Sömnig match gav 3 poäng till TAIF

Även om Tingsryd tog hem alla 3 poäng i hemmaborgen så var det med ett nödrop.

Borås hade några lägen i slutsekunderna att kvittera till 3-3 men Tingsryd höll undan och nu är man över strecket.

Det var annars en lam match där det var riktigt sömnigt och det var verkligen två lag som inte ville släppa till nåt och göra något misstag i denna match, det märktes att det stod 3 hyperviktiga poäng på spel.

Tingsryd fick dock utdelning i slutet av 1:a perioden genom Dustin Johner och en skön ledning trots en sömnig period. Andra perioden var likadan den men Tingsryd försökte trycka på. Men Borås skulle kvittera till 1-1 men Tingsryd replikerade i PP-spel då Koivisto sköt och satte den i krysset bakom Boråskeepern och ett mycket viktigt mål inför sista perioden, 2-1 inför sista alltså.

Koivisto skulle också avgöra matchen genom att komma på kanten i offensiv zon och satte den mellan benen på Boråsmålvakten och 3-1 till Tingsryd och en härlig glädje bland de 2 061 personerna som kommit till NGA denna viktiga match. Borås skulle reducera till 3-2 och skapade lite nerv i matchen men Tingsryd höll undan.

Nu är man äntligen över strecket och där för att stanna i fortsättningen av säsongen förhoppningsvis. Inga matcher är lätta och man kan aldrig veta på förhand om vilket lag som kommer vinna, det är otroligt jämnt. Det är det som är kul med HockeyAllsvenskan att det kan hända att ett bottenlag slår serieledarna till exempel. Som sagt ingen match är given.

Nu väntar på onsdag gurkstaden Västerås för Tingsryd borta i ABB Arena. Det skulle väl fan om vi inte ta hem alla 3 poäng i denna match då. Västerås har imponerat och senaste mötet mellan lagen slutade med seger med 2-1 för Västerås i Nelson Garden Arena. Så Tingsryd har absolut chansen i den matchen.

ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG GER VI UPP!