Inför AllEttan: Intervju med Vita Hästens bloggare Andreas Höglund

AllEttan börjar närmar sig med stormsteg, den tredje januari drar den igång alltså. Jag tog tillfället i akt att intervjua en av motståndarnas bloggare, nämligen Vita Hästens Andreas Höglund som driver bloggen AfterIce.se

Hur tycker du att Vita Hästens spel sett ut i grundserien?
- Jag tycker det har varit väldigt mycket upp och ner. Från att ena dagen köra över Skövde, till ett bottennapp mot Grästorp. Finns en del att jobba på, men samtidigt är det inte I grundserien som man ska toppa formen.

Vilka spelare är det som ska bära Vita Hästen i den kommande AllEttan?
- Niklas Lihagen och Marcus Eriksson måste fortsätta producera som man gjort. Sedan måste Daniel Sperrle höja sig I målet.

Hur tror du toppen ser ut efter 14 spelade omgångar?

- Ser Tingsryd som favoriter, följt av Vita Hästen. Så länge trupperna ser ut som de gör nu. Sedan ska KRIF och Vimmerby ha en fin chans att ta sig vidare. Så det är min topp fyra.

Som supporter, ser du något behov av att Vita Hästen förstärker sitt lag?

- Jag skulle vilja ha in en eller två backar. Sedan skulle jag vilja se en forward och där är Sebastian Höglund aktuell.

Till sist, vad tror du om eran premiärmatch i AllEttan?

- Vi börjar borta mot Mariestad och vi ska ha en bra chans till vinst. Men premiärer kan vara kluriga. Men tror och hoppas på seger och tre pinnar I första omgången.

Har svarat på liknande frågor om Tingsryd och detta kan ni läsa på afterice.se under måndagen.

Allmänt, Hockeyettan, Tingsryds AIF | | Kommentera |

Silly Season: Roger Ohlsson klar för TAIF

Det har ryktats de senaste dagarna och nu står det klart att centern från KRIF denna säsong kommer fortsätta den i den grönvita dressen.

Roger Ohlsson är namnet på spelaren som spelat i KRIF nu under grundserien, men som nu alltså kommer att spela för TAIF i AllEttan. Anledningen är att man på grund av att Jens Holmströms skada som gör att han är borta tre veckor eller mer till så gör man alltså denna värvningen.

Patric Larsson säger så här om värvningen av Ohlsson till TAIFs hemsida:
''– En tvåvägslirare som jobbar hårt. Han är center i grund och botten, men kan spela vinge med, och det är nog det han kommer göra hos oss i första hand.
– Jag kan också tillägga att vi titta på att ta in honom i laget redan i somras, men då blev det inget. Det är knappast någon gris i en säck vi köper, vi har bra koll på honom från åren i allsvenskan. Och jag tror att han kan få ett lyft hos oss.''

Läs mer om:
Roger Ohlssons stats här!
Nyheten på TAIF.nu

Hockeyettan, Tingsryds AIF | | Kommentera |

Bloggupproret mot SHLs förslag!

De senaste förslaget om förändringar runt upp och nedflyttning till SHL som avslöjats är djupt oroande och är inget vi hockeyfans kan ställa oss bakom. I praktiken eftersträvar SHL en stängd liga.

För svensk hockeys framtid startar vi nu bloggupproret.

Här är våra krav:

*Nej till wild cards till SHL:

- Upp- och nedflyttning till SHL ska ske på sportsliga grunder och det gäller även en eventuell utökning (Om villkor för elitlicens är uppfyllda). Detta är själen och hjärtat inom all idrott. SHLs ledare kan inte heller tillåtas att ha makt över upp och nedflyttning. Ledarna i SHL är avlönade av sina respektive klubbar och kan därmed inte ta ansvar för vad som är långsiktigt bäst för svensk hockey som helhet i en sådan viktig fråga som upp och nedflyttning.

*Kvalserien ersatt av slutspelsserie i bäst av 7 matcher mellan två lag som det skiljer 50-80 miljoner emellan i omsättning:

- Kvalserien är en av Svensk ishockeys absoluta höjdpunkter och skapar stort intresse runt såväl Hockeyallsvenskan och som streckstriderna i SHL. Den är dessutom en absolut vital som inkomstkälla för klubbarna i Hockeyallsvenskan (Genom bland annat TV-avtal, sponsoravtal och publikintäkter) och därmed det som möjliggör att svensk hockeys andraliga håller en hög sportslig nivå och ofta nämns som Europas starkaste andraliga. Riskerna för kraftigt försämrade ekonomiska villkor i Hockeyallsvenskan är överhängande och är därmed en risk för svensk hockey som helhet ifrån ett sportsligt perspektiv.

*Fallskärmar för de SHL-klubbar som åker ur:

- Pengar för eventuella fallskärmar till de klubbar som åker ur SHL skall betalas solidariskt av samtliga SHL-klubbar, ej endast av nykomlingar som tidigare föreslagits. Det får inte skapas inbyggda finansiella orättvisor för nykomlingar i SHL.

Länk till namninsamlingen>>

afterice.se