Förluster mot Västerås och Malmö

Tingsryd spelade i onsdags hemma mot topplaget och serieledande Västerås, en tuff uppgift med tanke på gurkstadens framfart.

Tingsryd inledde bra och gjorde första målet av Tomas Larsson efter misstag i egen zon av Västeråskeepern och Larsson fick öppet mål och 1-0 till Tingsryd i powerplay. Just powerplay skulle just avgöra denna matchen. Västerås kvitterade dock innan första periodens slut till 1-1 bakom mycket duktige keepern Michal Zajkowski.

För kvällen så fanns inte Jari Kauppila på grund av skada.

I den kedjan fanns junioren Filip Owesson med i och gjorde en helt okej match faktiskt med Laudius och Johner. Tingsryd och Västerås hade många chanser i andra perioden dock utan någon puck i nätmaskorna, perioden slutade mållöst och en spännande sista period väntade.

Tredje perioden fortsatte Tingsryd skapa chanser men Västerås hade inledningen av perioden på grund av att dom fick powerplay men inget mål för Västeråsarna. Tingsryd hade också chanser i PP, spel 5 mot 3 men lyckades inte trycka dit den och dra ifrån i målprotokollet. Då avgjorde Västerås med 4 minuter kvar drygt då Tingsrydbacken Christoffer Björklund satt i utvisningsbåset och satte dit 2-1 i powerplay. Det blev avgörande och Tingsryd var mycket väl värda poäng i onsdagens match.

--------------------------------------------------------------

Tingsryd hade också match ikväll, nästa topplag väntade, Malmö i deras hemmaarena. Tingsryd började bra och satte 1-0 genom f.d Malmöspelaren Tomas Larsson assisterad av Jesper Olsson och Mark Santorelli som var med i kvällens match. Men sen släppte dom in mål i BP och 1-1 stod sig perioden ut.

Andra perioden blev också mycket utvisningar åt båda håll där Malmö lyckades utnyttja det två gånger om och gick upp till 3-1 ledning inför den sista perioden. Den sista perioden blev det inte så mycket av och Tingsryd lyckades inte få in någon. I sista sekunden kunde Malmö sätta 4-1 i tom bur.

Tingsryd negativa svit fortsätter alltså, men man får inte hänga läpp för det. Man har verkligen stått upp bra mot topplagen så här långt. Matchen borta mot Leksand bådar gott med tanke på hur det har gått de senaste gångerna uppe i Dalarna där vi har tagit 3 av 6 poäng där uppe. Nu får man skaka av sig denna förlust och ta nya tag och blicka framåt nästa match.

Tingsryds nästa match är alltså nu på söndag den 2 oktober, kl. 18.00 mot Leksand borta, matchen sänds på Viasat Hockey.

Nu kör vi och ta 3 poäng i Dalarna!

ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG GER VI UPP!

TROGEN TAIFARE - ALLTID OAVSETT