It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Silly Season - TAIF: Danske backen klar för TAIF

Då var det klart under kvällens sponsorträff att danske backen Philip Hersby spelar för TAIF nästa säsong.

Tror mycket på den här killen som kan blir en riktigt bra nyförvärv som sportchefen Anders Gustavsson plockat upp.

Välkommen, Philip till Tingsryds AIF!

Läs mer:
http://taif.nu/frames/start.asp?newsId=5508

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!

Silly Season - TAIF: Dansk back på väg in

Tingsryd är väldigt nära att skriva ett kontrakt med den danske landslagsbacken Philip Hersby. Dem senaste fyra säsongerna har Hersby spelat i Hvidovre i danska högstaligan och har producerat 77 poäng (24 mål + 53 assist). Philip spelade Hockey-VM med det danska landslaget i detta VM i Slovakien och spelade alla 6 matcher och gjorde 1 assist.

Ett mycket intressant nyförvärv som är på väg in för TAIF tycker jag.

Nu är det klart att Larry Pilut får tacka för sig som assisterande tränare. Det är bara och säga tack för allt du gjort som spelare och ledare i Tingsryds AIF, Mr. Magic #27! Upp med hans tröja upp i taket i Dackehallen!

Dom kollar på några stycken som dom kollar in på.

Läs mer:
http://www.smp.se/sport/modoback-narmar-sig-vaxjo(2793080).gm

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT!

Hockey-VM: Sverige - Finland i VM-final 2011
Sverige gick vidare till VM-final tack vare 5-2 seger i semifinalen mot Tjeckien medans Finland vann mot Ryssland med 3-0 och gick då till VM-final och det blir ett helnordisk möte, en så kallad finnkamp mellan Sverige och Finland.

Ikväll kl. 20.15 är det nedsläpp och det är två stycken med TAIF-anknytning, målvakten Viktor Fasth som är född i Vänersborg och som spelade tre säsonger här i Tingsryd och var en av dem bästa målvakterna i division 1 dessa tre säsonger.

Sen har vi Tingsrydfostrade backen Oliver Ekman-Larsson som spelade sedan 2005 juniorhockey i Tingsryd och fick sedan chansen säsongen 2007-2008 i A-laget vid 17 års ålder och spelade 27 matcher och gjorde 8 poäng (3 mål + 5 assist). Och inför säsongen 2008-2009 stack han till Leksand och gjorde två säsonger innan han stack över till NHL och Arizona-laget Phoenix Coyotes till denna säsongen.

Han var landslagsman och spelade i U16, U17, U18, J20-landslagen. Sen fick han chansen i VM i A-landslaget 2010 och gjorde mycket bra ifrån sig med 9 spelade matcher och gjorde 3 poäng (1+2).

Och ikväll står båda där i Orange Arena i Bratislava, Slovakien i landslaget för att spela hem ett VM-guld till Sverige och kriga hem ett VM-guld.

Så nu kör vi över de finska lejonen med nedsläpp kl. 20.15.

VM-finalen sänds i TV3 med start kl. 20.00

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT

Visa fler inlägg