TAIF-nytt: TAIF-notiser

Ursäkta om jag vart ifrån datorn på senaste tiden men har inte haft tid.

Lite TAIF-notiser:

# Men kan ju berätta att derbyt förra onsdagen mot Troja/Ljungby var en tuff och rolig batalj där TAIF lyckades i alla fall knipa en poäng då man förlorat på straffar, 5-4 slutade matchen inför 2 111 personer i Sunnerbohov. Bra i TAIF var tvåmålsskytten Janos Vas och Tom Koivisto bland annat.

# I lördags var det hemmamatch mot Sundsvall, ett lag Tingsryd måste slå för att hänga sig kvar i HockeyAllsvenskan. TAIF var det bättre laget och kunde vunnit med mer men Sundsvallkeepern Tim Sandberg höll Sundsvall kvar i matchen men Tingsryd vann med 3-1 inför drygt 2 100 personer i Dackehallen.

# Kan även berätta att TAIF-keepern Axel Brage som är utlånad till Tingsryd från Linköping har kallats tillbaka, men kommer att fortsätta spela för TAIF än så länge. Linköping har målvaktsproblem och Axel Brage är andrekeeper i Linköping. Läs mer på TAIFs hemsida: http://www.taif.nu/

# Ikväll är det dags för match borta mot Borås, ett Borås i poängbehov då man bara har 2 poäng efter 4 spelade matcher. TAIF kommer fortsätta med samma uppställning som mot Sundsvall, det enda som är oklart är vilken som kommer stå i målet ikväll, blir det Axel Brage eller Victor Tisell? Jag tror att Tisell får stå även ikväll med tanke på att han gjorde en bra allsvensk debut hemma. Enda som är i TAIF-lägret är backen Mikael Svensk som man inte riktigt vet vad det är för skada.

# Ska även plussa för en blogg som heter Torstens Pågar, det är TAIF-juniorer som skriver allt mellan himmel och jord och skriver även om matcherna och så vidare. Har länken på min blogg under Länkar.

Ha de bra
Vi hörs!

TAIF-nytt: Inför derbyt Troja/Ljungby - TAIF

Ja, inför kvällens Kronobergsderby mellan Troja/Ljungby - Tingsryds AIF kommer Troja till spel utan sin rutinerade lagkapten, forwarden Daniel Håkansson. Troja har även Johan Linnander, Oscar Holst och Patrik Kannerling borta. Sebastian Idoff kommer stå i Troja-målet mot Tingsryd. Det lär bli en jämn tillställning, Troja är starka hemma trots 2-8 i baken senast hemma mot den andra Kronobergsrivalen Växjö. Tingsryd som kommer från en skön 6-3 seger i hemmapremiären i lördags mot Västerås har fått igång målskyttet och hoppas att det även håller i sig i fortsättningen. Troja som släppt in 16 mål i baken på 2 matcher har hål i defensiven vilket märks också med sexton mål insläppta.

Tingsryd kommer ha backen Mikael Svensk borta i dagens match. Vad han har för skada är oklart som sagt. Tingsryd som gjorde en riktigt bra hemmapremiär mot Västerås i lördags. Tomas Lundström var den bidragande orsaken till att det blev vinst i lördags, 4 poäng från lagkaptenen och spelade ihop med Matt Davidson och Janos Vas och även dom kom med i målprotokollet, Vas stod för det sista målet i öppen kasse och Matt Davidson stod för 2 mål. Även Tom Koivisto var en gigant på isen och stod för ett mål och kvitteringspucken 3-3 i tredje perioden och där började vändningen och det blev till slut 6-3 inför 2 740 personer i en kokande Dackehall. En härlig och skön stämning i hallen var det verkligen.

Ikväll hoppas jag på TAIF-vinst givetvis, men TAIF kommer göra vad som helst för att bärga hem 3 poäng till Tingsryd och det tror jag dom gör.

Tingsryds AIF

Senaste matcher i HA 2010/2011:
Växjö - Tingsryd     3-1
Tingsryd - Västerås  6-3

Skador:
Mikael Svensk

IF Troja/Ljungby

Senaste matcher i HA 2010/2011:
Örebro - Troja/Ljungby  8-3
Troja/Ljungby - Växjö    2-8

Skador:
Daniel Håkansson
Oscar Holst
Johan Linnander
Patrik Kannerling

Tingsryds AIF | | Kommentera |

TAIF-nytt: Förlust i premiären, nu dags för hemmapremiär

..för Tingsryds AIF. För det blev förlust i onsdags mot rivalen Växjö Lakers med 3-1. Tingsryd hängde med bra vissa stunder, Växjös lina med Dustin Johner, Josh Soares och Steve Saviano var den bidragande orsaken till att Växjö vann och att TAIF inte lyckades inte sätta sina chanser när dom hade chansen. Bäst i Tingsryd var Axel Brage, kedjan med Einarsson - Thegel - Rollin-Carlsson. Målskytt i Tingsryd var Fredrik Hansson med 1.30 kvar av matchen.

Inför dagens match kommer det bli äntligen bli allsvenskt i Dackehallen igen. Det var 8 år, sex månader och tre dagar senast det spelades allsvenskt i Dackehallen. Inför dagens match lär det komma mycket folk, uppåt mot 3000 och då är jag nöjd, vi ska verkligen heja fram och stötta våra gröna tigrar som vi alltid gjort. Axel Brage kommer nog stå i dagens match med tanke på hur bra han var i premiären. Robin Olsson kommer lånas ut till Mörrum Hockey. Enligt sportchef Anders Gustavsson så är Robin Olsson i Mörrum på dag-till-dag utlåning för dom vill ge han speltid. Och TAIF kan när som helst ta tillbaka han. Skadeläget är att Markus Molin är borta på grund av en svullnad efter en stukad fot och backen Mikael Svensk är det osäkert vilken typ av skada han har. Det spekuleras bland annat att det kan vara en meniskskada eller ännu värre - någon form av reumatism.

Jag hoppas våra gröna tigrar är taggade till tusen för det är jag, men man kommer väl se lite av matchen. Anledningen är att man kommer stå i läktarkiosken ovanför ståplats. Så ni kan ju komma o hälsa på och köpa något gott under pausen. Nåja, kanske surt att stå i kiosken i hemmapremiären men sånt är livet.

Jag hoppas på en underbar stämning i Dackehallen idag och vinst för vårt stora stolta TINGSRYDS AIF!