It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-nytt: Dags för Derby!!!Var med i 10-öringen och stötta laget i ditt hjärta - Info om 10-öringen:
http://www.taif.nu/frames/start.asp?newsId=5378

Antal anmälda för 10-öringen (just nu: 155)
http://www.taif.nu/content/support/10_oringen.asp


  
Elitkronan - Info om Elitkronan och antal anmälda:
http://taif.nu/content/support/enkronan.asp


Inför kvällens hockeyderby så kommer det bli mycket folk på plats i Dackehallen och en härlig stämning. Inte nog med det utan också Elitkronan (där sponsorer/privatpersoner sponsrar med en krona per åskådare) och en ny satsning som gör att privatpersoner kan stötta laget i sitt hjärta, 10-öringen (där privatpersoner bidrar med 10 öre per åskådare, t.ex blir det 3000 åskådare bidrar man 300 kr till TAIF).

Nu till kvällens heta derby och mycket viktiga derby för Tingsryd med tanke på hur jämt det är nere i botten:

12. Sundsvall, 39 poäng/42 matcher
------------------------------------------------ 
13. Tingsryd, 38 poäng/42 matcher 
14. Troja, 38 poäng/41 matcher

Växjö däremot ligger i toppen av tabellen och en titt på topp 4 i HockeyAllsvenskan:

1. Växjö, 82 poäng/39 matcher
2. Örebro, 81 poäng/42 matcher
3. Leksand, 78 poäng/42 matcher
-----------------------------------------------
4. Rögle, 72 poäng/40 matcher


Tingsryd kommer från en förlust senast hemma mot Örebro (2-4) där man gjorde en bra första period men sedan ju längre matchen led tappade man matchen och förlorade med 4-2. Nu vill Tingsryd ta revansch och göra det mot lokalkonkurrenten Växjö Lakers. Växjö kommer från en vinst borta i Ängelholm mot Rögle (3-0) och har verkligen inte många långa förlustrader då man bara förlorat endast 10 st vid full tid.

Tingsryd får idag se upp med före detta Tingsrydliraren Joakim Hillding och sen även upp för Joshua Soares, Steve Saviano och även David Lundbohm.

Tingsryd kommer till spel utan Pekka Saarenheimo som kan komma till spel på onsdag. Sen ikväll kommer Tero Leinonen stå i mål, förutom det så är det samma uppställning som mot Örebro i fredags. Det talar mycket för en hemmaseger när dessa två Kronobergslagen mötts då Växjö vunnit båda sina hemma (3-1 och 6-0) och Tingsryd har vunnit sin ena hemmamatch (2-0). Nu väntar alltså det sista derbyt mellan dessa lag denna säsong.

Nu stöttar vi TAIF och ge allt vad vi har för att Tingsryd ska ta 3 poäng ikväll i Dackehallen.

Alla till Templet!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE

TAIF-nytt: Inför TAIF - Örebro HK - 1 poäng senast

Ikväll står alltså Örebro för motståndet hemma i Dackehallen. Men ska berätta lite om Almtunamatchen i onsdags.

Tingsryd började bra och skapade lägen och höll tätt bakåt i första perioden men första perioden blev mållös. Andra perioden skulle det lossna, Jari Kauppila skjuter en isare som går förbi alla spelare och in i mål bakom Almtuna-keepern Magnus Hellberg. 1-0 till Tingsryd alltså som fortsatte efter sitt powerplay fortsatte att pressa Almtuna men 1-0 stod sig och en spännande sista period väntade.

Tredje perioden blev en rysare där Almtuna började pressa och pressa Tingsryd men TAIF-keepern Tero Leinonen stod i vägen och gjorde en mycket bra match. Men 13.47 in i perioden så verkade som de flesta trodde att det blivit mål för Tingsryd men domaren skulle ringa till videodomaren för granskning av målet, målet godkändes inte och 1-0 stod sig fortfarande och Almtuna pressade på och fick in kvitteringen med 4 minuter kvar. Det blev förlängning som blev mållös och straffar väntade där Almtuna satte två av sina och Tingsryd bara en av sina tre straffar vilket bara innebar 1 poäng hem till Tingsryd för den nye tränaren Joakim Fagervall.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Men nu till kvällens hemmamatch mot Örebro som ligger tvåa i den HockeyAllsvenska tabellen och har verkligen gjort bra ifrån sig. Conny Strömbergs kedja får man verkligen se upp med i kväll för Tingsryd. Dom som fattas idag i TAIF-lägret är Pekka Saarenheimo borta på grund av sjukdom.

Jag kommer lägga upp en intervju med nye tränaren Joakim Fagervall inför Örebromatchen. Han bli intervjuad av Holger ''TAIFBLOGGEN'' Berndt.Ikväll hoppas jag på mycket folk och ett härligt stöd från alla TAIFARE och att alla tar sig till Dackehallen ikväll och stötta vårt kära TAIF. Jag hoppas på vinst ikväll men det lär bli tufft. De två senaste mötena mot Örebro har slutat med Örebro-vinst. Nu ska vi ta revansch!

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE

TAIF-nytt: Inför Almtuna IS - Tingsryds AIFInför kvällens match uppe i Uppsala för TAIF är det för tredje gången en ny tränare vid rodret, nämnligen f.d Björklöven och Växjötränaren Joakim Fagervall.

Almtuna IS står för motståndet och är HockeyAllsvenskans formstarkaste laget just nu om man räknar till dem 10 senaste matcherna, hela 26 poäng har man tagit på de 10 senaste matcherna. Tingsryd får idag se upp med bland andra Mark Hurtubise och Robert Kimby. Almtuna är ett av de sämre lagen när det gäller att få publik, på 19 hemmamatcher har dom 1 436 pers/snitt. Men mycket duktige målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel har lånats ut till elitserielaget Timrå IK vilket betyder att Magnus Hellberg har förstaspaden i Almtuna.

Tingsryd har inför kvällens match alla tillgängliga vilket betyder att vissa inte kommer få spela så mycket. Men med nye tränaren Joakim Fagervall hoppas jag att detta kan bli vändningen. Vi ska kämpa för att få vår första trepoängare borta i Uppsala. Tero Leinonen kommer stå i kvällens match sa tränaren Fagervall efter gårdagens träning innan man åkte upp till Uppsala igår. De två mötena som har vart denna säsong har resulterat i två TAIF-vinster (3-0 hemma, 3-2 efter straffar borta).

Femmorna ser ut så här preliminärt inför kvällens match:

Målvakt:
Tero Leinonen
(Victor Tisell)

Första femman:
Robin Olsson - Tom Koivisto (backar)
Henrik Thegel - Jari Kauppila - Teemu Elomo (forwards)

Andra femman:
Julius Larsson - Robin Jacobsson
Olof Einarsson
- Pekka Saarenheimo - David Fredriksson

Tredje femman:
Jan Öberg - Harlan Pratt
Matt Davidson
- Tomas Lundström - Janos Vas

Fjärde femman:
Christoffer From-Björk
Simon Stark
- Fredrik Hansson - Henrik Bankelius

Extraforward:
Victor Rollin-Carlsson

Hoppas att det vänder ikväll!
HEJA TAIF!

''Aldrig, aldrig, aldrig ger vi upp!'' - Gröna Brigaden

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE

Visa fler inlägg