KVAL-EXTRA: Seger i returmötet - nu väntar KHK hemma

Tingsryd tog en viktig seger borta mot Vita Hästen i måndags men inledningen på matchen var inte alls bra. Vita Hästen tog ledningen både med 1 och 2-0. Periodsiffrorna slutade så. Sedan skulle vändningen komma, fyra mål på mindre än 7 minuter för Tingsryd och vändningen var ett faktum och de spelade riktigt bra, dom spelade som ett allsvenskt lag. Även i sista så gjorde man mål, ett mål på straff och ett mål i slutet av matchen vilket betydde 6-2. Ett mentalt övertag på Vita Hästen har Tingsryd om man säger så, att vända underläge på underläge mot Vita Hästen är en styrka.

Se eftersnack + mål från 24nt.se

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Men nu väntar alltså tuffa Karlskrona hemma, ett ord som finns på matchplanen är REVANSCH efter 2-1 förlusten nere i Karlskrona i Telenor Arena. Spelet fungerade ingenting då och måste var som dom två sista perioderna mot Vita Hästen borta senast.

Inför matchen så finns alla spelare tillgängliga förutom knäskadade Henrik Thegel som är borta för resten av säsongen. Tero Leinonen får fortsatt förtroende i mål vilket är mycket riktigt då han har vart en jätte i målet i kvalserien och vart en av dom bättre när inte TAIFs spel har funkat.

Tingsryd och Karlskrona ligger på samma poäng men Tingsryd har en bättre målskillnad och en vinst (3 poäng) ikväll är grymt viktigt för utgången för resten av kvalserien. Det lär vara fullt ikväll i Dackehallen och härligt publiktryck. Hoppas nu Tingsrydspelarna visar vad skåpet ska stå och visa vilka som bestämmer på hemmaplan nu. Nu ska vi åka ifrån KHK-spelarna och åka mycket skridskor så att dom inte hänger med någonting.

Nu när jag skriver det här inlägget så är det 8 timmar och 17 minuter kvar till nedsläpp.

Man är riktigt laddad!

Nu kör vi!
HEJA TAIF!

TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!
Tingsryds AIF | | En kommentar |

Min älskade mormor <3

Mormor <3

För nästan ungefär ett år sedan fick du cancer och tumör som satt vid bronkiten. Nu för några månader sen fick du två nya tumörer (en vid bäckenet och en som satt på skelettet på revbenen). Och jag tänkte varför skulle detta drabba just dig. Jag har tänkt tillbaka på dom gamla minnena på sommararna då man sov över i husvagnen tillsammans med dig och morfar och hade skoj, spelade minigolf och badade. Men även dom andra minnena hemma hos er varje jul, det var så himla mysigt och bara kul och träffa er. Sen andra minnen när man bara gick upp och hälsade på dig och morfar och åt en macka och drack saft. Nu när jag var hos dig idag så kände jag varför skulle det hända allt detta just dig, såg hur sjuk du var och aldrig sett dig så sjuk som du var nu. Jag kände det att jag orkade inte var där, jag sa ''hej'' till dig men jag såg hur ont du hade det och jag själv blev blek och orkade inte. Så jag gick ut och satte mig i väntsalen nere vid entrén och läste en tidning men samtidigt tänkte på hur jobbigt du har det. Att du inte har så länge kvar att leva. Allt från några timmar till flera veckor.

Tänker på dig varje dag och vill att allt ska vara som förr när du var glad och pigg.
Jag älskar dig, mormor <3
Allmänt | | Kommentera |

KVAL-EXTRA: Vinst i måstematchen - Returmöte ikväll

Det blev seger i måstematchen i fredags mot Vita Hästen för Tingsryd.

Tingsryd vann med 3-2 och har därmed häng på Huddinge som förlorade borta mot Troja/Ljungby med 3-2.

Tero Leinonen storspelade ännu en gång, målskyttar för Tingsryd blev Teemu Elomo, Tom Koivisto och Tingsryds trotjänare Olof Einarsson.

Tingsryd har alltså häng på Huddinge som ligger på andraplats efter 3-2 segern mot Vita Hästen i fredags.

Tingsryd ligger på tredjeplats med 7 poäng och Huddinge på andraplats med 8 poäng och kan ikväll vid vinst mot Vita Hästen går förbi Huddinge om Huddinge förlorar hemma mot Troja/Ljungby.

Vita Hästen har haft det tungt i kvalserien och har 5 inspelade poäng på 5 matcher och har fört spelet i vissa matcher i kvalserien men sedan förlorat. Tingsrydbekantingen Linus Näsström är en av dom bästa i Norrköpingslaget och även Johan Bülow.

Spelar Tingsryd som man gjorde i slutet av allsvenskan och visa varför man är ett allsvenskt lag. Tero Leinonen får fortsatt förtroende i målet. Saknas i laget gör Henrik Thegel som fick en rejäl knätackling i förra matchen mot Vita Hästen och kommer vara borta för resten av säsongen. Backen Christopher From-Björk saknas även han ikväll.

Nu kör vi!

HEJA TINGSRYD!
STORA STARKA TINGSRYD!
VI ÄR GRÖNA VITA, VI ÄR TINGSRYDS AIF!

TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!
Tingsryds AIF | | En kommentar |