UF-företag gör glas med legendariska TAIF-lirare på

TAIF gjorde ingen höjdarinsats igår mot Mörrum, förlust med 2-5. En match jag inte ska dra några större reflektioner över och inte skriva något referat. Mörrum var bättre. Tingsryds spel bedrövligt.

Nu över till något annat, men ändå TAIF som ämne. Ett UF-företag från Wasaskolan i Tingsryd vid namn Exclusive Print UF har skapats och dom kommer att göra ölglas med legendariska TAIF-spelare på glasen. Ett givetvis ett måste så klart i varje TAIF-supporters barskåp eller barhylla.

Exclusive Print UFs logo

En del av vinsten kommer att gå till Erik Clarbergs minnesfond.

Bland dom som finns att välja mellan är bland annat Kjell Samuelsson, Matt Davidson och Anders Åkesson med flera.

Kostnaden av detta är 60 kr och dom som beställer kommer sedan i första hand hämta dom i Nelson Garden Arena när TAIF spelar sina hemmamatcher.

Gå in på deras hemsida för mer info
Gå även in och gilla deras FB-sida

Jag har beställt mina två glas - gör det ni också!

Allmänt, Hockeyettan, Tingsryds AIF | | En kommentar |

Några dagars frånvaro - inför matchen mot Mörrum

Har vart några dagars frånvaro nu och dom flesta vet varför det är så, men för er som inte vet. Har ingen egen fungerande dator, grafikkortet gick på datorn i söndags kväll. Nytt grafikkort eller en ny dator funderar man på då.

Lagom kul tyckte man då, man ville ju skriva referat och inför matchen mot Helsingborg sedan och så vidare. Men det fick man ju inte. Så bara under helgen nu har jag tillfället att kunna skriva lite på bloggen.

I alla fall TAIF vann ju matchen mot Nittorp med 5-0 i söndags och sedan vann man knappt mot Helsingborg då man segrade efter straffar. En match som var ganska trist och tafatt målvaktsspel från båda lagen.

Matchen slutade 5-4 till TAIF som sagt och inför kvällens bortamatch mot Mörrum hoppas på att man gå in stenhårt till den här matchen. Man saknade senast Oscar Holst som nu är tillbaka igen efter skada.

Man möter ett Mörrum som har torskat båda mötena mot Tingsryd och torskade sin senaste match hemma mot Kristianstad med 2-5, Laxarna kämpa om en Allettan och lär kriga på ikväll för att kunna dra ifrån lagen under AE-strecket.

Ikväll kommer ni kunna följa matchen via för er som inte har möjlighet att vara på plats:
- TVGois1 som sänder matchen - kostar 119 kr att se den
- Swehockey

Hockeyettan, Tingsryds AIF | | Kommentera |

Inget skönspel - ändå seger för Tingsryd mot Nybro

Tingsryd hade forwarden Emil Forslund borta igår i matchen mot Nybro i Nelson Garden Arena. Derbymatch, då skulle man tänka sig att det ska smälla där ute.

Men inte så mycket av den varan i denna matchen. Första perioden skulle bli mållös där Tingsryd hade den vassaste chansen.

Dock skulle andra perioden få en pangstart, Nybro gjorde ledningsmålet sedan pucken studsat över Linus Olssons klubba olyckligt och man tog till vara på det i Nybro. 2 minuter drygt spelat av matchen när bortalaget gjorde målet.

Tingsryd skulle till slut vakna till lite grann och kvittera till 1-1 genom Olof Svensson som lirkade in den framför mål, då var det 11 minuter spelat drygt.

Chanser fanns det åt båda hållen i den andra perioden men det skulle sluta 1-1 efter 40 minuters spel.

Det skulle dock hända mer grejer i den tredje perioden. Nybro hade en pangstart i denna period också då man efter 34 sekunder gjorde 2-1. Men man svarade fem minuter senare I TAIF genom Markus Persson mycket snyggt styrde in pucken på volley.

Och i mitten av tredje perioden så skulle Niklas Johansson panga in 3-2 till Tingsryd i powerplay bakom en skymd Nybrokeeper.

Tingsryd förde spelet hade bud på några fler mål och Nybro skulle i slutet ta time-out och i samband med time-outen ta ut målvakten. Filip Owesson kunde med 22 sekunder punktera matchen och göra fyran i tom kasse.

1 503 personer bevittnade denna matchen men inget skönspel eller någon tuffa närkamper i denna matchen. Men Tingsryd tog ändå hem alla 3 poängen denna afton och man har fortsatt 9 poäng ner till 2:a placerade KRIF i serien.

Nittorp borta väntar nu på söndag, en match där Tingsryd ska åka upp och ta hem 3 poängen. Men då gäller det ha bra fokus i hela matchen och kriga igenom varenda minut.
Hockeyettan, Tingsryds AIF | | Kommentera |