Inför derbyt: Troja/Ljungby - Tingsryd

Inför kvällens derby så skiljer det en poäng lagen emellan.

Troja har 29 poäng
Tingsryd har 28 poäng

Ikväll kan Tingsryd gå om Troja i tabellen för första gången denna säsongen i HockeyAllsvenskan.

Troja kommer till spel med alla förutom två spelare, det är Patrik Kannerling och Joel Johansson som saknas på grund av skador. Troja som haft en ganska dålig period denna månaden och inte alls gått lika bra som tidigare. Förlust senast borta mot Västerås med 4-2 innebar den 8:e förlusten på 10 matcher i november månad. Troja har bara vunnit i november månad mot bottenlagen Borås och Almtuna.

Troja lär vara revanschsuget till detta derby då dom senast förlorade det första derbyt i Nelson Garden Arena med hela 7-3.

En som ska försöka sätta stopp för Tingsryds fina inledning i november månad är f.d Tingsrydspelaren Janos Vas som spelade förra säsongen i Tingsryd men fick inget förnyat kontrakt och valde då Troja. Janos som var överlägset bäst i Tingsryd ifjol med sina 21 mål under grundserien.

----------------------------------------------------------------

Tingsryd däremot som har haft en bra november månad som har vunnit 5 av 10 matcher. Tingsryd som verkligen har höjt sig med tanke på den inledningen man fick i början på säsongen då inget stämde men segern hemma mot Almtuna med 3-1 i oktober månad har gjort att Tingsryd plockat ihop totalt 28 poäng i HockeyAllsvenskan.

En av dom som gjort att det gått så bra är Dustin Johner som verkligen kommit som en frälsare och verkligen har briljerat med sin härliga teknik och skridskoåkning och näsa för mål. 15 mål24 matcher är mycket bra facit, han skrapat ihop 26 poäng totalt vilket är imponerande.

Även backen Tom Koivisto som är på väg att göra en bättre säsong poängmässigt än förra säsongen, det har blivit 17 poäng på 22 matcher, mycket imponerande för en back och han visar varför han är en viktig pjäs i Tingsryds lagbygge. 6 mål och 11 assist har det blivit för den 37-årige finske backen från Turku, Finland. Förra säsongen blev det 28 poäng (13 mål + 15 assist) på 52 matcher i Tingsrydtröjan.

Tingsryd har alla spelare tillgängliga och ingen spelare är borta på grund av skador eller sjukdomar.

Det kommer bli en hyperintressant derby ikväll i Sunnerbohov. Jag ska dit och följa matchen och stötta våra grönvita tigrar till seger i Ljungby mot Tomtarna.

ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG GER VI UPP!

Statistik inför derbyt Troja/Ljungby - Tingsryd

Nu ska vi jämföra lite statistik mellan Kronobergslagen Troja/Ljungby och Tingsryd inför derbyt i Sunnerbohov ikväll.

Vi börjar med Troja/Ljungby.

IF Troja/Ljungby

Förluster: 14

Målskillnad: 58-79
Poäng: 28

Det var all statistik inför kvällens hockeyderby mellan Troja/Ljungby och Tingsryds AIF

TAIF-nytt: Juniornotiser

J18:

J18 hade match i söndags borta mot Troja/Ljungby i Sunnerbohov (dit A-laget ska på onsdag), Troja tog kommandot och gjorde 1-0 men Tingsryd kvitterade i slutet av första perioden. Men sedan skulle Troja dra ifrån och göra 3 mål i mellanakten och hade 4-1 ledning inför sista perioden.

Troja gjorde 5-1 i början på perioden och det kändes kört men Tingsryd gjorde 5-2 med 7 minuters spel och sedan kom även 5-3 med 17 minuters spel drygt men med 1 minut kvar drygt så satte Troja det avgörande 6-3 målet bakom Tingsrydkeepern.

Det innebär att Tingsryd ligger på en 8:e plats efter 18 matcher och har spelat in 23 poäng.

Nästa match för dom blir nu på torsdag den 1:a december hemma i Nelson Garden Arena mot andraplacerade Frölunda HC kl. 19.00

Tingsryds målskyttar:

Lukas Friberger
Adam Persson
Kevin Andersson

J20:

J20 hade alltså två matcher i helgen hemma i Nelson Garden Arena mot Frölunda på lördagen och HV71 på söndagen.

J20 förlorade matchen på lördagen mot Frölunda där man hade gjort en dålig period och låg under med 3-0 efter första perioden. Men Tingsryd skulle komma igen och skulle plocka upp ledningen och kom upp till 3-3 och det stod och vägde i tredje perioden men Frölunda satte tre mål i sista perioden och vann med 6-3.

I söndags mötte man Smålandskonkurrenten HV71 som blev en härlig tillställning där Tingsryd började bra genom att göra både 1-0 och 2-0. Första målet gjort av Simon Dahl som styrde upp pucken snyggt i nättaket efter en fin pass genom backen Rickard Ludwig. 2-0 målet gjordes av Kevin Karlsson med drygt två minuter kvar att spela av första perioden.

I andra perioden skulle det bli lite jämnare i spelet och HV hade tryck och pressade på mot Tingsrydkeepern Johan Salomonsson som stod i denna match. Tingsryd kunde dock göra även 3-0 efter härligt passningsspel fram till målet som gjordes av Simon Dahl. Men HV skulle få sista ordet i perioden och reducerade till 3-1 genom Pontus Netterberg.

HV skulle komma tillbaka i matchen med att göra två relativt snabba mål in i tredje perioden, först kom 3-2 efter 5.42 och 3-3 kom minuten efter och då tog Tingsrydcoachen time-out för att väcka liv i grabbarna att så kan det inte se ut. Med drygt halva perioden spelad så kunde HV göra även 3-4 och skulle Tingsryd komma tillbaka efter detta.

Svaret skulle bli ja, det gjorde dom. Tingsryd vände på matchen, 12.41 in i sista så gjorde Christoffer Thörngren kvitteringsmålet till 4-4 och Tingsryd gjorde sedan 5-4 genom backen Viktor Jonsson med 1.33 kvar att spela och ett härligt jubel förstås bland Tingsrydlirarna som kom tillbaka och tog sköna 3 poäng mot Smålandskonkurrenten.

Tingsryd ligger just nu på 9:e platst med 29 poäng inspelade på 24 matcher som härnäst har match på lördag den 3:e december borta mot 7:e placerade östgötalaget Linköpings HC i Stångebro Ishall kl. 13.00

Målskyttar, Tingsryd - mot Frölunda
Simon Dahl x 2