It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

ESC 2010 - videoEurovision Song Contest startar med semifinal 1 ikväll i Oslo, Norge.
Sverige är i semifinal 2 på torsdag kväll.

Och i semifinal 2 är även Rumäniens bidrag med som jag lagt upp som video här.

Rumänien:

Artist: Paula Seling & Ovi
Låt: Playing With Fire

Kim's sporthörna: VM över, allsvenska trupper fylls

Hockey-VM är över nu och det blev Tjeckien som överraskande vann VM-finalen mot Ryssland med 2-1, en match där ryssarna körde på egen hand.

För Sveriges var det ytterst nära att bli en VM-final mot Ryssland, med 7,5 sekund kvar av sista perioden kvitterade Tjeckien till 2-2 i en match där Sverige hade vart det bättre i hela matchen och var värda final, men med en mållös förlängning så blev det straffar, tjeckerna satte sina och Sverige satte en av de 3 straffarna och därmed blev det Tjeckien till VM-final och sedan världsmästare 2010.

Sverige fick spela bronsmatch mot värdnationen Tyskland och det märktes att Tyskland kört hårt mot ryssarna i semin, där Tyskland spelade på kvällen och var nära en skräll men förlorade dock med 2-1 mot Ryssland i en jämn historia. Men som sagt Sverige vann med 3-1 och tog bronset och vår unge Tingsrydfostrade back Oliver Ekman-Larsson bronsmedaljör i sitt första senior-VM. Stort grattis till Oliver och till Sverige till bronset :).

Snart är alla allsvenska trupper fyllda och snart dags och tycka och tänka om alla allsvenska lagen och deras trupper 2010/2011 och sen syna på vilka som kommer ta de 3 första platserna till kvalserien till Elitserien och sedan plats 4-7 som går till Playoff och sedan vilka som åker ur.

Det var allt för mig!

Ha de bra i vårvädret!
Vi hörs!

Mvh
Kim Henningsson

Visa fler inlägg