14:e raka segern och 15 poängs marginal ner till 5:e platsen - seger med 5-2 mot Halmstad

Tingsryd kom till spel utan backen Måns Hermansson (sjukdom) och forwarden Niklas Sjöström var med i TAIFs J20 match hemma mot Malmö.

Till matchen så hände det inte så mycket i den första halvan av perioden, däremot efter drygt 9.23 så skulle det smälla till. Jarkko Oikarinen blev helt ren och kunde skickligt sätta dit ledningsmålet för Tingsryd.

Jens Holmström stod för den fina passningen, dessa två lirare skullle ha mer att säga till om i denna match.

Tingsryd gjorde det bra efter ledningsmålet och skapade bra chanser men det blev bara 1 mål i den första perioden. Fullt rättvis ledning efter första perioden.

Andra perioden skulle man i Tingsryd gå ner sig lite och Robin Olsson som blev utvisad i inledningen på perioden fick se Halmstad kvittera till 1-1 efter dryga minuten spelad.

När Halmstad den bästa pressen i andra perioden och man spelade 5 mot 3 och skapade lägen på lägen. Lindvall stod emot bra i kassen och när TAIF blivit 4 man på banan så hittade Jacob Nilsson en fri Niklas Johansson i mittzon.

Niklas Johansson som direkt från utvisningsbåset fick passningen mycket fint levererat och kunde snyggt sätta dit 2-1 efter 13.45 spelat av den andra perioden.

Och det skulle komma ett mål till från Tingsryds sida, med 2 minuter kvar av andra så skulle Jacob Nilsson sätta 3-1 och en tvåmålsledning inför sista perioden för TAIF.

Och man skulle i den tredje perioden släppa till ett mål i inledningen då Halmstad gjorde 2-3 med 1.16 spelat bara. Men TAIF replikerade snabbt, bara minuten senare så kunde Markus Persson mycket fint sätta dit det fjärde målet för Tingsryd i matchen.

Men femte målet var nog det vackraste denna onsdagkväll, Lindarv passade upp till Holmström som elegant spelade fram Oikarinen där finske liraren kunde sätta dit 5-2 enkelt efter 11.22 spelat av tredje.

Tingsryd hade mycket väl kunnat göra både 1 och 2 mål till för man spelade ut Halmstad som var lite förvirrat i egen zon. Men 5-2 blev det och fjortonde raka segern för Tingsryd.

Bästa kedjan i matchen var helt klart Holmström - Oikarinen - Svensson. Lindvall gör en stabil insats i kassen och räddade 32 av 34 skott.

Detta innebär att man också har 15 poäng ner till 5:e platsen där Olofström ligger med 15 matcher kvar att spela. Nu har alltså halva serien gått för Tingsryd och några lag till, några lag har bara spelat 14 matcher så här långt.

Inför den här säsongen räknade jag med att man skulle få kriga om en 4:e och sista Allettan-platsen, men Tingsryd tillsammans med tränarna Karlsson/Pilut i båset har bevisat motsatsen. Det märks att man har kul på isen och fullt av självförtroende och allt rullar på bara.

Tingsryd har några växlar till och det kommer väl till Allettan och ska bli intressant och se hur dom står sig mot lagen i E-serien.

Nästa match för Tingsryd är mot 3:e placerade laget Kristianstad, senast vann Tingsryd nere i Skåne med 5-1, en av dom bästa matcherna Tingsryd spelat den här säsongen helt klart.

Inför matchen mot Halmstad

Tingsryd kommer till spel med sju backar och tretton forwards till kvällens match borta mot Halmstad.

Hannes Johansson som var sjuk senast är tillbaka och redo för spel, däremot är backen Måns Hermansson sjuk och inte med i kvällens match. Dock är backen Kevin Ekman-Larsson tillbaka efter sin avstängning och är med ikväll.

Man möter ett Halmstad som ligger sjua i tabellen med 6 poäng upp till den fjärde och sista Allettan-platsen. Halmstad stod över senaste omgången, men omgången innan dess så förlorade man hemma mot Kristianstad med 3-5.

I Halmstad så har man två stycken poängplockare som är bäst i laget på sina 13 poäng, Niklas Wentzel (7 mål + 6 assist) och Johan Andersson (3+10). Man är väldigt duktigt offensivt lag och det visade man prov på i matchen mot Tingsryd borta i NGA, man gick upp i 4 målsledning som man dock tappade och TAIF vann efter sudden med 5-4.

Tingsryd som senast slog Mörrum hemma med 3-1 och har tretton raka segrar inför kvällens match borta mot Halmstad.

Martin Karlsson säger så här till TAIFs hemsida:
''– Vi gjorde det jättebra defensivt och i spelet utan puck, vi jobbade stenhårt över hela banan. Mörrum hade egentligen bara tre-fyra målchanser på hela matchen. Offensivt vill vi däremot göra det bättre, fast när vi jobbar så hårt i defensiven som vi har gjort så tar det på krafterna och offensiven blir tyvärr lite lidande. Sen hade vi en målvakt i Wictor (Ragnewall) som storspelade, han har gjort det riktigt bra.''

Ikväll så kommer Gustaf Lindvall att få stå i kassen sedan han fått lite vila efter sjukdomen han drog på sig förra veckan.

Ni kan följa matchen via:
ItsAllAboutTAIF - på Twitter där jag vid bra täckning i hallen kommer rapportera vid mål och periodpauser.

Highlights: Tingsryd - Mörrum - TAIFs 13:e raka seger

Blir lite highlights från matchen Tingsryd - Mörrum (istället för referat).

En match där TAIF vann sin 13:e raka seger. Pontus Netterberg, Dave Lindarv och Jens Holmström målskyttar för Tingsryd. Härnäst väntar match på onsdag borta mot Halmstad.