It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-nytt: Tingsryd förlänger med Fagervall

Tingsryd förlänger med nuvarande tränaren Joakim Fagervall som tog över den 24:e januari efter Kari Rauhanen. Jocke Fagervall har skrivit på för två år. Tycker det är mycket bra att förlänger med Fagervall som jag tycker är den rätte tränaren för det här laget framöver.

Läs mer:
http://www.smp.se/sport/tingsryd-har-forlangt-med-fagervall(2296729).gm

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!

TAIF-nytt: Snöplig uddamålsförlust - nu väntar Almtuna

Det blev en snöplig uddamålsförlust mot IK Oskarshamn i senaste matchen.

Allt avgjordes i slutminuterna och Tingsryd hade haft ett bra tryck i både andra perioden men låg under med 2-0 efter två perioder. Tredje perioden kom Tingsryd och verkligen hade tryck mot Oskarshamn och hämtade upp försprånget och man väntade på ett segermål och Tingsryd fick chansen med 2.30 kvar drygt i powerplay men 20 sekunder senare var det en solklar utvisning som Tingsryd fick.

Spel 4 mot 4 skulle sedan bli 4 mot 3 för Oskarshamn och även 5 mot 3 sedan Oskarshamn blivit fulltaliga och precis efter det med 33 sekunder kvar sätter Oskarshamn det blytunga 3-2 målet.

Och man blev ännu mer arg och förbannad på domaren då Tingsryd skulle haft en straff i slutsekunderna men domaren dömde bara utvisning i det tuffa läget. Innan hade han dömt ut en Tingsrydspelare så att det blev 5 mot 3 för Oskarshamn. En felaktig utvisning som avgjorde hela matchen också.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu väntar Almtuna ikväll hemma i Dackehallen när det återstår endast 2 matcher av säsongen som kan bli längre för Tingsryd i ett eventuellt kvalspel.

Bottenkonkurrenten Sundsvall lyckades sno en poäng i helgen mot Örebro borta vilket innebär med 2 matcher kvar för bottenlagen att det är fördel Sundsvall som möter ikväll hemma ett omotiverat Borås som inte har något och spela för och Sundsvall spelar sedan borta mot Mora där jag tror inte Sundsvall har chansen. Chansen blir ikväll för deras del och allra helst för Tingsryd och även Trojas del som är tvungna och ta en trepoängare ikväll för att ha någon chans.

Tingsryd kan ta chansen ikväll mot ett playoffjagande Almtuna som kan in princip vara säkra för playoff efter denna match om dom vinner ikväll mot Tingsryd.

Tingsryd kommer till spel utan ljumskskadade Olof Einarsson. Annars är alla andra spelare tillgängliga och jag hoppas varenda en av dom verkligen kriga i varenda närkamp ikväll och täcker skott och visa hjärta för Tingsryds AIF. För det behövs verkligen ikväll. Nu kriga vi till oss TRE POÄNG!

Tabellläget:

12. Sundsvall, 50 matcher, 47 poäng, 118 - 179 i målskillnad
----------------------------------------------------------------------------------
13. Tingsryds AIF, 50 matcher, 44 poäng, 113 - 177
14. IF Troja/Ljungby, 50 matcher, 44 poäng, 140 - 212 

 
TINGSRYDS AIF <3
ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG GER VI UPP!!!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!

Visa fler inlägg