It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

NHL: Fokus på Fasths Anaheim och OELs Phoenix

I natten mot tisdagen så spelade både Viktor Fasths Anaheim och OELs Phoenix. 
 
Dock i Anaheims hemmamatch mot Columbus så stod inte Viktor matchen i Honda Center. Det var schweizaren Jonas Hiller som också han stod för en bra insats där Anaheim lyckades vinna med 3-2 efter full tid. Då efter att Corey Perry gjort det matchavgörande 3-1 i sista perioden. 
 
Columbus skulle göra 3-2 men kom inte närmare och Anaheim fortsätter sitt segertåg i NHL. 
 
Nu har man uppehåll och nästa match för Anaheim är hemma på söndag mot Colorado. 
 
Läs mer om matchen på Sportbladet
Se highlights från matchen på NHL.com
 
För Oliver och hans Phoenix så hade dom en rolig afton i hemmamatchen i Jobing.com Arena mot Calgary Flames där man fick en pangstart och gjorde 1-0 efter 41 sekunder genom Keith Yandle.
 
Sen till den tredje perioden så skulle man stänga matchen helt och göra 3 mål, 30 sekunder in i tredje gjorde Mikkel Bödker 2-0, det dröjde sedan 9 minuter till innan nästa mål föll genom Antoine Vermette som gjorde 3-0. Raffi Torres avslutade sedan målskyttet till 4-0 och segern var ett faktum. 
 
Oliver stod i matchen för 2 assist och var inne på 3 mål framåt och hade en istid på 21.16, där Keith Yandle hade mest istid av alla i Phoenix som hade 26 minuter och 36 sekunders istid. 
 
Nästa match för Phoenix är borta mot Edmonton Oilers på lördag.
 
Se highlights från matchen på NHL.com
 
 
 

NHL: Fokus på Fasths Anaheim och OELs Phoenix

 
 
I nattens match för Viktor Fasths Anaheim borta mot Nashville Predators blev det en rafflande och jämn tillställning.
 
Nashville tog ledningen med 1-0 i den första perioden men Anaheim kom tillbaka genom mål av Patrick Maroon som kvitterade med 4 minuter kvar av den första.
 
Nashville hade trycket mot Viktor Fasth och Anaheim och skulle också göra 2-1 genom Shea Weber, Anaheim skulle dock ännu en gång i matchen kvittera genom Matt Beleskey, 2-2 och en rafflande avslutning inför den sista perioden.
 
Dock blev den sista perioden mållös och så även förlängningen och matchen gick till straffar där Fasth tog två av tre medans hans lagkamrater satte två av tre straffar. Segern innebar Fasths åttonde raka vinst på lika många matcher han stått och Anaheims 11:e seger på 14 matcher.
 
Och natten till tisdag kan han tangera eller rentav slå rekordet i antal raka vinster i NHL, den som haft flest i inledningen av säsongen är Ray Emery som numera är i Chicago Blackhawks som hade 9 raka vinster då i Ottawa Senators.
 
Läs mer om matchen på Sportbladet
Se highlights på NHL.com
 
Till Oliver Ekman-Larssons Phoenix där man inatt mötte Columbus Blue Jackets hemma i Jobing.com Arena. Columbus tog tidigt ledningen med 1-0 men Phoenix replikerade snabbt tillbaka och man skulle också vända på matchen till 2-1.
 
Men minuten efter 2-1 målet kvitterade Columbus till 2-2, men Phoenix fick sista ordet i perioden då Kyle Chipchura gjorde 3-2 till Coyotes.
 
Den andra perioden hände inte mycket i målväg då det endast var Columbus som målade i andra 5 minuter in i perioden och 3-3 inför den sista perioden. Där kunde sedan Martin Hanzal för Phoenix avgöra med 2 mål och otroligt viktig seger för Phoenix med 5-3 som kämpar kring slutspelsstrecket i Western Conference.
 
Oliver Ekman-Larsson hade mest speltid i Phoenix och spelade drygt 26 minuter i matchen mot Columbus och var inne på ett mål framåt.
 
Se highlights på NHL.com
 
 

NHL: Fokus på OELs Phoenix - Ekman-Larsson målskytt

Målskytt. Oliver Ekman-Larsson blev i nattens match borta mot Colorado målskytt i 3-2 segern i Pepsi Center, det var hans tredje mål för säsongen.

Viktor Fasth
och hans Anaheim spelade inte inatt vilket betyder att det kommer handla om Oliver Ekman-Larssons Phoenix. Coyotes som natten till tisdag match mot Colorado borta i Pepsi Center. 
 
Phoenix tog ledningen med 1-0 i första perioden genom Shane Doan och skulle hålla det perioden ut. Andra perioden så skulle Avs (Colorado Avalanche) vända på matchen till 2-1. Men Phoenix skulle komma tillbaka i den tredje perioden där Oliver Ekman-Larsson satte dit kvitteringspucken till 2-2 med 8 minuter kvar att spela av tredje. 
 
Man skulle sedan också ta matchen till sudden death och där skulle kaptenen Shane Doan kliva fram med minuten kvar av förlängningen och göra 3-2 och bonuspoängen till Coyotes. 
 
Oliver spelade 24 minuter drygt och blev utsedd till matchens tredje bäste spelare. Och efter tretton spelade matcher för Phoenix ligger man på en 7:e plats i Western Conference med 14 inspelade poäng. 
 
Där Viktor Fasths Anaheim ligger på en 2:a plats med 17 poäng tagna på 11 matcher. 
 
Läs mer om matchen Colorado - Phoenix på Sportbladet
 
Visa fler inlägg