It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

PLAY OFF 2: Sex olika målgörare i första matchen mot Kiruna

 
Tingsryd kom till spel utan Calle Persson och Jens Holmström till kvällens match mot Kiruna. 
 
Första mötet av tre spelades ikväll i Nelson Garden Arena och TAIF spelade en riktigt bra första period där Kiruna inte alls var med. 2 mål kom från hemmalaget, först så gjorde Jarkko Oikarinen 1-0 efter 8.48 och sen med 12 sekunder kvar kunde Hannes Johansson göra 2-0 innan paus. 
 
13-2 var det i skott i första perioden. Men Kiruna skulle vara lite bättre i den andra perioden då man också skulle reducera efter 8 ½ minut. 
 
Fem minuter senare skulle man för Tingsryds del göra 3-1 i powerplay genom backen Dave Lindarv, två minuter senare skulle det rulla in ett mål då Nicke Johansson kunde göra 4-1. Och man fortsatte trumma på från Tingsryds sida och TAIF vann skotten i andra med 13-9. 
 
Ja, Tingsryd skulle fortsätta trumma på och 5-1 kom genom Filip Owesson efter drygt 40 sekunder in i tredje perioden och matchen definitivt avgjord. 
 
Roger Ohlsson skulle avsluta målskyttet genom att göra 6-1 för Tingsryd efter 5.34 spelat. Detta skulle bli matchens sista mål och en transportsträcka resten av perioden och tennissiffror (6-1) för Tingsryd och man leder alltså med 1-0 i matcher. 
 
Skotten slutade 40-20 i skott till Tingsryd och en rättvis seger till hemmalaget.
 
TAIF kommer under natten att ta bussen vidare mot Stockholm och sedan flyg därifrån till Kiruna. På lördag väntar alltså match nummer två uppe i Kiruna och en eventuell en tredje match. Det lär bli en helt annorlunda matcher uppe i Kiruna, för idag var Kiruna inte bra och märktes att man hade resan i benen i kvällens match. 

Fansens hörna: Edvin Åkesson

Så här i PO-tider så vill man kanske läsa något annat, till exempel och se vad fansen själva tycker. Edvin Åkesson är näst på tur in i rampljuset i Fansens hörna.
 
Anser du dig själv som en aktiv supporter?
Ja, det skulle jag vilja kalla mig själv som. Jag försöker alltid ta mig till matcherna och även bortamatcherna man kan gå på.
 
Nu väntar PO2 mot Kiruna, hur tror du det går?
Jag tror det bli tufft men jag är säker på att de klara av dom. Om jag ska tippa så bli de 2-1 i matcher till vårat kära TAIF. Även att jag inte vet något om Kiruna så vet jag vad TAIF kan och klara av. 
  
Vilken är din favoritspelare i säsongens uppställning?
Alla skulle jag vilja tycka men om jag måste välja en så väljer jag Markus Pajen Persson.
 
Hur startade din "resa" med Tingsryds AIF?
Det är många år tillbaka kanske när jag var ca 5-6 år så tog min farbror med mig på en match sen har det bra rullat på och kommer rulla på tills den dagen jag lämnar jorden.
 
Vad hade du för förväntningar och tankar innan säsongen 2013/2014?
Jag förväntade mig spel i Allettan och minst Play Off 1 och nu är allt annat en bonus. För jag visste att de har ett lag som kan gå långt.
 
Om du fick röra om i laget, hur skulle det se ut då?
Jag låter Larry och Martin sköta de. Jag vet i alla fall att Larry vet vad ett lag behöver göra för att gå upp. Jag vill minnas att han va en av tränarna som tog upp de förra gången.
 
Till sist - favoritspelare i TAIF genom alla tider?
Det finns många att välja mellan men jag väljer Larry Pilut och Anders ''Kung'' Åkesson. Men sen har vi ju våran Oliver Ekman-Larsson en kille som jag tror vi nån gång får uppleva i templet igen.  
 
Jag tackar Edvin för att han tog sig tid att svara på dessa frågor om Tingsryds AIF. 
 
Vill du också vara med här på bloggen och svara på frågor om TAIF - gör följande:
- Gå in och gilla It's All About TAIF först till att börja med och sedan så gilla du statusen om Fansens hörna
- Skicka ett mail till tingsryds_aif@hotmail.com

PLAY OFF 2: Dags för match mot Kiruna

Dags för andra rundan då för Tingsryds AIF.
 
Play Off 2, första matchen av 3 mot Kiruna IF på hemmaplan.
 
Preliminära uppgifter i Tingsryd angående skadeläget/sjukläget är det Calle Persson som är sjuk och kommer inte till spel. Eventuellt så är Jens Holmström borta p.g.a sin skada han slog upp för några matcher sen.
 
Om Kiruna då? Ja, man slog ut Kalix i 2 raka matcher även om det var två knappa vinster (2-1, 3-2) så gick man vidare och har dom senaste säsongerna tagit sig till Play Off 3 också.
 
Läs mer om Kiruna i mitt tidigare inlägg i Kollen på Kiruna IF
 
Men det blir alltså en tuff drabbning i Nelson Garden Arena ikväll alltså.
 
Matchen går att se på TAIFtv - kostar 129 kr att se matchen
 
Visa fler inlägg