Hockeyrysaren - ikväll kan TAIF säkra kontraktet

Det står mellan Tingsryd och Borås om vilka som kommer undvika den negativa kvalserien. Tingsryd har sex poäng ner till Borås och även 7 plusmål på Borås. Det återstår två matcher och sex poäng att spela om. Ikväll i näst sista omgången kan det avgöra.

Tingsryd säkrar kontraktet ikväll om Tingsryd tar poäng hemma mot Sundsvall samtidigt som Borås tappar poäng hemma mot Örebro.

Bottenkampen + kvällens matcher:

Inför kvällens match så är Robin Jacobsson tillbaka efter avstängning i två matcher. Markus Molin och Jari Kauppila saknas ikväll på grund av sjukdom. Det innebär som i förra matchen att Jacob Nilsson och Jesper Olsson kommer att spela i tredje respektive fjärdefemman.

Sundsvall står för TAIFs motstånd ikväll har inte längre chansen att klara sig undan negativt kval i och med måndagens förlust borta mot Oskarshamn. Och nu kan dom därmed förbereda sig inför kommande kvalet.

Tingsryd har nu allt i egna händer och det är ikväll VI säkrar kontraktet.

Ikväll gäller det!
Ikväll säkrar VI kontraktet!

FÖR TILLSAMMANS ÄR VI TINGSRYD!
ALLA TILL NELSON GARDEN ARENA IKVÄLL!

Tingsryds AIF | | Kommentera |

Jacobsson avstängd även i kvällens match

Jacobsson avstängd efter skallning

I matchen mot Bofors hemma så skallade backen Robin Jacobsson en av Boforsspelarna och fick matchstraff och automatiskt en avstängning och det betydde att han inte var med mot Rögle borta i lördags. Och han missar även kvällens match då domen kommit för Jacobsson.

------------------------------------------------

I matchen mot Rögle så var Tingsryd bra med och hade 2-2 läge när man hade läge att lägga in pucken i öppet mål men missade den och sen vände det till Rögle istället. Det blev förlust för Tingsryd denna lördagseftermiddag med 5-2. Richard Mueller och Victor Rollin-Carlsson var målskyttar för Tingsryd.

------------------------------------------------

Inför kvällens match så är alltså Jacobsson borta på grund av avstängning annars är alla hela och friska. Kvällens motståndare Örebro har gått lite knackigt de senaste matcherna här på slutet och riskera och missa ta hem seriesegern om dom inte tar tag i saken. Matcherna mot Örebro har alla slutat med förlust. Så det blir en tuff uppgift inför ikväll.

Sen är det ju också så att vinner Tingsryd hemma ikväll mot Örebro samtidigt som Sundsvall torskar borta mot Oskarshamn så är kontraktet säkrat.

För i lördags lyckades Sundsvall vinna hemma mot Västerås i slutminuterna och vann med 4-2 och det gör att det bara skiljer 7 poäng mellan Sundsvall och Tingsryd och det är 9 poäng kvar att spela om.

Tabellläget + kommande matcher:

Tingsryds AIF | | En kommentar |

Hard Bass och lite inför kvällens match!

I och med att jag är materialare för Tingsryds J18 så lovade att när J18 nu vinner match efter match så kommer jag köra Hard Bass för dom dagen efter då dom har haft sin isträning. Har nu kört Hard Bass två gånger för dom redan. Mot Skövde i söndags vann dom hemma med 4-2 och sen igår vann dom hemma mot Växjö med 6-4 efter riktigt härlig vändning från 0-3 till 6-4.

Mycket starkt!

Nästa match för J18 är imorgon (torsdag) borta mot Troja/Ljungby med nedsläpp 19.00. Ännu en vinst?
Man får hoppas på det!

-------------------------------------------

Nu till kvällens match för A-laget som ikväll möter trean i tabellen BIK Karlskoga som TAIF har haft svårt mot denna säsongen men ändå spelat bra de två senaste mötena mot dom.

Inför kvällens så finns inte backen Sean McMonagle som fick en hjärnskakning uppe i Uppsala i lördagens match mot Almtuna. Detta betyder att Christopher From-Björk spelar i backpar med Marcus Johansson. Sen kommer Linus Olsson vara extraback.

Annars det är samma lag som i lördagens match.

Tingsryd som kan definitivt säkra allsvenska kontraktet ikväll om Sundsvall torskar borta mot Borås. Men det känns ändå som att dom klara av det här.

Tingsryds AIF | | Kommentera |