TAIF-nytt: Tingsryds svit bruten

Hej allihopa!

Ursäkta min frånvaro från bloggandet men man liksom inte haft tid eller tillgång till dator så ofta. Min sammanfattning av TAIFs grundserie kommer efter hockeysäsongen för TAIF är över, men det kommer ta ett tag till i alla fall enligt mej.

Men i alla fall, Allettan Södra startade onsdagen 6 januari 2010 i Norrköping för Tingsryds del som hade en del tur med sig i matchen i Himmelstalundshallen där Tingsryd ledde efter en period med 2-0. Men sedan vände Vita Hästen på steken och ledde med 3-2 in i tredje perioden men 7 minuter kvar av matchen så vände Tingsryd och vann lite turligt med 4-3 i premiären i Allettan i Norrköping. En match där TAIF spelade bra i BARA 10 MINUTER i sista perioden annars var Tingsryd inte alls på topp.

I gårdagens match blev det ingen höjdare precis men väl en bra och mycket tempofyllt smålandsderby både Tingsryd och Nybro visade upp. Dock blev det förlust för Tingsryd med 4-2 efter en mycket bra match av Nybros målvakt Jonas Sparring som radade upp fina räddningar efter den andra. Det var Nybro som startade friskt och efter två minuter stod det 1-0 till Nybro där Nybro var bra i första perioden men sedan vände matchen och Olof Einarsson såg till att det stod 1-1 där Tingsryd sedan hade många lägen att sätta pucken i mål i första perioden men perioden slutade 1-1. Andra perioden var Nybro som började bra men Tingsryd hade ett bra tryck mot Nybro men sedan kom ett 2 mot 1-läge för Nybro och satte 2-1. Men TAIF hade sedan matchen och hade två frilägen där dock ett av dom skulle resulterat i en straff eller i en utvisning men domaren friade på det. Kvitteringen kom och det gjordes av Olof Einarsson ännu en gång och de 2983 personer som tagit sig dit jublade de flesta nog över Einarssons mål. 2-2 stod sig perioden ut och allt fick avgöras i sista perioden och där kom Tingsryd ut och spelade uruselt i powerplay i 5 mot 3 i 1 minut och 26 sekunder, inte en enda målchans. Då kom Nybro och gjorde själva 3-2 efter drygt halva perioden spelats. Tingsryd kom inte närmare än ett par frilägen ännu en gång men där stod Jonas Sparring i Nybromålet i vägen och tog puckarna och sedan kunde Nybro sätta 4-2 i tom bur och segern var bärgad för Nybro.

NOTERA! Detta var TAIFs första förlust under ordinarie tid och sviten blev därmed bruten!

Det var allt för mej denna gång!

TAIF möter Skövde borta på onsdag
En vinst behövs!

TROGEN TAIFARE