It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-nytt: Härlig seger mot Mora igår

Tingsryd spelade igår hemma mot Mora i Dackehallen inför 2067 åskådare.

Och publiken fick valuta för pengarna.

I första perioden var det Tingsryd som spelade bra och gjorde första målet efter drygt 6 minuters spel genom Henrik Bankelius assisterad av Christopher From-Björk och Janos Vas. Tingsryd fortsatte spela bra men sen 13 minuters spel blev det rörigt i egen zon och fick inte ut pucken och Mora kvitterade till 1-1. 15.44 in i perioden blev en Moraspelare utvisad och Tingsryd fick chansen och göra mål i powerplay och 16.31 gjorde Tingsryd ett härligt mål. Härligt klapp-klapp spel från David Fredriksson upp till backen Koivisto och sen vidare till andre backen Jan Öberg och sen passar Öberg till Kauppila som stänkte dit 2-1 bakom Moramålvakten Lars Johansson. Men sen fick Mora chansen i powerplay 20 sekunder senare och 10 sekunder in i powerplayet så kvitterade dom till 2-2 och resultatet stod sig perioden ut. Ett väldigt orättvist resultat med tanke på hur bra Tingsryd hade spelat i denna period.

Skotten 16-9 till Tingsryd.

I andra så var det Tingsryd som fortsatte med sin intensiva spel och körde runt på tre femmor och 4 minuter in i perioden så spelade Simon Stark in till Matt Davidson och styrde in pucken i mål och Tingsryd fortsatte att spela mycket bra. Sen 13 minuters spel i andra så stänkte Teemu Elomo in 4-2 assisterad av Kauppila och Fredriksson och 4 minuter senare så gjorde Victor Rollin-Carlsson snyggt 5-2 assisterad av Matt Davidson och Simon Stark.
Resultatet stod sig perioden ut och Tingsryd hade järngrepp om matchen och ta hem alla tre poängen.

Skotten 13-8 till Tingsryd.

Tredje perioden blev en transportsträcka och Tingsryd kontrollerade spelet mycket bra och lät inte Mora göra något i offensiv zon. Sen kom 6-2 målet i 11:e minuten genom Henrik Bankelius assisterad av Fredrik Hansson och Christopher From-Björk. Sen lyckades Tingsryd hålla ihop de sista 9 minuterna och segern var ett faktum.

6-2 slutade matchen och skotten i sista 11-10 till Tingsryd.

Totalt 40-27 i skott.

Kedjan med Kauppila - Elomo - Fredriksson var den bästa igår, men alla kedjor spelade bra men just denna kedjan tyckte jag var bäst.

Tre poäng är bärgade och nu ligger Tingsryd bara 2 poäng efter Sundsvall som ligger ovanför strecket. Nästa match är på lördag och borta mot nästa dalalag, topplaget Leksands IF.

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE