioden och sen 5-2 i slutet av perioden och 5-2 blev slutresultatet.

Skott: 46 - 18

Målskyttar, TAIF:
David Laudius x 2
Robin Jacobsson
David Jonsson
Tomas Lundström

# Vi ska även notera nu att Tingsryds AIF har ett lag i J20:s högsta serie, J20 SuperElit där dom bästa J20-lagen som HV71, Frölunda, Södertälje, Huddinge, Västerås bland annat spelar. Och TAIF J20 har inlett säsongen bra med 2 segrar och en vinst i förlängning. Och ikväll väntar en tidig seriefinal i Dackehallen ikväll klockan 19.00 då HV71 kommer på besök, HV71 som toppar på maximala 12 poäng efter 4 spelade matcher och 27-7 i målskillnad. Det ska väldigt roligt och se TAIF J20 i J20:s högsta serie den här säsongen, jag ska gå ikväll och kolla hur våra Tingsrydjuniorer i J20 står sig mot HV71. Ska bli spännande och se.

Det var allt för mig!

TROGEN TAIFARE

Hockeybomben: Foppa klar för spel i Modo - redan i morgon

Enligt Sportbladets hemsida så är Peter ''Foppa'' Forsberg klar för spel i Modo redan i morgon!

Men det är bara ett tillfälligt inhopp. Målet är fortfarande NHL för Foppa.

Läs mer om Foppas omtalade comeback på den här länken:

Visa fler inlägg