TAIF-nytt: 1 poäng uppe i Leksand - trots 4-0 ledning

I lördags var Tingsryd uppe i Leksand i Dalarna för att möta topplaget Leksands IF. En tuff uppgift på förhand för Tingsryd, men TAIF visade upp ett bra spel. Värt att notera var att Simon Stark, Tomas Lundström och Victor Tisell var borta från denna match på grund av skador.

I första perioden var det Tingsryd som inledde piggt gjorde även det första målet, väldigt snygg framspelning och Henrik Bankelius satte 1-0 efter 7.37 spelat assisterad av Jan Öberg och Fredrik Hansson. Drygt fyra minuter senare kunde Tingsryd öka på sin ledning till 2-0 gjort av Teemu Elomo assisterad av Tom Koivisto och Jari Kauppila. Sen 17.30 in i perioden fick Leksand utvisning och drygt 20 sekunder senare satte David Fredriksson 3-0 assisterad av Teemu Elomo och Jari Kauppila. Och 3-0 stod sig matchen ut och man trodde knappt det var sant med Tingsrydögon sett. 3-0 ledning på bortaplan mot topplaget Leksand efter första. 15 - 10 i skott till Leksand.

I andra perioden fortsatte med samma spel som i första och gick rakt på mål och fick Leksand att inte få sätta pucken i mål på mycket duktige målvakten i lördags Axel Brage. Tingsryd hade boxplay 5 mot 3 i början av perioden och lyckades reda ut det. 6.14 in i andra satte David Fredriksson 4-0 efter bra forechecking av Victor Rollin-Carlsson och 3 poäng hem till Tingsryd låg i luften. Efter drygt halva matchen så satte Leksand in en reducering, 1-4 och nu var det bara att hålla den ledningen inför sista men Olof Einarsson drog på sig en onödig utvisning och med drygt 30 sekunder reducerade Leksand till 2-4 och man såg nu hur bra Leksand kan spela. Tingsryd hängde inte med men hade ledningen med 4-2 inför sista.

15-6 till Leksand i skott

I tredje perioden med dryga 1.20 spelat så reducerade Leksand till 3-4 och nu var det väldigt nära kvitteringen och en makalös upphämtning av dalalaget. Och 4-4 kom två minuter senare och nu var det press mot Tingsrydkeepern Axel Brage som stod emot bra i sista perioden och räddade en poäng åt Tingsryd. För det blev förlängning men där var det drygt 1 minut spelat och lördagens lirare i Leksand Ken Andre-Olimb satte sitt tredje mål och kunde bärga hem två poäng till Leksand och det blev ett till Tingsryd. En väldigt viktig poäng kan det visa sig i slutändan när vi summerar HockeyAllsvenskan i mars.

Imorgon väntar IK Oskarshamn som har en svacka nu med 4 raka förluster och med ett Tingsryd som verkligen är på G tror jag Tingsryd tar hem denna matchen.

TROGEN TAIFARE
Tingsryds AIF | |