En godkänd TAIF-insats - vinst mot Skövde IK

När Tingsryd på onsdagkvällen vann var det en bra målvakt och två snabba PP-mål i slutet av andra som avgjorde mot Skövde IK.

Man undrar ju lite hur Tingsryds motivation är efter 3 sköna poäng efter 3-1-segern mot Skövde hemma i Dackehallen.

Jag ställde mig några frågor eftersom man sett Tingsryd under en hel säsong:

• Vad finns viljan och styrkan att kriga om pucken och trycka in den på mål?
  • Var är det fina sköna spel som Tingsryd skämde bort publiken med under grundserien?

Eftersom det var en väldigt viktig match undrar man varför inte spelarna krigade hårt för dom där tre poängen. Det skiljde alltså elva poäng mellan serieledande Tingsryd och sjätteplacerade Skövde.

Skövde som inte direkt imponerat speciellt i Allettan Södra hade en svår uppgift med att besegra TAIF på bortaplan. Tingsryds start var inte så värst bra och Skövde satte hård press på Tingsryd och hade många bra chanser men en storspelande målvakt i TAIF-målet denna kväll i Victor Tisell tog det mesta.

Men Skövde hade ledningen med 1-0 efter första perioden och var helt rättvist. Tingsryd var inte alls på tårna.Till andra perioden kom det en bra press från Tingsryd och ledde till 5 mot 3-läge med drygt 4 minuter kvar av spela. Och då kom också 1-1 genom Tomas ’’Loket’’ Lundström i spel 5 mot 3 och även kom ett grymt bra skott från Christoffer Björklund från blålinjen och satte 2-1 bakom mycket duktige målvakten i Skövde Pierre Svensson. Resultatet stod sig perioden ut och en rafflande sista period väntade.

Tredje perioden blev en hård press från Skövde men Tingsryd lyckades gå till anfall och Christian Jacobsson gjorde 3-1 med drygt åtta minuter kvar. Jacobsson som hade haft feber de senaste dagarna var dock bara med på bänken ända tills tredje perioden skulle börja då han var med från start.

Sedan kom det ingen vidare stor press från Skövde trots att dom tog ut målvakten med 2 och en halv minut kvar drygt.

Då kunde de 1 991 personerna i Dackehallen denna onsdagkväll den 10 februari åka hem nöjda över den godkända insatsen Tingsryd gjorde.

De främsta spelarna i onsdagens match var målvakten Victor Tisell, även fjärdekedjan med Olof Einarsson, Victor Rollin-Carlsson och Olof Svensson och även förstakedjan gjorde en helt okej match.

TROGEN TAIFARE

Tingsryds AIF | | Kommentera |