Reflektioner, funderingar kring nästa års trupp

Ja, som dom flesta vet så blev det en dramatisk avslutning i sista omgången. KHK eller TAIF slogs om den sista platsen för säkrat allsvenskt kontrakt, då redan Björklöven vunnit med 3-0 mot Piteå och gått därmed upp.

Straffar avgjordes i båda matcherna. KHK förlorade sin med 3-2 mot Huddinge, TAIF förlorade sin med 2-1 mot Vita Hästen. Och det innebar att Tingsryd får spela i ettan till nästa säsong, medans Karlskrona spelar allsvenskt.

Nu ska ge lite funderingar om hur nästa säsongs trupp kan se ut, om jag får säga min mening. Vad som är klart är väl att dom som är kontrakterade över nästa säsong är Oikarinen och Åhsberg som har 1+1.

Sen har dom andra utgående kontrakt.

Jag har vart på Elite Prospects och kikat också vilka spelare man kan ta hit.

Jag tänker på unga spelare eller lite äldre spelare som tidigare spelat i Tingsryd eller har Tingsryd som moderklubb och kanske spelat den här säsongen i Tingsryd.

Här är spelare som jag skulle tänka mig att ha i Tingsryd säsongen 2013/2014:

Målvakter:

Wictor Ragnewall
Nuvarande klubb: Tingsryds J20
Kommentar: En målvakt som var stor orsak till att man gick till SM-slutspelet (åttondelsfinalen). Och jag ser gärna Wictor som en av målvakterna i nästa säsongs trupp.

Nuvarande klubb: Skövde IK
Kommentar: TAIF-fostrade målvakten från Linneryd som denna säsong var i Skövde och spelade 14 matcher för västgöta-klubben. Han är en målvakt som vill säkert flytta hem och spela för sin moderklubb.

Backar:

Nuvarande klubb: Olofströms IK (på lån)
Kommentar: Ja, backen Viktor Jonsson som Tingsryd lånade ut till Olofström hela säsongen har gjort det bra nere i Blekinge. Han spelade säsongen innan i Tingsryds J20-lag. Spelade 39 matcher och gjorde 3 poäng.

Måns Hermansson
Nuvarande klubb: Tingsryd J20
Kommentar: En back som vart en ledande back och kapten i Tingsryds J20. Måns har ett bra skott, bra skridskoåkning, en som jag gärna vill ha kvar också som har hjärta i klubben. Har även fått lite speltid i HockeyAllsvenskan men dock väldigt lite, men fått med sig lite rutin därifrån.

Oskar Carlsson
Nuvarande klubb: Vimmerby HC
Kommentar: Oskar som gick via hockeygymnasiet i Tingsryd och spelade då i J18 och J20-laget valde inför säsongen att spela för sin moderklubb i division 1, Vimmerby. Han har gjort bra ifrån sig där, 28 poäng (10 mål + 18 assist) på 41 matcher är imponerande.

Forwards:

Simon Dahl
Nuvarande klubb: Vimmerby HC
Kommentar: Simon som tog en paus från hockeyn, valde efter mycket om och men börja med hockeyn igen och då i Tingsryds J20 säsongen 2011/2012. Han gjorde då 3 matcher i Allsvenskan för TAIF också, i J20-serien gjorde han 24 poäng (14 mål + 10 assist) på 32 matcher.

Denna säsong valde han flytta på sig och få speltid i Vimmerby där han gjorde 13 poäng (8+5) på 33 matcher. Har kontrakt över nästa säsong med smålandsklubben.

Nuvarande klubb: Mörrums GoIS
Kommentar: TAIF-fostrade Olof Svensson var med i TAIF när dom tog klivet upp i Allsvenskan säsongen 2009/2010. Har dom 3 senaste säsongerna tillhört Mörrum, denna säsongen blev det 25 poäng (10 mål + 14 assist) på 41 matcher i ettan.

Olof har snittat lite över 20 poäng i Mörrum. En med som har rutin och är en rivig spelare som alltid gör sitt bästa.

Daniel Brasar
Nuvarande klubb: Ingen (senaste klubb: Mörrums GoIS)
Kommentar: Brasar som spelade här i Tingsryd i fyra säsongerna och cashade in poäng säsong efter säsong. Denna säsong var han i Mörrrum, men valde i mars månad att lämna klubben. Han gjorde 27 poäng (8 mål + 19 assist) på 36 matcher. En poängmakare som skulle tillföra rutin i Tingsryd nästa säsong i ettan.

Kevin Karlsson
Nuvarande klubb: Halmstad HF
Kommentar: En spelare som verkligen gick hem i publiken i Tingsryd. Kvick spelare med härlig fart på rören som denna säsong spelade i Halmstad. Gjorde inte mycket poäng i Halmstad, 4 poäng på 42 matcher i division 1. Ung spelare som många andra jag skrivit här som jag vill se i Tingsryd nästa säsong.

Nuvarande klubb: Nittorps IK
Kommentar: En spelare som inför säsongen som fick try-out kontrakt med Tingsryd men fick inte plats i truppen. Fick dock lånas ut till klubben senare under säsongen med och då spelade han 4 matcher och gjorde bra ifrån sig. Snittade 38 poäng på 38 matcher i division 1 med Nittorp.

En spelare som verkligen gjorde ett stark intryck på mig när han var på lån. Hoppas man knyter till honom till Tingsryd.

Det var väl en del av dom spelare som jag vill se nästa säsong i Tingsryd.

Imorgon eller på måndag dyker ett inlägg upp om vilka jag vill ha kvar från årets trupp.

#1 - - Rikard:

Brasar kommer med största sannolikhet att spela i Olofström nästa säsong!

#2 - - Linda:

Allvarligt, är det era nyförvärv eller tankar på,desamma.........
Pinsamt, TAIF har inga spelare från de senaste åren, allt är ju ihopköpt:-)))

#3 - - Robban:

Simon Johansson 89 och Rasmus Willman , spelar numera i Alvesta och har gjort de riktigt bra senaste säsongen är också "hemma" spelare.

#4 - - Annie:

Niklas Sjöström har några säsonger i division 1: