It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-nytt: Inför Almtuna IS - Tingsryds AIFInför kvällens match uppe i Uppsala för TAIF är det för tredje gången en ny tränare vid rodret, nämnligen f.d Björklöven och Växjötränaren Joakim Fagervall.

Almtuna IS står för motståndet och är HockeyAllsvenskans formstarkaste laget just nu om man räknar till dem 10 senaste matcherna, hela 26 poäng har man tagit på de 10 senaste matcherna. Tingsryd får idag se upp med bland andra Mark Hurtubise och Robert Kimby. Almtuna är ett av de sämre lagen när det gäller att få publik, på 19 hemmamatcher har dom 1 436 pers/snitt. Men mycket duktige målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel har lånats ut till elitserielaget Timrå IK vilket betyder att Magnus Hellberg har förstaspaden i Almtuna.

Tingsryd har inför kvällens match alla tillgängliga vilket betyder att vissa inte kommer få spela så mycket. Men med nye tränaren Joakim Fagervall hoppas jag att detta kan bli vändningen. Vi ska kämpa för att få vår första trepoängare borta i Uppsala. Tero Leinonen kommer stå i kvällens match sa tränaren Fagervall efter gårdagens träning innan man åkte upp till Uppsala igår. De två mötena som har vart denna säsong har resulterat i två TAIF-vinster (3-0 hemma, 3-2 efter straffar borta).

Femmorna ser ut så här preliminärt inför kvällens match:

Målvakt:
Tero Leinonen
(Victor Tisell)

Första femman:
Robin Olsson - Tom Koivisto (backar)
Henrik Thegel - Jari Kauppila - Teemu Elomo (forwards)

Andra femman:
Julius Larsson - Robin Jacobsson
Olof Einarsson
- Pekka Saarenheimo - David Fredriksson

Tredje femman:
Jan Öberg - Harlan Pratt
Matt Davidson
- Tomas Lundström - Janos Vas

Fjärde femman:
Christoffer From-Björk
Simon Stark
- Fredrik Hansson - Henrik Bankelius

Extraforward:
Victor Rollin-Carlsson

Hoppas att det vänder ikväll!
HEJA TAIF!

''Aldrig, aldrig, aldrig ger vi upp!'' - Gröna Brigaden

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE