It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Fokus på Ekman-Larssons Phoenix - matchserien leverLagkaptenen i Phoenix Shane Doan visade vägen med sina två mål mot Kings.

I går kväll så var det dags för fjärde konferensfinalen (semifinalen) av sju matcher och där LA Kings hade chansen att avgöra på hemmaplan i Staples Center i LA. Men festen uteblev i LA för Phoenix och lagkapten Shane Doan ville annat.

I första perioden så började LA bäst och tryckte på men Phoenix fick spel i powerplay och Shane Doan tog sin in på närmsta stolpen och satte den under målvakten Quicks högra arm och 1-0 till Phoenix och knäpptyst i hela arenan. 1-0 stod sig perioden ut.

I andra perioden så blev det mer och mer Phoenix och mycket riktigt skulle även 2-0 komma dock efter en videobedömning. Shane Doan pricksköt in 2-0 efter tekning i anfallszonen och en viktigt mål skulle det bli också då LA Kings inte orkade med i tredje perioden heller trots tryck mot målvakten i Phoenix Mike Smith.

Detta innebär att matchserien lever vidare för Ekman-Larssons Phoenix och nu vänder det hem till Glendale, Arizona och Jobing.com Arena. Vinst där och jag tror Phoenix kan vända detta.

5:e matchen spelas natten mot onsdag med start 03.05 på Viasat Hockey.