TAIF-nytt: Inför TAIF - Örebro HK - 1 poäng senast

Ikväll står alltså Örebro för motståndet hemma i Dackehallen. Men ska berätta lite om Almtunamatchen i onsdags.

Tingsryd började bra och skapade lägen och höll tätt bakåt i första perioden men första perioden blev mållös. Andra perioden skulle det lossna, Jari Kauppila skjuter en isare som går förbi alla spelare och in i mål bakom Almtuna-keepern Magnus Hellberg. 1-0 till Tingsryd alltså som fortsatte efter sitt powerplay fortsatte att pressa Almtuna men 1-0 stod sig och en spännande sista period väntade.

Tredje perioden blev en rysare där Almtuna började pressa och pressa Tingsryd men TAIF-keepern Tero Leinonen stod i vägen och gjorde en mycket bra match. Men 13.47 in i perioden så verkade som de flesta trodde att det blivit mål för Tingsryd men domaren skulle ringa till videodomaren för granskning av målet, målet godkändes inte och 1-0 stod sig fortfarande och Almtuna pressade på och fick in kvitteringen med 4 minuter kvar. Det blev förlängning som blev mållös och straffar väntade där Almtuna satte två av sina och Tingsryd bara en av sina tre straffar vilket bara innebar 1 poäng hem till Tingsryd för den nye tränaren Joakim Fagervall.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Men nu till kvällens hemmamatch mot Örebro som ligger tvåa i den HockeyAllsvenska tabellen och har verkligen gjort bra ifrån sig. Conny Strömbergs kedja får man verkligen se upp med i kväll för Tingsryd. Dom som fattas idag i TAIF-lägret är Pekka Saarenheimo borta på grund av sjukdom.

Jag kommer lägga upp en intervju med nye tränaren Joakim Fagervall inför Örebromatchen. Han bli intervjuad av Holger ''TAIFBLOGGEN'' Berndt.

Ikväll hoppas jag på mycket folk och ett härligt stöd från alla TAIFARE och att alla tar sig till Dackehallen ikväll och stötta vårt kära TAIF. Jag hoppas på vinst ikväll men det lär bli tufft. De två senaste mötena mot Örebro har slutat med Örebro-vinst. Nu ska vi ta revansch!

TROGEN TAIFARE