Hockey-VM: Sverige - Finland i VM-final 2011

Sverige gick vidare till VM-final tack vare 5-2 seger i semifinalen mot Tjeckien medans Finland vann mot Ryssland med 3-0 och gick då till VM-final och det blir ett helnordisk möte, en så kallad finnkamp mellan Sverige och Finland.

Ikväll kl. 20.15 är det nedsläpp och det är två stycken med TAIF-anknytning, målvakten Viktor Fasth som är född i Vänersborg och som spelade tre säsonger här i Tingsryd och var en av dem bästa målvakterna i division 1 dessa tre säsonger.

Sen har vi Tingsrydfostrade backen Oliver Ekman-Larsson som spelade sedan 2005 juniorhockey i Tingsryd och fick sedan chansen säsongen 2007-2008 i A-laget vid 17 års ålder och spelade 27 matcher och gjorde 8 poäng (3 mål + 5 assist). Och inför säsongen 2008-2009 stack han till Leksand och gjorde två säsonger innan han stack över till NHL och Arizona-laget Phoenix Coyotes till denna säsongen.

Han var landslagsman och spelade i U16, U17, U18, J20-landslagen. Sen fick han chansen i VM i A-landslaget 2010 och gjorde mycket bra ifrån sig med 9 spelade matcher och gjorde 3 poäng (1+2).

Och ikväll står båda där i Orange Arena i Bratislava, Slovakien i landslaget för att spela hem ett VM-guld till Sverige och kriga hem ett VM-guld.

Så nu kör vi över de finska lejonen med nedsläpp kl. 20.15.

VM-finalen sänds i TV3 med start kl. 20.00

TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT