Fokus på Ekman-Larssons Phoenix - LA vidare

HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN INATT!

Inatt så spelade Phoenix och LA den femte konferensfinalen i Glendale, Arizona i Jobing.com Arena.

En match som verkligen svängde fram och tillbaka och med makalösa räddningar från LA Kings målvakt Jonathan Quick. Phoenix tar ledningen med 1-0 i powerplay efter 4 minuters spel i första perioden, men LA skulle replikera och göra ett mål i boxplay efter 11 minuters spel och 1-1 stod sig perioden ut.

I andra perioden tar Phoenix återigen ledningen med 2-1 efter 6 minuters spel drygt, men 5 minuter senare skulle det vända för LA och man kvitterade först till 2-2 och sen två minuter senare skulle dom även ta ledningen med 3-2 och det stod sig perioden ut.

I tredje perioden var det en vild jakt på kvittering för Phoenix och man skulle få utdelning, backen Keith Yandle hänger med upp i ett anfall och sätter dit den och förlängning väntade och där skulle LA avgöra när det var drygt 2 minuter kvar att spela av förlängningen.

Oliver Ekman-Larsson var inne på ett mål bakåt men hade störst förtroende bland alla spelare i Phoenix och spelade drygt 32 minuter i matchen. Men tyvärr tog den otroliga sagan slut för Phoenix, för jag tror att hade Phoenix vunnit inatt hade dom tagit hem det.

Bara säga ett stort grattis och bra jobbat, Phoenix Coyotes!

Och ett stort grattis till LA Kings till konferensvinsten och finalplatsen i Stanley Cup!

Läs mer på Sportbladet - länk 1 och på Sportbladet - länk 2