Sömnig match gav 3 poäng till TAIF

Även om Tingsryd tog hem alla 3 poäng i hemmaborgen så var det med ett nödrop.

Borås hade några lägen i slutsekunderna att kvittera till 3-3 men Tingsryd höll undan och nu är man över strecket.

Det var annars en lam match där det var riktigt sömnigt och det var verkligen två lag som inte ville släppa till nåt och göra något misstag i denna match, det märktes att det stod 3 hyperviktiga poäng på spel.

Tingsryd fick dock utdelning i slutet av 1:a perioden genom Dustin Johner och en skön ledning trots en sömnig period. Andra perioden var likadan den men Tingsryd försökte trycka på. Men Borås skulle kvittera till 1-1 men Tingsryd replikerade i PP-spel då Koivisto sköt och satte den i krysset bakom Boråskeepern och ett mycket viktigt mål inför sista perioden, 2-1 inför sista alltså.

Koivisto skulle också avgöra matchen genom att komma på kanten i offensiv zon och satte den mellan benen på Boråsmålvakten och 3-1 till Tingsryd och en härlig glädje bland de 2 061 personerna som kommit till NGA denna viktiga match. Borås skulle reducera till 3-2 och skapade lite nerv i matchen men Tingsryd höll undan.

Nu är man äntligen över strecket och där för att stanna i fortsättningen av säsongen förhoppningsvis. Inga matcher är lätta och man kan aldrig veta på förhand om vilket lag som kommer vinna, det är otroligt jämnt. Det är det som är kul med HockeyAllsvenskan att det kan hända att ett bottenlag slår serieledarna till exempel. Som sagt ingen match är given.

Nu väntar på onsdag gurkstaden Västerås för Tingsryd borta i ABB Arena. Det skulle väl fan om vi inte ta hem alla 3 poäng i denna match då. Västerås har imponerat och senaste mötet mellan lagen slutade med seger med 2-1 för Västerås i Nelson Garden Arena. Så Tingsryd har absolut chansen i den matchen.

ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG GER VI UPP!

5-2 förlust för TAIF efter videogranskningar

Det var hela 3 mål för Mora som skulle videogranskas och alla målen såklart dömdes att det var mål. Men när det stod 1-1 i slutet på första perioden kommer Tingsryd och har pucken över linjen men frågan är om hela var över linjen, domaren ringde till målvideodomaren och det dömdes inte mål såklart.

Det är typiskt att det ska hända sånt här. Det känns som att alltid hemmalaget drar fördel av målvideodomaren p.g.a han/hon håller på just hemmalaget. Det måste vara en neutral videodomare som inte har något med lagen att göra och göra en rättvis bedömning.

Men matchen slutade tyvärr med förlust för Tingsryd med 5-2 och ikväll gäller det att ta nya tag.

Man möter Borås Hockey på hemmaplan i Nelson Garden Arena ikväll kl. 19.00.

ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG GER VI UPP!

Juniornotiser

J20:

I helgen så var det roadtrip för J20 och det blev upp till Stockholm. Där dom i helgen mötte Huddinge och Södertälje. Tyvärr blev det ingen lyckad hemresa efter helgens matcher. Tingsryd hade ledningen mot Huddinge med 4-2 men tappade till 4-4 och sen blev det förlängning där Huddinge avgjorde och det blev 5-4. Simon Dahl var tillbaka i Tingsrydtröjan och stod för en assist i matchen.

Mot Södertälje så blev Tingsryd utklassade och förlorade med hela 7-2. 29-22 i skott blev det och ingen lyckad hemresa till Tingsryd.

Målskyttar - mot Huddinge:
Roberto Gliga x 2
Hannes Johansson
Gustav Borglin

Målskyttar - mot SSK:
David Holmström
Emil Bihorac

J20s nästa match
är nu på onsdag borta mot Växjö Lakers kl. 19.00 i Vida Arena.

J18:

Tingsryds J18 hade bara en match förra veckan och det var igår, söndag mot TAIF-spelaren Victor Crus Rydbergs Linköpings HC. Crus-Rydberg som flyttat upp dit till Linköping inför säsongen skulle ställas mot sina lagkamrater.

Jag tycker det var en tajt och jämn match där båda lagen skapade chanser där jag tycker att Linköpings 2-1 mål skulle dömts bort för offside, en solklar offside. Men domaren missade det och dömde inte offside på målet men Tingsryd kunde kvittera senare i den andra perioden då till 2-2. Och en helt öppen historia inför sista.

Där drog Linköping längsta strået och fick redan mål efter 17 sekunders spel och 3-2 till Linköping. Linköping skulle också även sätta 4-2 i powerplay och sen 5-2 i numerärt underläge och det var just Crus-Rydberg som satte 5-2 målet i öppen kasse sedan Tingsryd försökt plocka ut målvakten för ytterligare en reducering. Men det höll inte för Tingsryd och Tingsryd förlorade denna matchen med 6-2.

Man får ta nya tag till nästa match, då möter man Nässjö HC borta på torsdag kl. 19.00 och sedan möter man Växjö borta på söndag i Vida Arena kl. 14.00.

Målskyttar - Tingsryd:
Mirza Omer