TAIF-nytt: Leinonen till Tingsryd

Tingsryd har ju problem på målvaktssidan då man inte riktigt vet när Victor Tisell kommer tillbaka. Nu har man värvat Tero Leinonen som har spelat två matcher på försäsongen med Linköping i försäsongsturneringen European Trophy.

Leinonen kommer att provspela under december.

Läs mer på SMP:

TAIF-nytt: 1 poäng uppe i Leksand - trots 4-0 ledning

I lördags var Tingsryd uppe i Leksand i Dalarna för att möta topplaget Leksands IF. En tuff uppgift på förhand för Tingsryd, men TAIF visade upp ett bra spel. Värt att notera var att Simon Stark, Tomas Lundström och Victor Tisell var borta från denna match på grund av skador.

I första perioden var det Tingsryd som inledde piggt gjorde även det första målet, väldigt snygg framspelning och Henrik Bankelius satte 1-0 efter 7.37 spelat assisterad av Jan Öberg och Fredrik Hansson. Drygt fyra minuter senare kunde Tingsryd öka på sin ledning till 2-0 gjort av Teemu Elomo assisterad av Tom Koivisto och Jari Kauppila. Sen 17.30 in i perioden fick Leksand utvisning och drygt 20 sekunder senare satte David Fredriksson 3-0 assisterad av Teemu Elomo och Jari Kauppila. Och 3-0 stod sig matchen ut och man trodde knappt det var sant med Tingsrydögon sett. 3-0 ledning på bortaplan mot topplaget Leksand efter första. 15 - 10 i skott till Leksand.

I andra perioden fortsatte med samma spel som i första och gick rakt på mål och fick Leksand att inte få sätta pucken i mål på mycket duktige målvakten i lördags Axel Brage. Tingsryd hade boxplay 5 mot 3 i början av perioden och lyckades reda ut det. 6.14 in i andra satte David Fredriksson 4-0 efter bra forechecking av Victor Rollin-Carlsson och 3 poäng hem till Tingsryd låg i luften. Efter drygt halva matchen så satte Leksand in en reducering, 1-4 och nu var det bara att hålla den ledningen inför sista men Olof Einarsson drog på sig en onödig utvisning och med drygt 30 sekunder reducerade Leksand till 2-4 och man såg nu hur bra Leksand kan spela. Tingsryd hängde inte med men hade ledningen med 4-2 inför sista.

15-6 till Leksand i skott

I tredje perioden med dryga 1.20 spelat så reducerade Leksand till 3-4 och nu var det väldigt nära kvitteringen och en makalös upphämtning av dalalaget. Och 4-4 kom två minuter senare och nu var det press mot Tingsrydkeepern Axel Brage som stod emot bra i sista perioden och räddade en poäng åt Tingsryd. För det blev förlängning men där var det drygt 1 minut spelat och lördagens lirare i Leksand Ken Andre-Olimb satte sitt tredje mål och kunde bärga hem två poäng till Leksand och det blev ett till Tingsryd. En väldigt viktig poäng kan det visa sig i slutändan när vi summerar HockeyAllsvenskan i mars.

Imorgon väntar IK Oskarshamn som har en svacka nu med 4 raka förluster och med ett Tingsryd som verkligen är på G tror jag Tingsryd tar hem denna matchen.

TAIF-nytt: Härlig seger mot Mora igår

Tingsryd spelade igår hemma mot Mora i Dackehallen inför 2067 åskådare.

Och publiken fick valuta för pengarna.

I första perioden var det Tingsryd som spelade bra och gjorde första målet efter drygt 6 minuters spel genom Henrik Bankelius assisterad av Christopher From-Björk och Janos Vas. Tingsryd fortsatte spela bra men sen 13 minuters spel blev det rörigt i egen zon och fick inte ut pucken och Mora kvitterade till 1-1. 15.44 in i perioden blev en Moraspelare utvisad och Tingsryd fick chansen och göra mål i powerplay och 16.31 gjorde Tingsryd ett härligt mål. Härligt klapp-klapp spel från David Fredriksson upp till backen Koivisto och sen vidare till andre backen Jan Öberg och sen passar Öberg till Kauppila som stänkte dit 2-1 bakom Moramålvakten Lars Johansson. Men sen fick Mora chansen i powerplay 20 sekunder senare och 10 sekunder in i powerplayet så kvitterade dom till 2-2 och resultatet stod sig perioden ut. Ett väldigt orättvist resultat med tanke på hur bra Tingsryd hade spelat i denna period.

Skotten 16-9 till Tingsryd.

I andra så var det Tingsryd som fortsatte med sin intensiva spel och körde runt på tre femmor och 4 minuter in i perioden så spelade Simon Stark in till Matt Davidson och styrde in pucken i mål och Tingsryd fortsatte att spela mycket bra. Sen 13 minuters spel i andra så stänkte Teemu Elomo in 4-2 assisterad av Kauppila och Fredriksson och 4 minuter senare så gjorde Victor Rollin-Carlsson snyggt 5-2 assisterad av Matt Davidson och Simon Stark.
Resultatet stod sig perioden ut och Tingsryd hade järngrepp om matchen och ta hem alla tre poängen.

Skotten 13-8 till Tingsryd.

Tredje perioden blev en transportsträcka och Tingsryd kontrollerade spelet mycket bra och lät inte Mora göra något i offensiv zon. Sen kom 6-2 målet i 11:e minuten genom Henrik Bankelius assisterad av Fredrik Hansson och Christopher From-Björk. Sen lyckades Tingsryd hålla ihop de sista 9 minuterna och segern var ett faktum.

6-2 slutade matchen och skotten i sista 11-10 till Tingsryd.

Totalt 40-27 i skott.

Kedjan med Kauppila - Elomo - Fredriksson var den bästa igår, men alla kedjor spelade bra men just denna kedjan tyckte jag var bäst.

Tre poäng är bärgade och nu ligger Tingsryd bara 2 poäng efter Sundsvall som ligger ovanför strecket. Nästa match är på lördag och borta mot nästa dalalag, topplaget Leksands IF.