It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Inför HETA KRONOBERGSDERBYT: Växjö - TAIFInför det heta Kronobergsderbyt på annandag jul efter ''juluppehållet'' kommer det bli en het batalj mellan dessa lag. Tingsryd som ligger på 12:e plats med 30 poäng i HockeyAllsvenskan medans Växjö Lakers leder serien med 63 poäng. Tingsryd som kriga för att hålla sig kvar för att undvika att kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan ligger 1 poäng före Sundsvall och en viktig trepoängare är väldigt viktig idag i detta derby.

Tingsryd som har gjort 75 mål framåt och har släppt in 99 bakåt förlorade en viktig match innan juluppehållet uppe i Sundsvall efter förlust med 3-2 och det kunde har skiljt 7 poäng men nu är det bara 1 poäng mellan lagen. Växjö går som tåget och har knappast några stora svackor och har bara förlorat 7 matcher varav en efter straffar och har gjort 108 mål framåt och släppt in 71 mål bakåt.

Inför dagens match så kommer Tingsryd till spel utan backarna Juha Gustafsson och Robin Jacobsson, målvakten Victor Tisell, anfallarna Simon Stark och Tomas Lundström. Närmast till comeback är Juha Gustafsson och Simon Stark. Det är osäkert i Växjö om Gustav Hjalmarsson och Dustin Johner kommer till spel i dagens derby och dom kommer till spel utan Johan Markusson, Marcus Johansson och Blaz Gregorc.

Tingsryd får idag se upp med Växjös Steve Saviano, Josh Soares och David Lundbohm, de tre främsta i Växjös interna poängliga, Josh Soares leder poänligan i Växjö med 31 poäng (13 mål + 18 assist). Tingsryd har tre finländare i den interna poängligan. Först är Jari Kauppila med 24 poäng (7+17), Teemu Elomo med 23 poäng (7+16) och Tom Koivisto med 17 poäng (8+9).

Det lär bli mycket folk till dagens annandagsderby. Matchen börjar kl. 17.00 och jag kommer att vara på plats och kolla på derbyt. Tingsryd som blandar och ger den senaste tiden, vinst mot Malmö hemma och sen förlust mot bottenlaget Sundsvall borta men jag tror ändå att Tingsryd har en rimlig chans och ta hem alla tre poäng till Tingsryd. Växjö och Tingsryd har vunnit varsitt derby och nu är det dags för det tredje derbyt av fyra.

Men vi ses i Växjö alla TAIFare som ska upp dit!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE
Visa fler inlägg