TAIF-nytt: Inför Almtuna IS - Tingsryds AIF

Inför kvällens match uppe i Uppsala för TAIF är det för tredje gången en ny tränare vid rodret, nämnligen f.d Björklöven och Växjötränaren Joakim Fagervall.

Almtuna IS står för motståndet och är HockeyAllsvenskans formstarkaste laget just nu om man räknar till dem 10 senaste matcherna, hela 26 poäng har man tagit på de 10 senaste matcherna. Tingsryd får idag se upp med bland andra Mark Hurtubise och Robert Kimby. Almtuna är ett av de sämre lagen när det gäller att få publik, på 19 hemmamatcher har dom 1 436 pers/snitt. Men mycket duktige målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel har lånats ut till elitserielaget Timrå IK vilket betyder att Magnus Hellberg har förstaspaden i Almtuna.

Tingsryd har inför kvällens match alla tillgängliga vilket betyder att vissa inte kommer få spela så mycket. Men med nye tränaren Joakim Fagervall hoppas jag att detta kan bli vändningen. Vi ska kämpa för att få vår första trepoängare borta i Uppsala. Tero Leinonen kommer stå i kvällens match sa tränaren Fagervall efter gårdagens träning innan man åkte upp till Uppsala igår. De två mötena som har vart denna säsong har resulterat i två TAIF-vinster (3-0 hemma, 3-2 efter straffar borta).

Femmorna ser ut så här preliminärt inför kvällens match:

Målvakt:
Tero Leinonen
(Victor Tisell)

Första femman:
Robin Olsson - Tom Koivisto (backar)
Henrik Thegel - Jari Kauppila - Teemu Elomo (forwards)

Andra femman:
Julius Larsson - Robin Jacobsson
Olof Einarsson
- Pekka Saarenheimo - David Fredriksson

Tredje femman:
Jan Öberg - Harlan Pratt
Matt Davidson
- Tomas Lundström - Janos Vas

Fjärde femman:
Christoffer From-Björk
Simon Stark
- Fredrik Hansson - Henrik Bankelius

Extraforward:
Victor Rollin-Carlsson

Hoppas att det vänder ikväll!
HEJA TAIF!

''Aldrig, aldrig, aldrig ger vi upp!'' - Gröna Brigaden