Fokus på Ekman-Larssons Phoenix - matchserien lever

Lagkaptenen i Phoenix Shane Doan visade vägen med sina två mål mot Kings.

I går kväll så var det dags för fjärde konferensfinalen (semifinalen) av sju matcher och där LA Kings hade chansen att avgöra på hemmaplan i Staples Center i LA. Men festen uteblev i LA för Phoenix och lagkapten Shane Doan ville annat.

I första perioden så började LA bäst och tryckte på men Phoenix fick spel i powerplay och Shane Doan tog sin in på närmsta stolpen och satte den under målvakten Quicks högra arm och 1-0 till Phoenix och knäpptyst i hela arenan. 1-0 stod sig perioden ut.

I andra perioden så blev det mer och mer Phoenix och mycket riktigt skulle även 2-0 komma dock efter en videobedömning. Shane Doan pricksköt in 2-0 efter tekning i anfallszonen och en viktigt mål skulle det bli också då LA Kings inte orkade med i tredje perioden heller trots tryck mot målvakten i Phoenix Mike Smith.

Detta innebär att matchserien lever vidare för Ekman-Larssons Phoenix och nu vänder det hem till Glendale, Arizona och Jobing.com Arena. Vinst där och jag tror Phoenix kan vända detta.

5:e matchen spelas natten mot onsdag med start 03.05 på Viasat Hockey.