EXKLUSIVT: Intervju med Oliver Ekman-Larsson

Oliver Ekman-Larsson på hemmaplan.
(Foto: Kim Henningsson)

Klockan är två och väntar på NHL-stjärnan som jag ska intervjua. Men efter några minuters väntan utanför Nelson Garden Arena så kommer Oliver Ekman-Larsson glidandes med bilen in på parkeringen. Vi går sedan in i hallen där allting började för den 22-årige NHL-backen och börja snacka.

Nu har du vart hemma i Tingsryd några månader, hur känns det?
Tycker det är kul och vara hemma. Vädret har ju vart bra också.

Har du gjort de här månaderna du vart hemma nu då?
Träning mån-fre, söndagar enklare pass. I stort sett bara träning.

Om vi nu fokusera lite på hockeyn nu, hur ser du på säsongen som var med Phoenix för egen del?
Konstig säsong på många sätt p.g.a lock-out. Spelade i AHL och tyckte det gick bra och hade en bra grupp. Den tiden var speciell och sen blir man ju klart glad när säsongen drog igång.

Tyckte det gick bra under säsongen och målet var att spela till mig ett nytt kontrakt och det gjorde jag ju. Sen är det ju trist att laget inte gick till slutspel.

Hur kändes det när du fick beskedet att laget inte skulle flyttas till en annan stad?
Det är skönt att vi fick vara kvar där. Phoenix trivs jag jättebra i. Vi spelare har ju inte kunnat påverka det så mycket.

Hur var känslan första gången när du kom med i landslaget?
Det var överraskande när man kom med i U16-landslaget och då spelade man fortfarande kvar i Tingsryd. Det var en speciell känsla.

Sen seniorlandslaget tänkte att jag inte hade chans då jag spelade i Allsvenskan. Och det var kul och få vara med i LG Hockey Games och det var lite över förväntningar att man sedan kom med i VM.

Du har vart med om en hel del landslagsspel och då mycket i ungdom/juniorlandslagen - vilket är ditt bästa minne ifrån den tiden? Junior-VM i Saskatoon, Kanada, hockeyn är så pass stor och VM är ju höjdpunkten liksom.

Sen har du ju också även spelat med i seniorlandslaget - vilket är ditt bästa minne från det så här långt? VM-silver i Bratislava 2011 och förlorade mot Finland. Första VM:et tog vi ju brons i Tyskland. Men att få vara med i en VM-final är jävligt kul.

Om vi nu blickar tillbaka till dagen du draftades av Phoenix som nummer 6 i första rundan - hur var känslan när dom ropade upp ditt namn?
Man kom ihåg att man satt där och inte visste när man skulle gå. Och man blev otroligt stolt och glad när dom ropade upp sitt namn. Så det var en otrolig upplevelse. Det var en överraskning att man gick så pass tidigt som man gjorde.

Vilka spelare var det som tog hand om dig när du första gången kom till Phoenix?
Mikkel Bödker får lite extra beröm, då han hämtade mig på flygplatsen. Men alla i laget ha tagit hand om mig bra.

Nu har du vart där några säsonger, vilka umgås du med mest i laget där?
Bödker som umgås mest vid sidan av, sen när vi är iväg på roadtrip så umgås man ju med hela laget. Sen umgås man också med David Rundblad som nu också är i Phoenix.

Sen hur är Phoenix som hockeystad - snackar alla hockey som i Tingsryd var du än går?
Intresset har blivit bättre för varje år. Då när vi gick så långt andra året vi gick långt så snackade många om det. Så det är jättekul.

Har sett du skapat ett alldeles eget märke, OEL of Sweden - berätta för alla som inte vet vad det är? Bland annat kepsar, underkläder m.m. kommer att säljas. Det kommer lanseras under augusti månad. Målet är ju att kunna bli större. Det är roligt att ha något vid sidan om och inte bara tänka på hockeyn

Tingsryds AIF är ju din moderklubb - hur ser du på deras chanser i div. 1 säsongen som kommer?
Ett intressant lag och dom har fått ihop ett bra lag på pappret. Jag har ju fått vart med i gruppen och det är ju ett litet yngre gäng och det är bra stämning. Sen får man ge det lite tid och inte många som kanske spelat på seniornivå. Och jag tycker dom har goda chanser till Allettan.

Sen vad händer resten av tiden nu när du är hemma?
Träna med TAIF, sen upp en sväng till Leksand och spela en match där i början på augusti. OS-träningsläger vid 12-14 augusti, så det ska bli jättekul och träffa dom också.