TAIF-nytt - Seger efter seger...

Ja, så kan man säga det, nu har TAIF efter 5 omgångar tagit 3 raka vinster mot Skövde borta med 5-1 och sedan hemma mot Pantern med 8-2 och sedan jumbon Mariestad borta med 3-2 efter ordinarie tid och gör att TAIF leder serien, en poäng före smålandskonkurrenten Nybro Vikings som har 11 poäng efter 5 omgångar.

En underbar vinsttrend som Tingsryd har nu efter de lite två sämre inledande omgångarna med en vinst mot Vita Hästen och en förlust mot just Nybro där TAIF inte spelat så bra men har sedan kommit igång nu dem här senaste matcherna. Kedjan med Henrik Bankelius - Fredrik Hansson - Simon Stark har inlett Allettan Södra mycket bra och har vart den ledande kedjan i Tingsryd de senaste omgångarna men nu har även kedjan med Matthew Davidson - Joakim Hillding - David Laudius kommit igång också. David Laudius gjorde senast alla 3 målen mot Mariestad borta och Joakim Hillding assisterade till alla 3 målen.

Imorgon är det dags för ett tufft möte med Olofström där TAIF vunnit alla matcher mot Olofström hittills den här säsongen. Då lär det bli mycket folk på läktarna och en härlig stämning. Det enda skadebekymret i laget är David Jonsson som har börjat träna nu och gör snart comeback i TAIF. 22-12 i målskillnad är väldigt bra, målskyttet och försvarsspelet är bra, så inget och skylla på någonting så här långt. Tingsryd är väl tippade som favoriter till segern i Allettan, men även Nybro har en chans på förstaplatsen, sedan är det Skåre och Vita Hästen som ligger 3:a och 4:a i tabellen just nu. Olofström som Tingsryd möter imorgon hemma i Dackehallen ligger 5:a på 7 poäng, 3 poäng upp till 3:e och 4:e placerade Skåre och Vita Hästen.

Detta var allt för mej för denna gång!

Ha det bra!
Vi hörs!

TROGEN TAIFARE
Tingsryds AIF | | Kommentera |

TAIF-nytt: Tingsryds svit bruten

Hej allihopa!

Ursäkta min frånvaro från bloggandet men man liksom inte haft tid eller tillgång till dator så ofta. Min sammanfattning av TAIFs grundserie kommer efter hockeysäsongen för TAIF är över, men det kommer ta ett tag till i alla fall enligt mej.

Men i alla fall, Allettan Södra startade onsdagen 6 januari 2010 i Norrköping för Tingsryds del som hade en del tur med sig i matchen i Himmelstalundshallen där Tingsryd ledde efter en period med 2-0. Men sedan vände Vita Hästen på steken och ledde med 3-2 in i tredje perioden men 7 minuter kvar av matchen så vände Tingsryd och vann lite turligt med 4-3 i premiären i Allettan i Norrköping. En match där TAIF spelade bra i BARA 10 MINUTER i sista perioden annars var Tingsryd inte alls på topp.

I gårdagens match blev det ingen höjdare precis men väl en bra och mycket tempofyllt smålandsderby både Tingsryd och Nybro visade upp. Dock blev det förlust för Tingsryd med 4-2 efter en mycket bra match av Nybros målvakt Jonas Sparring som radade upp fina räddningar efter den andra. Det var Nybro som startade friskt och efter två minuter stod det 1-0 till Nybro där Nybro var bra i första perioden men sedan vände matchen och Olof Einarsson såg till att det stod 1-1 där Tingsryd sedan hade många lägen att sätta pucken i mål i första perioden men perioden slutade 1-1. Andra perioden var Nybro som började bra men Tingsryd hade ett bra tryck mot Nybro men sedan kom ett 2 mot 1-läge för Nybro och satte 2-1. Men TAIF hade sedan matchen och hade två frilägen där dock ett av dom skulle resulterat i en straff eller i en utvisning men domaren friade på det. Kvitteringen kom och det gjordes av Olof Einarsson ännu en gång och de 2983 personer som tagit sig dit jublade de flesta nog över Einarssons mål. 2-2 stod sig perioden ut och allt fick avgöras i sista perioden och där kom Tingsryd ut och spelade uruselt i powerplay i 5 mot 3 i 1 minut och 26 sekunder, inte en enda målchans. Då kom Nybro och gjorde själva 3-2 efter drygt halva perioden spelats. Tingsryd kom inte närmare än ett par frilägen ännu en gång men där stod Jonas Sparring i Nybromålet i vägen och tog puckarna och sedan kunde Nybro sätta 4-2 i tom bur och segern var bärgad för Nybro.

NOTERA! Detta var TAIFs första förlust under ordinarie tid och sviten blev därmed bruten!

Det var allt för mej denna gång!

TAIF möter Skövde borta på onsdag
En vinst behövs!

TROGEN TAIFARE