TAIF-nytt: Härlig seger mot Mora igår

Tingsryd spelade igår hemma mot Mora i Dackehallen inför 2067 åskådare.

Och publiken fick valuta för pengarna.

I första perioden var det Tingsryd som spelade bra och gjorde första målet efter drygt 6 minuters spel genom Henrik Bankelius assisterad av Christopher From-Björk och Janos Vas. Tingsryd fortsatte spela bra men sen 13 minuters spel blev det rörigt i egen zon och fick inte ut pucken och Mora kvitterade till 1-1. 15.44 in i perioden blev en Moraspelare utvisad och Tingsryd fick chansen och göra mål i powerplay och 16.31 gjorde Tingsryd ett härligt mål. Härligt klapp-klapp spel från David Fredriksson upp till backen Koivisto och sen vidare till andre backen Jan Öberg och sen passar Öberg till Kauppila som stänkte dit 2-1 bakom Moramålvakten Lars Johansson. Men sen fick Mora chansen i powerplay 20 sekunder senare och 10 sekunder in i powerplayet så kvitterade dom till 2-2 och resultatet stod sig perioden ut. Ett väldigt orättvist resultat med tanke på hur bra Tingsryd hade spelat i denna period.

Skotten 16-9 till Tingsryd.

I andra så var det Tingsryd som fortsatte med sin intensiva spel och körde runt på tre femmor och 4 minuter in i perioden så spelade Simon Stark in till Matt Davidson och styrde in pucken i mål och Tingsryd fortsatte att spela mycket bra. Sen 13 minuters spel i andra så stänkte Teemu Elomo in 4-2 assisterad av Kauppila och Fredriksson och 4 minuter senare så gjorde Victor Rollin-Carlsson snyggt 5-2 assisterad av Matt Davidson och Simon Stark.
Resultatet stod sig perioden ut och Tingsryd hade järngrepp om matchen och ta hem alla tre poängen.

Skotten 13-8 till Tingsryd.

Tredje perioden blev en transportsträcka och Tingsryd kontrollerade spelet mycket bra och lät inte Mora göra något i offensiv zon. Sen kom 6-2 målet i 11:e minuten genom Henrik Bankelius assisterad av Fredrik Hansson och Christopher From-Björk. Sen lyckades Tingsryd hålla ihop de sista 9 minuterna och segern var ett faktum.

6-2 slutade matchen och skotten i sista 11-10 till Tingsryd.

Totalt 40-27 i skott.

Kedjan med Kauppila - Elomo - Fredriksson var den bästa igår, men alla kedjor spelade bra men just denna kedjan tyckte jag var bäst.

Tre poäng är bärgade och nu ligger Tingsryd bara 2 poäng efter Sundsvall som ligger ovanför strecket. Nästa match är på lördag och borta mot nästa dalalag, topplaget Leksands IF.

TROGEN TAIFARE