Markus Persson tvåmålsskytt när TAIF vann med 5-1

Tvåmålsskytt. Markus Persson gjorde två pytsar när TAIF idag vann med 5-1 mot Kristianstad.
Bild tagen från Guldfemman

Tingsryd kom till eftermiddagens match utan tre spelare, backen Linus Olsson, anfallarna Jacob Nilsson & Hannes Johansson.

I dagens match så stod Wictor Ragnewall sin första match i serien, men hade några fina räddningar i den första perioden. Men mestadels var det TAIF som hade tryck och fina chanser, sen med drygt 5 minuter så skulle Markus Persson i spel 4 mot 4 runda sista KIK-backen och stänka dit ledningsmålet för Tingsryd.

Riktigt snygg balja från denne Persson. 1-0 stod det också efter den första perioden och 13-5 i skott till Tingsryd.

Den andra perioden började riktigt bra, bara 2.33 minuter in i perioden skulle Olof Svensson från knappt ingen vinkel alls göra 2-0 till TAIF. Tingsryd fortsatte sedan efter tvåan att skotta och får bra lägen, målet skulle komma efter man spelat i PP (5 mot 3) och det var Rasmus Johansson som fick sätta dit trean efter 7.36 spelat.

I detta läge kändes som inget kunde stoppa Tingsryd, man körde på bra och bakåt hade man en grym målvakt i Ragnewall som stod för grymma räddningar. Men Kristianstad skulle få hål på ''Ragge'' i Tingsryds mål och reducerade till 1-3.

Filip Owesson drabbades av en skada i andra perioden då han skulle bryta in på kassen och kom i full fart och slog i huvudet i målburen och sen in i sargen bakom. Han låg där ett par minuter, men kunde sedan kliva upp på benen med hjälp av lagkamrater. Återstår att se hur det är med Owesson.

Och efter det fick Ragnewall stå för några fina kvalificerade räddningar då Kristianstad tryckte som mest i matchen, TAIF var inte riktigt med just i dessa minuter. Men med bara två minuter kvar av perioden kunde Dave Lindarv sätta mycket viktiga och psykologiska 4-1 målet.

Skotten i denna period slutade 15-13 till Tingsryd och 4-1 efter 40 spelade minuter.

Sista perioden kunde inte börja bättre då Markus Persson kunde definitivt avgöra och göra 5-1 efter en fin pass av Niklas Johansson. Det hade bara gått 1.30 av perioden och sedan skulle den sista perioden bli en transportsträcka.

Dock blev det grinigt med 4.30 kvar av perioden då Markus Persson blev fult tacklad vid offensiva blå. Kristianstadspelaren Jay Latulippe var det som delade ut den och fick matchstraff för det, ytterligare en KIK-spelare fick matchstraff och även Oscar Holst fick det också.

Markus Persson kunde dock forsätta matchen trots tacklingen han fick.

Resten av perioden skapade TAIF chanser, men matchen slutade 5-1 och en femte raka seger för Tingsryd och man klev upp på en 2:a plats i tabellen bakom KRIF.

Bäst i laget ikväll var Markus Persson med sina två mål, men även den kedjan där Persson var med i tillsammans med Holst och Niklas Johansson var den bästa idag.

Även målvakten Wictor Ragnewall stod för en stabil insats i sin första match i kassen. Förvåna mig inte om han står även fredagens match mot Borås.

Kvällens andra resultat:
Mörrum - KRIF 2-1
Helsingborg - Pantern 1-2
Halmstad - Olofström 3-1
Nittorp - Nybro 1-9

Nu väntas nästa match som är borta på fredag mot Borås!
Hockeyettan, Tingsryds AIF | | Kommentera |

Inför matchen: Kristianstads IK - TAIF

vs.

Skador/avstängningar, Kristianstad:
?

Skador/avstängningar, Tingsryd:
Linus Olsson, back (skada)
Hannes Johansson, forward (skada)
Jacob Nilsson, forward (avstängd)

Senaste matchen, Kristianstad:
Borås (b), 4-1

Senaste matchen, Tingsryd:
Halmstad (h), 5-4 e. förl.

Poängbäst, Kristianstad:
Jay Latulippe, 10 poäng (3 mål + 7 assist)

Poängbäst, Tingsryd:
Pontus Netterberg, 7 poäng (3 mål + 4 assist)

Kort inför matchen:
Ja, eftermiddagens match kommer bli ett toppmöte, då tvåan Kristianstad med fyra raka på fyra matcher möter trean TAIF som har 4 raka segrar även dom. Ni har fått lite info och statistik om dessa lagen nu. Mötena lagen emellan så var senaste mötet 29 november 2009 i Kristianstad där TAIF vann med 2-0.

Kollar man på dom 5 senaste mötena så har Tingsryd vunnit de 5 samtliga mötena. Så man har en bra statistik mot Skåne-laget. Återstår att se hur denna matchen slutar.

Matchen går att ses/följas:
LG Sports sänder matchen - kostar 129 kr för att se den
Ev. Mitt twitterkonto (ItsAllAboutTAIF) - beroende på hur bra täckningen är i hallen. Kommer att komma rapporter vid mål och vid periodpaus i såna fall.
Tingsryds AIF | | Kommentera |

Hannes Johansson skadad på träning - dock inga allvarliga skador

Det var på dagens isträning som TAIF-forwarden Hannes Johansson där han tappade skäret och åkte in i hög hastighet i sargen med bröstet och sedan huvudet.

Han fick hämtas med ambulans på isen och var iväg och röntga det.

Efter röntgen kunde man slår fast vid att inga allvarliga skador drabbade den 20-årige forwarden. Dock smärtor i nacke, huvud och rygg som dock ska lägga sig efter några dagar.

Krya på dig, Hannes!

Läs mer på TAIF.nu!