Inför derbyt: Troja/Ljungby - Tingsryd

Inför kvällens derby så skiljer det en poäng lagen emellan.

Troja har 29 poäng
Tingsryd har 28 poäng

Ikväll kan Tingsryd gå om Troja i tabellen för första gången denna säsongen i HockeyAllsvenskan.

Troja kommer till spel med alla förutom två spelare, det är Patrik Kannerling och Joel Johansson som saknas på grund av skador. Troja som haft en ganska dålig period denna månaden och inte alls gått lika bra som tidigare. Förlust senast borta mot Västerås med 4-2 innebar den 8:e förlusten på 10 matcher i november månad. Troja har bara vunnit i november månad mot bottenlagen Borås och Almtuna.

Troja lär vara revanschsuget till detta derby då dom senast förlorade det första derbyt i Nelson Garden Arena med hela 7-3.

En som ska försöka sätta stopp för Tingsryds fina inledning i november månad är f.d Tingsrydspelaren Janos Vas som spelade förra säsongen i Tingsryd men fick inget förnyat kontrakt och valde då Troja. Janos som var överlägset bäst i Tingsryd ifjol med sina 21 mål under grundserien.

----------------------------------------------------------------

Tingsryd däremot som har haft en bra november månad som har vunnit 5 av 10 matcher. Tingsryd som verkligen har höjt sig med tanke på den inledningen man fick i början på säsongen då inget stämde men segern hemma mot Almtuna med 3-1 i oktober månad har gjort att Tingsryd plockat ihop totalt 28 poäng i HockeyAllsvenskan.

En av dom som gjort att det gått så bra är Dustin Johner som verkligen kommit som en frälsare och verkligen har briljerat med sin härliga teknik och skridskoåkning och näsa för mål. 15 mål24 matcher är mycket bra facit, han skrapat ihop 26 poäng totalt vilket är imponerande.

Även backen Tom Koivisto som är på väg att göra en bättre säsong poängmässigt än förra säsongen, det har blivit 17 poäng på 22 matcher, mycket imponerande för en back och han visar varför han är en viktig pjäs i Tingsryds lagbygge. 6 mål och 11 assist har det blivit för den 37-årige finske backen från Turku, Finland. Förra säsongen blev det 28 poäng (13 mål + 15 assist) på 52 matcher i Tingsrydtröjan.

Tingsryd har alla spelare tillgängliga och ingen spelare är borta på grund av skador eller sjukdomar.

Det kommer bli en hyperintressant derby ikväll i Sunnerbohov. Jag ska dit och följa matchen och stötta våra grönvita tigrar till seger i Ljungby mot Tomtarna.

ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG GER VI UPP!

Visa fler inlägg