Fokus på Ekman-Larssons Phoenix - LA vidare

HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN INATT!

Inatt så spelade Phoenix och LA den femte konferensfinalen i Glendale, Arizona i Jobing.com Arena.

En match som verkligen svängde fram och tillbaka och med makalösa räddningar från LA Kings målvakt Jonathan Quick. Phoenix tar ledningen med 1-0 i powerplay efter 4 minuters spel i första perioden, men LA skulle replikera och göra ett mål i boxplay efter 11 minuters spel och 1-1 stod sig perioden ut.

I andra perioden tar Phoenix återigen ledningen med 2-1 efter 6 minuters spel drygt, men 5 minuter senare skulle det vända för LA och man kvitterade först till 2-2 och sen två minuter senare skulle dom även ta ledningen med 3-2 och det stod sig perioden ut.

I tredje perioden var det en vild jakt på kvittering för Phoenix och man skulle få utdelning, backen Keith Yandle hänger med upp i ett anfall och sätter dit den och förlängning väntade och där skulle LA avgöra när det var drygt 2 minuter kvar att spela av förlängningen.

Oliver Ekman-Larsson var inne på ett mål bakåt men hade störst förtroende bland alla spelare i Phoenix och spelade drygt 32 minuter i matchen. Men tyvärr tog den otroliga sagan slut för Phoenix, för jag tror att hade Phoenix vunnit inatt hade dom tagit hem det.

Bara säga ett stort grattis och bra jobbat, Phoenix Coyotes!

Och ett stort grattis till LA Kings till konferensvinsten och finalplatsen i Stanley Cup!

Läs mer på Sportbladet - länk 1 och på Sportbladet - länk 2
NHL | | Kommentera |

Fokus på Ekman-Larssons Phoenix - matchserien lever

Lagkaptenen i Phoenix Shane Doan visade vägen med sina två mål mot Kings.

I går kväll så var det dags för fjärde konferensfinalen (semifinalen) av sju matcher och där LA Kings hade chansen att avgöra på hemmaplan i Staples Center i LA. Men festen uteblev i LA för Phoenix och lagkapten Shane Doan ville annat.

I första perioden så började LA bäst och tryckte på men Phoenix fick spel i powerplay och Shane Doan tog sin in på närmsta stolpen och satte den under målvakten Quicks högra arm och 1-0 till Phoenix och knäpptyst i hela arenan. 1-0 stod sig perioden ut.

I andra perioden så blev det mer och mer Phoenix och mycket riktigt skulle även 2-0 komma dock efter en videobedömning. Shane Doan pricksköt in 2-0 efter tekning i anfallszonen och en viktigt mål skulle det bli också då LA Kings inte orkade med i tredje perioden heller trots tryck mot målvakten i Phoenix Mike Smith.

Detta innebär att matchserien lever vidare för Ekman-Larssons Phoenix och nu vänder det hem till Glendale, Arizona och Jobing.com Arena. Vinst där och jag tror Phoenix kan vända detta.

5:e matchen spelas natten mot onsdag med start 03.05 på Viasat Hockey.
NHL | | Kommentera |

Fokus på Ekman-Larssons Phoenix - två raka förluster

Det går fortsatt tungt för Oliver Ekman-Larssons Phoenix.

Efter den första matchen mot LA Kings ville Phoenix har revansch på hemmaplan i den andra matchen.

Men det slutade med en förlust på 4-0 där Phoenix fick jag reda på hade 60 utvisningsminuter varav två utvisningar var matchstraff (5+20 minuter) och en av dom var kaptenen Shane Doan som drog på sig ett matchstraff.

Matchen efter i LA så var det en tajtare match, trots ledning med 1-0 för Phoenix vände LA på matchen och vann även den tredje matchen i konferensfinalen. Oliver har i de här två senaste matcherna spelat totalt ca 44 minuter.

Nu kan LA avgöra på hemmplan nu på söndag som börjar 21.10 som visas på Viasat Hockey.

Men jag hoppas Phoenix kan sätta stopp för det och vända hem serien till Phoenix och störa LA och få dom lite skakiga.

NHL | | En kommentar |