It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-notiser från J20 * A-lag

# I fredags så spelade TAIF J20 bortamatch mot Rögle BK i Ängelholm. Där fick Tingsryd se sig besegrade med hela 6-1 i Lindab Arena. Får hoppas på en revansch då båda lagen möts i J20 SuperElit.

Härnäst väntar tre matcher i helgen för J20:

Fredag:
2/9 Tingsryds AIF - IK Oskarshamn

Lördag:
3/9 Karlskrona HK - Tingsryds AIF

Söndag:
4/9 Tingsryds AIF - Alvesta SK (A-lag)

Ska bli intressant och se hur det kommer gå i dessa träningsmatcherna.

# A-laget då som hade en cup nere i Olofström i helgen (fredag/lördag). Tingsryd vann mot Mörrum på fredagen med hela 2-1 och imponerade stundtals i den match. Det innebar att dom fick spela final mot Oskarshamn på lördagen där J20-forwarden Hannes Johansson fick vara med som extra forward i och med att inte Chris Higgins var med på grund av en stukning. Det innebar att Filip Owesson fick spela i linan med Rollin-Carlsson och Joe Pereira. Tingsryd vann matchen och blev segrare i Stena Cup efter 2-0 vinsten mot Oskarshamn.

Notera också att backen Linus Olsson och forwarden Jesper Olsson var utlånade till Olofström i denna cup då Olofström hade ont om folk.

Backen Robin Olsson var inte med i lördagens match på grund av att han fått en smäll på handleden i fredagens match mot Mörrum. Även forwarden David Laudius var fortfarande borta på grund av sin skada men han istränar för fullt. Backarna Christopher From-Björk och Tom Koivisto var med i lördagens match.

Följande träningsmatcher i september månad för Tingsryd:

Torsdag:

1/9 IF Troja/Ljungby - Tingsryds AIF

Onsdag:
7/9 Tingsryds AIF - Bofors IK

Lördag:
10/9 IK Oskarshamn - Tingsryds AIF

Det var allt för mig denna gången!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT

Bedrövlig insats av TAIF mot Olofström i tisdagens...

...träningsmatch i Olofström där Olofström var hetare och tacklade på och körde på och vann matchen med 2-1 medans Tingsryd knappt tacklades någonting och var inte alls heta och körde inte på, TAIFs enda målskytt kom på straff med 8 minuter kvar drygt av sista perioden gjordes av Jari Kauppila.

Den enda som fick godkänt i laget var keepern Michal Zajkowski som höll Tingsryd kvar i matchen. Och två onödiga utvisningar där Simon Stark tacklat ner en OIK-spelare och fick 5+20 Game-miscondouct och Tomas Larsson som snackade till sig en 10 minutare i sista perioden.

Läs mer på SMP om matchen!

Nu krävs det en höjning mot Mörrum i första matchen i cupen Stena Cup i Olofström imorgon, fredag med matchstart kl. 17.00 i Stålhallen. Andra matchen för Tingsryd i cupen blir på lördag mot allsvenska IK Oskarshamn och där krävs mycket mer fart och speed och tacklingar så man får fart på laget.

# Notera att även TAIFs J20 spelade träningsmatch igår och vann hemma mot Växjö Lakers med 4-1 där keepern i Tingsryd-målet Christoffer Engström stod för många kvalificerade räddningar och var Tingsryds matchhjälte och blev väldigt imponerad av nye spelaren, forwarden Emil Bihorac som gjorde ett av målen igår för TAIF och sen Tingsrydfostrade forwarden Emanuel Mejrud, vilken härlig speed han har under skridskorna och härligt skott.

Härnäst väntar träningsmatch mot Rögle BK för TAIFs J20 på söndag borta i Ängelholm och Lindab Arena.

# Sen ikväll så spelade ju TAIFs J18 träningsmatch mot Växjö i Växjö. Tingsryd som senast slog Växjö hemma med 4-2, så fick Tingsryd se sig besegrade ikväll med 4-1 mot Växjö har jag fått reda på av coachen Christian Karlsson. TAIFs enda målskytt kom av André Peltonen.

Jag kommer ta ledigt under helgen. Kommer tillbaka på måndag eller tisdag!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!

Inför Olofströms IK - Tingsryds AIF

Inför kvällens match saknas backarna Tom Koivisto (skada), Robin Olsson (sjuk) och Christopher From-Björk (sjuk) vilket innebär att dom kommer ta in juniorbacken Viktor Bolin som sjunde back.

Dom kommer troligtvis att spela mot Mörrum dessa tre backarna.

På forwardssidan saknas David Laudius som även han kan komma till spel mot Mörrum på fredag. Annars är truppen intakt.

Matchen börjar ikväll kl. 19.00 i Olofström.

Tyvärr kommer man inte vara på plats i Olofström och inte i helgen då cupmatcherna är.

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT
Visa fler inlägg