TAIF-nytt: Inför derbyt Troja/Ljungby - TAIF

Ja, inför kvällens Kronobergsderby mellan Troja/Ljungby - Tingsryds AIF kommer Troja till spel utan sin rutinerade lagkapten, forwarden Daniel Håkansson. Troja har även Johan Linnander, Oscar Holst och Patrik Kannerling borta. Sebastian Idoff kommer stå i Troja-målet mot Tingsryd. Det lär bli en jämn tillställning, Troja är starka hemma trots 2-8 i baken senast hemma mot den andra Kronobergsrivalen Växjö. Tingsryd som kommer från en skön 6-3 seger i hemmapremiären i lördags mot Västerås har fått igång målskyttet och hoppas att det även håller i sig i fortsättningen. Troja som släppt in 16 mål i baken på 2 matcher har hål i defensiven vilket märks också med sexton mål insläppta.

Tingsryd kommer ha backen Mikael Svensk borta i dagens match. Vad han har för skada är oklart som sagt. Tingsryd som gjorde en riktigt bra hemmapremiär mot Västerås i lördags. Tomas Lundström var den bidragande orsaken till att det blev vinst i lördags, 4 poäng från lagkaptenen och spelade ihop med Matt Davidson och Janos Vas och även dom kom med i målprotokollet, Vas stod för det sista målet i öppen kasse och Matt Davidson stod för 2 mål. Även Tom Koivisto var en gigant på isen och stod för ett mål och kvitteringspucken 3-3 i tredje perioden och där började vändningen och det blev till slut 6-3 inför 2 740 personer i en kokande Dackehall. En härlig och skön stämning i hallen var det verkligen.

Ikväll hoppas jag på TAIF-vinst givetvis, men TAIF kommer göra vad som helst för att bärga hem 3 poäng till Tingsryd och det tror jag dom gör.

Tingsryds AIF

Senaste matcher i HA 2010/2011:
Växjö - Tingsryd     3-1
Tingsryd - Västerås  6-3

Skador:
Mikael Svensk

IF Troja/Ljungby

Senaste matcher i HA 2010/2011:
Örebro - Troja/Ljungby  8-3
Troja/Ljungby - Växjö    2-8