It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Hockey-VM: Sverige - Finland i VM-final 2011
Sverige gick vidare till VM-final tack vare 5-2 seger i semifinalen mot Tjeckien medans Finland vann mot Ryssland med 3-0 och gick då till VM-final och det blir ett helnordisk möte, en så kallad finnkamp mellan Sverige och Finland.

Ikväll kl. 20.15 är det nedsläpp och det är två stycken med TAIF-anknytning, målvakten Viktor Fasth som är född i Vänersborg och som spelade tre säsonger här i Tingsryd och var en av dem bästa målvakterna i division 1 dessa tre säsonger.

Sen har vi Tingsrydfostrade backen Oliver Ekman-Larsson som spelade sedan 2005 juniorhockey i Tingsryd och fick sedan chansen säsongen 2007-2008 i A-laget vid 17 års ålder och spelade 27 matcher och gjorde 8 poäng (3 mål + 5 assist). Och inför säsongen 2008-2009 stack han till Leksand och gjorde två säsonger innan han stack över till NHL och Arizona-laget Phoenix Coyotes till denna säsongen.

Han var landslagsman och spelade i U16, U17, U18, J20-landslagen. Sen fick han chansen i VM i A-landslaget 2010 och gjorde mycket bra ifrån sig med 9 spelade matcher och gjorde 3 poäng (1+2).

Och ikväll står båda där i Orange Arena i Bratislava, Slovakien i landslaget för att spela hem ett VM-guld till Sverige och kriga hem ett VM-guld.

Så nu kör vi över de finska lejonen med nedsläpp kl. 20.15.

VM-finalen sänds i TV3 med start kl. 20.00

Mvh
Kim Henningsson
TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT