It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-nytt: Förlust i premiären, nu dags för hemmapremiär

..för Tingsryds AIF. För det blev förlust i onsdags mot rivalen Växjö Lakers med 3-1. Tingsryd hängde med bra vissa stunder, Växjös lina med Dustin Johner, Josh Soares och Steve Saviano var den bidragande orsaken till att Växjö vann och att TAIF inte lyckades inte sätta sina chanser när dom hade chansen. Bäst i Tingsryd var Axel Brage, kedjan med Einarsson - Thegel - Rollin-Carlsson. Målskytt i Tingsryd var Fredrik Hansson med 1.30 kvar av matchen.

Inför dagens match kommer det bli äntligen bli allsvenskt i Dackehallen igen. Det var 8 år, sex månader och tre dagar senast det spelades allsvenskt i Dackehallen. Inför dagens match lär det komma mycket folk, uppåt mot 3000 och då är jag nöjd, vi ska verkligen heja fram och stötta våra gröna tigrar som vi alltid gjort. Axel Brage kommer nog stå i dagens match med tanke på hur bra han var i premiären. Robin Olsson kommer lånas ut till Mörrum Hockey. Enligt sportchef Anders Gustavsson så är Robin Olsson i Mörrum på dag-till-dag utlåning för dom vill ge han speltid. Och TAIF kan när som helst ta tillbaka han. Skadeläget är att Markus Molin är borta på grund av en svullnad efter en stukad fot och backen Mikael Svensk är det osäkert vilken typ av skada han har. Det spekuleras bland annat att det kan vara en meniskskada eller ännu värre - någon form av reumatism.

Jag hoppas våra gröna tigrar är taggade till tusen för det är jag, men man kommer väl se lite av matchen. Anledningen är att man kommer stå i läktarkiosken ovanför ståplats. Så ni kan ju komma o hälsa på och köpa något gott under pausen. Nåja, kanske surt att stå i kiosken i hemmapremiären men sånt är livet.

Jag hoppas på en underbar stämning i Dackehallen idag och vinst för vårt stora stolta TINGSRYDS AIF!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE