It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Silly Season - TAIF: Henrik Thegel och Öberg får lämnaDet blev bara en säsong i TAIF-tröjan för forwarden Henrik Thegel

Gävlefostrade forwarden Henrik Thegel får lämna Tingsryd efter en säsong. En säsong som inte blev som Thegel hade hoppats på. Han fick spela i juniorlagen i Tingsryd och fick inte så mycket speltid i A-laget. Och nu får Henrik alltså lämna Tingsryd.

Bara önska Henrik lycka till i fortsättningen på sin hockeykärriär!

Läs mer:
http://taif.nu/frames/start.asp?newsId=5491
Den rutinerade backen Jan Öberg får lämna Tingsryd

Rutinerade backen Jan Öberg får lämna Tingsryd efter endast en säsong. Många hade hoppats på att det skulle bli mer stabilt där bak men Janne lyckades inte och passade många felpass och lyckades inte riktigt i Tingsrydtröjan tyvärr.

Det är bara önska Janne Öberg lycka till i fortsättningen!

Läs mer:
http://taif.nu/frames/start.asp?newsId=5493

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!

Silly Season - TAIF: Matt Davidson får lämnaMatt Davidson får lämna Tingsryd efter två säsonger i TAIF-tröjan

Matt Davidson
får lämna Tingsryd efter två säsonger i Tingsrydtröjan. En mycket tråkigt beslut som har tagits tyvärr. Matt visade så mycket hjärta för klubben under dessa två säsonger och han var kvalhjälten som satte dit målet uppe i Sundsvall i den avgörande matchen som innebar att vi gick upp i HockeyAllsvenskan.

Han gjorde 12 poäng (9 mål + 3 assist) på 10 matcher under kvalserien då Tingsryd gick upp. Denna säsong har inte vart lika lyckad som man hade tänkt sig. 23 poäng (8+15) på 52 matcher under grundserien och sedan i kvalet göra 8 poäng (4+4) på 10 matcher.

Matt är en mycket professionell hockeyspelare både på och utanför planen och är en ledare som visar hjärta och när det inte går vägen visa han känslor och bli arg och frustrerad. Han var även lagkapten i TAIF när inte ordinarie lagkaptenen Tomas Lundström kunde. Och Matt visade ledaregenskaper och försökte ge allt men vissa gånger gick det inte vägen.

Jag vill tacka Matt Davidson för dem här två säsongerna i Tingsryd och tacka för alla poäng du gjort, ledaregenskaper och underhållningen.

Tack Matt Davidson!

Thank you, Matt Davidson
and good luck in the future with your family and also in your hockey carrer!

Läs mer:
http://www.smp.se/sport/inget-kontrakt-for-kvalhjalten(2743788).gm

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!

Silly Season - TAIF: Laudius och Johner in

Då var det klart, två nya nyförvärv är klara. Två från Växjö Lakers, två forwards som är Dustin Johner och David Laudius. Laudius som har två säsonger i TAIF-tröjan men lämnade TAIF inför fjolåretssäsong till Växjö Lakers där han fick minimalt med speltid i slutet av säsongen men fick vara med och ta upp Växjö till Elitserien.

Dustin Johner är en poänggörare och offensiv forward med ett bra passningsspel. Han gjorde 36 poäng (13 mål + 23 assist) på 47 allsvenska matcher och i kvalserien gjorde han 8 poäng (3+5) på 10 matcher. Dustin har skrivit på ett 1-årskontrakt med Tingsryd.
 

David Laudius som har en del att bevisa för Tingsryd och visa varför att han ska vara en del av lagbygget som gjorde 11 poäng (4+7) på 52 matcher och notera dock att han fick lite speltid i slutet av säsongen, för att sedan göra 1 poäng (0+1) på 10 matcher i kvalserien. David har skrivit på ett 2-årskontrakt med en Elitserieklausul.
Läs mer om nyförvärven:
http://www.smp.se/sport/dustin-johner-och-david-laudius-klara-for-tingsryd(2741742).gm

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!

Visa fler inlägg